Kako i zašto ste izabrali svoj nick ?

Clarissa

New member
Ideju za ovu temu, dobila sam danas videvši nick korisnika QQmeni, koji se mnogima dopao. Dečko je izabrao sat, a hoće li dolaziti na forum videćemo.

Neki forumaši ne koriste nickove nego imena, ali ima i zanimljivih nickova, pa da krenem od sebe.

Clarissa, po glavnoj junakinji romana Virdžinije Vulf "Mrs Dalloway", dakle Clarissa Dalloway, punim imenom i prezimenom:dirol:. Ne znam zašto, verovatno mi je u trenutku učlanjivanja na forum to pogled pao na ovu knjigu, jednu od mojih omiljenih. S tim u skladu je i (trenutni) avatar, deo plakata iz filma "The Hours" (Sati), sve se odlično uklopilo.
Oni koji su čitali knjigu i gledali film znaju o čemu je reč, a za one koji nisu, ili su uradili jedno od ova dva (gledali film:D ), reći ću da se motivi knjige Gospođa Dalovej provlače kroz čitav film, čak su i imena likova ista, tako da Meril Strip igra Clarissu, a Nikol Kidman, koju su u šminkernici izmenili do neprepoznatljivosti, samu Virdžiniju Vulf.

Eh, nemam ništa pametno da kažem po pitanju svog nicka, jer je u pitanju nadimak kojim me zaista zovu. Doduše, za tvoj nick sam pomislio da potiče od istoimenog romana engleskog pisca Samuela Richardsona. Pun naslov ovog romana glasi Clarissa: Or the History of a Young Lady, a objavljen je 1748. godine.

U pitanju je tzv. epistolarni roman, što znači da pripovedanje nije klasično, tj. kao u svakoj knjizi, već je radnja izloižena putem pisama junaka.

Ukoliko nekoga zanima ovaj roman, ima ponešto na Vikipediji: Clarissa - Wikipedia, the free encyclopedia

Pogledom na sat koji mi je u tom trenutku bio na ruci

SNZF29K1-2.jpg

Odlicna tema Clarissa!!
Sto se tice mog nick-a, to mi je zapravo ceo zivot nadimak, verovali ili ne.. ;) Kad kazem Banja, verovatno svi pomisle, banja kao leciliste, odmaraliste, Niska banja ,Soko banja Soko grad odes star dodjes mlad.... :flapper: Zapravo, odgovor je dosta jednostavniji... Licani (kao i kraisnici uopste) za ime Branko imaju nadimak Banja...Kao recimo opste poznato, Aleksandar = Sasa.
Eto, cisto da razjasnimo, pa s tim, drago mi je sto smo se upoznali, ja sam Banja (ali ne Soko banja) ! :flapper:

da ne bi trosio reci o objasnjavanju mog nicka, recicu da je slusanje muzike za sada vise ostavilo traga u mom zivotu nego divljenje satovima (u koje sam zaista veliki zaljubljenik), zato mi nick i avatar nisu u simbolima nekih satova vec simboli najveceg benda na svetu svih vremena.

Gledao onaj film "Lijepi Dzoni", nesto mi se svidio film, pa sam poslije na nekoliko foto foruma imao taj nik; Lijepi Dzoni, a poslije sam samo skratio na Dzoni, tako me i sad zove raja koja se bave fotografijom;"Dzoni", a ne pravim imenom. ;)

Gledao onaj film "Lijepi Dzoni", nesto mi se svidio film, pa sam poslije na nekoliko foto foruma imao taj nik; Lijepi Dzoni, a poslije sam samo skratio na Dzoni, tako me i sad zove raja koja se bave fotografijom;"Dzoni", a ne pravim imenom. ;)
Mene asocira na Džonija Štulića :thumbup:

...zaboravih vam reći da zovu me Džoni
pravo mi budi za to
oni što me vole zovu me tako
kad sam kao mali došao u grad
morao sam samom sebi dati nadimak

hej Džoni, Džoni, hej Džoni, Džoni
budi dobar, budi dobar , budi dobar, Džoni b. good

EDIT
EDIT-Vidi,Clarissa uletela pre mene :D
Biće da si ti zakasnio:P.

Last edited:
Ja sam mislio da kad si kao mali došao u grad morao si samom sebi dati nadimak...Eheej Džoni,Džoni..
EDIT-Vidi,Clarissa uletela pre mene :D

evo i ja hahaha Djordje me nagovori da i ja kazem za svoj nick

elem Milan se zovem
Zmaj-obozavam Zmajeve tako se osecam,imam istetoviranog zmaja velikog :)),rodjen sam u znaku Zmaja ma da u to ne verujem ali kao izgovor moze da posluzi
istetovirani bankar ali ko ce ga znati

Više ljudi me poznaje pod ovim nickom nego po pravom imenu :) (ne nisam ja mator, nego sam malo ljudi poznavao ranije :lol: ) i nema veze sa filmom a ni sa kartama :)

Back