Kako odabrati najbolji sat za sebe i svoj karakter?

To je automatik hrono, oni i jesu skuplji. Ali 2800 je mnogo.

Na Chrono24 cijena je 1550 Eura, a u ovoj vukojebini $2800, strašno. A ne bih se zakleo da je original, ipak je ovo Vijetnam .Isto tako sa Visodate modelima. Njihova cijena je oko 500 eura, ovdje $900, baš me živo zanima kada su zadnji put prodali sat po ovim cijenama [emoji85]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ako kupuješ satove u zemljama u kojima se dosta prodaju replike, obavezno prvo poseti sajt proizvođača ili im pošalji mail da vidiš koji su zvanični distributeri u određenoj zemlji. Isto tako, imaj na umu da neke zemlje imaju visoke carine na robu iz evropskih zemalja. Ne znam koliko imaš slobodnog vremena kada brod pristane, ali u mestima koja žive od turizma je sve generalno skuplje. Isto tako, ako se nalaziš u nekom većem gradu, prodavnice u centru su po pravilu skuplje, a neke stvari se mogu povoljnije kupiti ako odeš u neki tržni centar ili malo dalje od centra grada.

Da Neša, slažem se sa tobom, ali čude me te cijene za Vijetnam jer je to nerazvijena zemlja gdje te taksist vozi 10 min za $1 , gdje imaš iznajmiti nov, četverotaktni skuter od 110 ccm , cijeli dan sa punim rezervoarom goriva sa $4 . Štand pored te "radnje" Tissota prodava fake remene Lacoste za manje od $2 . Zato me začudila ta cijena Tissota ovdje, ali sretno im bilo sa prodajom, nema teorije da bih ja kupovao sat u Vijetnamu, mogu samo pogledat što imaju, pogledat modele, i onda te satove potražit kući ili kod renomiranog prodavača. E sada, odlučio sam da sljedeći sat bude jedan od ova dva modela Citizena, ali mi treba Vaša mala pomoć. Koji Vam se model i boja više svida? Navihawk je oko $400 ovdje, a ovaj Citizen sa kožnom narukvicom koja je od krokodilske kože je special edition i košta nekih $470 . Ja sam ih poredao onako kako se meni najviše svidaju, s tim da ovaj prvi ima neke zaštitne prozirne folije preko sebe, bez njih je dosta ljepši i sjajniji .

No. 1
8b769d341c40f90c7c809970d9d77820.jpg

No. 2
2128373cb727583816cfc372b9cf42a7.jpg

No. 3
ca468b59eba98afc7f298824269c82e8.jpg

No. 4
600a17d98983a9a8fcac860124d43e3d.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Back