Koje pivo piju forumaši / Satovi i pivo

Na moju žalost, daleko sam od Srbije, zato me i zoves Hahahahahahahaha, salim se, uživajte u Zaječarskoj piviiii Hahahahaha

Može i to Lukiću. Ja sam ostavio rečenicu otvorenom, da svako nadoveže ono 0154to bi volio raditi sa ženama.
A žena koja mužu-draganu donosi 'ladno pivo bez prigovora, možda čak drage volje, se voli i poštuje!

Milanoviću, nije logično, to je jedino ispravno.
U suprotnom, presešće nam i satovi, i pivo i sve drugo.

Nedelja,Bayern,Sol Cerveza1899(novo pivo za mene) i naravno VE.[emoji108]
527c391a89f858507741b70b7cec0a82.jpg

Zanimljiva tema.
Od domaćih piva Zaječarsko, Nikšićko da ga računamo u domaće (svetlo i tamno), ponekad Lav...
Od ovih inostranih, hmmm, gotivim Bavariu, Budweiser, Kozel...

DSC03945.jpg DSC_2972.jpg DSC_2998.jpg DSC00835.jpg DSC01810.jpg DSC01841.jpg DSC_2931.jpg DSC03948.jpg DSC03950.jpg

Nisam pivopija, nisam neki stručnjak (kao oni što nekada nisu hteli da piju recimo Lav nego samo Jelen, pa pre privatizacije ,dok su flaše bile iste a flaša vlažna zameniš nalepnice a oni ga suknu ni ne trepnu:lol:). Jednom prilikom bio sam u Apatinskoj pivari i tehnolog na pitanje koje je domaće pivo najbolje, kaže Pećko pivo. Kako je rekao, kvalitet vode je jako bitan za kvalitetno pivo i što je voda lošija zahteva veću obradu dok voda korištena u Pećkom pivu nije zahtevala nikakvu obradu. To je izvorska voda (Beli Drim). Mislim da je pohvalio i Nikšićko ali Pećko je br. jedan. E sad sve je to privatizovano, Pećko pivo arče neki drugi, kako sam načuo koristi se i dosta hemije u našim privatizovanim pivarama (ne tvrdim, načuo sam), tako da pitanje je šta bi tehnolog sada rekao. Ko zna možda bi i zaplakao.View attachment 119748

View attachment 119746View attachment 119747

Voleo bih da čujem stariju gardu da li su pili staro Pećko pivo i kakvi su im utisci.

Inače, izgleda da nije svako Zaječarsko pivo iz Zaječara:
https://insanija.wordpress.com/2013/01/27/prevara-vezana-za-zajecarsko-pivo/comment-page-3/

Sećam se pre 2008 smo pili samo pećko jer smo računali da ga neće biti skoro :D , stvarno je bilo posebno pivo .
Sada se prodaje se kao Peja pivo , i nije na nivou nekadašnjeg .Probao sam ga par puta u Grčkoj a i ovde su donosili sa Kosova ali nije to to.
Peja can 50cl_0.jpg

Tek u poslednje vreme sam se primio na pivo i to na bela pšenična ili mutna, nefiltrirana (zwikl)... Inače prednost dajem crvenom vinu.

Nego - niko nije pomenuo Baltiku?
Baltika i PO.jpg

Last edited:
Evo i ovde da postavim sličnu fotku kao u "Koji sat nosite danas", samo sam ovde pokušao fokus na pivo a ne na Seamstera ;):
WP_20160202_23_36_01_Rich_LI.jpg

Back