Koje satove trenutno gledate?

Pozz drugari forumasi,meni se bre mnogo svidja ovaj EBEL discovery chrono...
Ovde ti ovi modeli nista specijalno, imaju 7750, a imaš iste ove modele ali sa el primero mašinom ali i sa Lemania 1340, odnosno Breguet 582 mašinom. Satovi im na berzi nisu ni 1000 evra, a imaju najbolje hrono mašine ikad napravljene.

Taj el primero je Ebel oživeo ili sačuvao od zaborava i u nekom momentu kad su krenuli satovi opet, Rolex se setio da ubaci u daytona el primero i naredili su Rolexu da prestanu Ebelu da isporučuju mehanizme i Ebel je tad prešao na Lemania 1340, odnosno ponovo ju je oživeo, a nju su počeli i Ullyse Nardin i Breguet potom da koriste, a sve je od Ebel ovog modela krenulo, čista avangarda od brenda.

E te modele pojuri, to su satovi osamdesetih i devedesetih godina.

Ako Haifisch vidi on će to da objasni poštenije od mene, ja sve iz glave i opšte pišem, ne detalje, tipa mehanizam 134, odnosno 137, godina 1988. i slično, nego samo ukratko napišem.

P.S. sedište Ebel je kuća koju je Le Korbizije dizajnirao i ovaj dizajn Ebela zapravo koristi neke njegove elemente iz arhitekture, većini ružan ali ima neku priču taj brend, valjda su iz istog grada Ebel i Le Korbizije pa zato.

Gesendet von meinem SM-A556B mit Tapatalk

Ovaj Grand Seiko sam probao ovde u Pragu kod ovlašćenog zastupnika i koliko me cifer oduševio toliko me je narukvica razočarala.
Što da se radi? Svi znamo da Japanci generalno nemaju baš neki kvalitet narukvica.

Mislim da kod japanskih proizvođača ne postoji ništa što je i blizu pandan narukvici, recimo **Royal Oak-a**, a koja je verovatno najbolja na tržištu. Ako grešim ispravite me.

Sve u svemu, mislim da sat vredi, ali moj pristup je da bih verovatno uvek Grand Seiko nosio na kožnom kaišu.

Na kraju, da ne zaboravim, fenomenalni i neponovljivi Seiko high-beat mehanizam.

IMG_8182.jpegIMG_8189.jpeg

Last edited:
Back