Милан Милановић
Well-known member
Ovde ti ovi modeli nista specijalno, imaju 7750, a imaš iste ove modele ali sa el primero mašinom ali i sa Lemania 1340, odnosno Breguet 582 mašinom. Satovi im na berzi nisu ni 1000 evra, a imaju najbolje hrono mašine ikad napravljene.Pozz drugari forumasi,meni se bre mnogo svidja ovaj EBEL discovery chrono...
Taj el primero je Ebel oživeo ili sačuvao od zaborava i u nekom momentu kad su krenuli satovi opet, Rolex se setio da ubaci u daytona el primero i naredili su Rolexu da prestanu Ebelu da isporučuju mehanizme i Ebel je tad prešao na Lemania 1340, odnosno ponovo ju je oživeo, a nju su počeli i Ullyse Nardin i Breguet potom da koriste, a sve je od Ebel ovog modela krenulo, čista avangarda od brenda.
E te modele pojuri, to su satovi osamdesetih i devedesetih godina.
Ako Haifisch vidi on će to da objasni poštenije od mene, ja sve iz glave i opšte pišem, ne detalje, tipa mehanizam 134, odnosno 137, godina 1988. i slično, nego samo ukratko napišem.
P.S. sedište Ebel je kuća koju je Le Korbizije dizajnirao i ovaj dizajn Ebela zapravo koristi neke njegove elemente iz arhitekture, većini ružan ali ima neku priču taj brend, valjda su iz istog grada Ebel i Le Korbizije pa zato.
Gesendet von meinem SM-A556B mit Tapatalk