Koje satove trenutno gledate?

Počeo sam intenzivno da gledam Casio.
Rangeman.
aec4d1ca151fb0535cd59f03696a8fdf.jpg

I ovaj.
22aba348eaa2426b1e5d9cb688b17378.jpg

Uff, gde me podseti na te Casio Protrek modele. Odmah osetih nostalgiju za starim vremenima i srednjoškolskim danima.

Imao sam neki Casio model, ne sećam se tačko koji, ali bio sa barometrom i i naravno na osnovu njega je pokazivao nadmorsku visinu. Tako da se sećam da sam mu svaki put kalibrisao nadmorsku visinu u Knez Mihailovoj pored česme.

A zbog tog sata su me u srednjoj školi zezali i govorili da nosim "kornjo-komunikator” na ruci. 🤣

Za one koji nisu gledali nindža kornjače evo podsetnika. 🫡

IMG_5054.jpeg

UUUU, dobar! NIsam ni gleda skoro Sinn sajt, pa nisam ni znao za ovaj U18.
Sad videh da košta preko tri hiljade eura, ali dobro, ipak nudi više nego originalni U1.

Evo jedan fun fact: 2009 godine sam tražio cenovnik direktno od Sinn-a, i U1 na metalnoj narukvici je bio 1,135 EUR. Šta nam uradi inflacija braćo moja....

View attachment 160854

View attachment 160856
Svaka čast za cenovnik. Meni se motalo po glavi da je U1 bio oko 1000 al nigde nisam mogao da nađem

IWC Ingenieur Chronograph Racer - In House Cal. 89361...
Meni ovaj već duže vreme unosi nemir u svakodnevni život...;):)
Obzirom da se proizvodio od 2013 do 2017 godine i da nije toliko dostupan, treba ga pronaći u mint stanju i naravno po razumnoj ceni, a to je složićete se, ponekad nemoguća misija .:unsure:
View attachment 160635View attachment 160636
Preogroman je i problematični su im in house mehanizmi.

Najveći sam fan inženjera imam ih dva komada ali starih kultnih modela.

Recimo 1832 napravljen u malo preko 500 komada je i danas među najskupljim vintage satovima rang patek nautilusa i ap royal oak.

Novi inženjeri su mnogo pokvarili tu lepu staru priču.

Inženjer je radio Genta, imali su mehanizam kao AP royal ok i vacheron, to je baš jaka priča bila nekad.

Gesendet von meinem SM-A556B mit Tapatalk

Meni nije dobro kad vidom ovako sirovu eto ili selitu. Najgori mogući jeftilen, a sat tipa 1500 evra.

Inače stati darwili su imali isto ovakve ete, ima ih za 50e da se biraju mint.

Gesendet von meinem SM-A556B mit Tapatalk

Back