Koji diver?

Sasa357

New member
Pomogli ste mi prvi put da kupim dobar sat pa se nadam da cete i drugi put. :)
Vec duze vreme gledam neki diver, bilo ih je vise komada u izboru al sam sveo trenutno na dva.

Prvi Seiko Prospex SBDY019

2019_01_23_12_10_IMG_6721.jpg

Drugi Tissot Seastar 1000 Automatic Blue Dial

TISSOT Seastar 1000.jpg

2019_02_24_12_48_IMG_6942.jpg

Tisot mi je trenutni favorit, ima bolje staklo, svidja mi se sto je na gumi, nemam tisot imam seika na metalu.
E sad sta Vi kazete o ovom izboru, mozda neki treci za te pare?
Trazio sam i neki polovan bolji diver al ga nisam nasao.
Hvala na bilo kakvim odgovorima. :)

Od ta dva - Seiko. Guma nije problem, samo zamenis narukvicu, gumene nisu skupe. Razlog - kad sam otisao da uzivo pogledam Tissot ( bio mi je favorit) kazaljke su mi uzivo bas lose izgledale. Kao nesto sto bi pre islo na sat od 100e. Preporucio bih ti i ovaj, cenim da zelis plavi cifer.

https://bomar.rs/certina-ds-action-diver-c0324071104100

Moja odluka je pala na Certinu na kraju (doduse zelenu). Gledao sam taj Seiko, taj Tissot i ovu Certinu. Seiko teska srca nisam uzeo jer na mom zglobu lose stoju.

Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk

Ako biras izmedju ta dva onda Seiko, bez dvojbe.Ali za 670-700 evra imas i preko interneta mnogo jeftinije opcije za iste i bolje satove:Squale,Hamilton,Certina(bez Povermaika) ETA-28-24-2,Steinhard....Preporucio bih ti da na KP pogledas RADO D-star prodaje covek nov' odlican i prelep Diver,dok ja nisam povukao obarac:Dmalo je veca cena od te koju si naveo, ali sve je stvar dogovora.

Steinhart satove nisam gledao tj neznam da li ih ima kod nas.
Certinu sam video al mi nesto nije lepsa od ova dva.
2019_02_09_16_58_IMG_6847.jpg

Rado sam sad pogledao i nasao dva sata:
rado crono.jpg
Ti si verovatno mislio na ovaj:
rado diver.jpg
Lep je sat, trenutno sam hteo neki na plavo al ko zna.
Ona dva sata sam gledao preko i ima ih ispod 500e.
Od polovnih ima i Tag Heuer Aquaracer:
Tag Heuer Aquaracer.jpg
Daleko mi je Bg tj izgubicu ceo dan da pogledam neke satove a da narucim bez probe ne bi.
Nesto polovno dobro u Ns-u? :)

Taj nema. Da si se javio pre nove godine imao sam 6 modela Steinhart-a. Sad jedino ako se nađe neki na kp. Sa njim nema greške. Ubedljivo najbolji sat za te pare.

Video sam ta dva.
Ovaj mi trenutno ulazi u favorite:

2017_03_steinhart_ocean_forty-four_front_back.1545380382.jpg
https://www.steinhartwatches.de/en/diver-watch/ocean-44-automatic-keramik.html
Tamo je 440e, ovi na KP su polovni i skoro pa toliko a mozda mi drugar moze doneti iz Nemacke.
Video sam da je par clanova uzelo ovaj model pa nek se jave da cujem utiske?

Izmedju ova dva sata Tissot bez dileme. Ionako vec imas Seika.
Neki treci u tom cenovnom rangu? Definitivno Certina koju si probao, stoga razmotri je jos jednom. Smatram da taj sat ima najbolji odnos cene i kvaliteta. Pored ostalog, estetski je prelep (subjektivno), a narocito u plavoj boji (boja koju inace ciljas).
Pozdrav i srecna kupovina!!!

Jesu li Steinhart satovi kopija Rolexa:

rolex-submariner-automatic-black.jpg
Na steinhartwatches.de sajtu kad sam hteo da kupim i obelezio Srbiju odmah mi je smanjio cenu za porez, jel mogu onda da dodam da dostave negde u Nemacku? Mozda bude popusta i za Uskrs.
Kako ste ih Vi kupovali?

Pa recimo da im je uzor Rolex, mada svi proizvodjaci satova manje-vise kopiraju njihove modele, a narocito ovaj Submariner.
Nazalost, nisam imao prilike da kupujem satove online, ali svakako racunaj dodatne troskove u vidu carine i poreza na sat koji je bar nekih 30tak posto (ukoliko porucujes iz Srbije).

Ne mozes da stavis Nemacka bez poreza.

Ja koliko pratim Steinhart ne secam se da je ikad bio popust.

Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk

Steinhart satove nisam gledao tj neznam da li ih ima kod nas.
Certinu sam video al mi nesto nije lepsa od ova dva.
View attachment 141991

Rado sam sad pogledao i nasao dva sata:
View attachment 141992
Ti si verovatno mislio na ovaj:
View attachment 141993
Lep je sat, trenutno sam hteo neki na plavo al ko zna.
Ona dva sata sam gledao preko i ima ih ispod 500e.
Od polovnih ima i Tag Heuer Aquaracer:
View attachment 141994
Daleko mi je Bg tj izgubicu ceo dan da pogledam neke satove a da narucim bez probe ne bi.
Nesto polovno dobro u Ns-u? :)

MIslio sam na ovaj drugi Rado na slici...njega ima u prelepoj plavoj boji ali na internetu.Certina je bolja ,po meni, od Tissot-a. Ali ,opet ponavljam, oba su sa powermatic 80 mehanizmom koji je 'mlad' i neproveren kroz vreme.U svakom slucaju ce se taj mehanizam doradjivati kroz vreme jer ETA koristi sekundarne brendove za to,kao u mobilnoj industriji sto se pustasju Beta verzije,da bi developeri pronalazili propuste i ispravljali ih pre zvanicnog updatea.

Kolega, ako biras samo izmedju ova dva navedena sata, Seika i Tissota, prednost svakako ima Tissot.
Pocev od stakla, kako si naveo(safirno naspram hardleksa), pa do mehanizma koji ima rezervu snage do 80 sati(28.800bph), naspram Seika oko 45 sati navijenosti sa 4R35 mehanizmom(21.600bph).
Ako biras po lepoti e to je onda druga prica.

Ovo je sat koji mi se trenutno svidja:
https://www.steinhartwatches.de/en/diver-watch/ocean-44-automatic-keramik.html
2017_03_steinhart_ocean_forty-four_front_back.1545380382.jpg
Hteo sam i ovu gumu odmah da uzmem
https://www.steinhartwatches.de/en/...traps/kautschukband-schwarz-fuer-ocean-2.html

Neznam sto nije izasla slika gore.
Ovaj mi se svidja sto je metal matiran a drugi Steinhart su polirani.
Seiko mi je odavno bas lep ali to staklo je minus a po nasim prodavnicama pokazali su mi Tisot i Certinu pa nisam imao bas nekog izbora.
Hteo sam neki letnji sat na gumi, imam Seika koji mi nije za plazu:
https://www.satoviberic.rs/proizvod/128344/ssa369j1-seiko-premier-automatic-muski-rucni-sat
2018_12_08_18_51_IMG_6328.jpg

Sad bi malo drugaciji, da bi kupio sat od 500e i vise moram da ga vidim, ima dosta lepih modela
al mozda uzivo drugacije izgledaju.
Ako ima neko iz Ns-a da ima bilo kog Steinhart-a i hoce da mi pokaze nek se javi. :)

Back