Izvini
Shmizla na nesto kasnijem odgovoru, Nokijom sam super odusevljen... Neki moji utisci su:
- odlicno izgleda :man_in_love:, kvalitet izrade je vrhunski :adore: i milina je koristiti je!
- ekran je takodje odlican - AMOLED Clearblack, nesto je tamniji ali je zato crna stvarno crna i boje i citljivost su nenadmasni.
- vrlo je brz i neki detalji su mu jos doradjeni u odnosu na starije WP7 telefone koje sam koristio.
- baterija trazje nesto duze nego na prethodnicima.
- kamera, iako optiku potpisuje Carl Zeiss nije idealna, ali nije ni losa
- kvalitet i jacina zvuka je za par nijansi bolja nego kod prethodnika, sto bi bila moja zamerka starijim WP7 telefonima.
- Skype je kvalitetna i stabilna aplikacija (doduse vec i kao beta je bio takav) i koristim ga za telefoniranje ravnopravno sa regularnim voice-om
Dakle - za nekog ko ulazi u svet WP7 i nece previse da "prcka" bilo koja Lumia a posebno 800 je fenomenalan izbor!
Kako sam ranije koristio nekoliko WP7 telefona a poslednji mi je bio LG Optimus 7 (E900), ja cu kao WP7 geek da dodam par detalja/zamerki koje obican svet nece ni primetiti:
- I LG koji sam imao je imao 16GB storage-a, kao i Lumia a i procesor prethodne generacije je vec bio dovoljno brz (zahvaljujuci odlicnom OS-u), tako da osecaj o upgrade-u i nije veliki (ovo najpre zato sto je LG u stvari vec sam po sebi bio best buy

)
- LG, kao i ostali modeli izasli pre Mango update-a, moze da se lako otkljuca i ja sam mu instalirao tone razlicitih aplikacija, kao i par odlicnih navigacija. Lumia s druge strane ne moze da se otkljuca (bar za sada) bez flesovanja. Ugradjena GPS navigacija je odlicna ali mapa za Srbiju je *&^$$# sto me vrlo zivcira. Ostale Nokijine aplikacije su odlicne i vrlo upotrebljive, a i Nokia Drive je bio upotrebljiv ali u Austriji

.
- Ipak, meni za utehu - broj kvalitetnih free aplikacija je u medjuvremenu toliko narastao da vise cak ni nije toliko potrebno jailbreakovati telefon

- Desilo mi se vec dva puta da se telefon restuje, doduse u vrlo komplikovanim situacijama, sto pripisujem samom firmware-u telefona (ipak se radi o posebnom, test primerku), jer mi se ovo nije desavalo sa drugim WP7 (zasto sam i postao njihov veliki postovalac)
Toliko, u kratko, o ovom lepotanu