Koji sat kupiti u vrednosti od 500-1000€

Milossani

New member
E ovako, prvo pozdrav svima , ja sam nov ovde i odmah da naglasim da sam totalni laik sto se tice satova, ali citam vredno svaki dan pa cu valjda nesto i da naucim :)
Bas pomocu ovog foruma sam shvatio kakav bih sat zeleo, pa da pocnemo :)
Prvenstveno bih zeleo kvarcni sat (citao sam i one teme koje su prednosti i mane), mada ako ispunjava neke druge kriterijume mozda bi dosao u obzir i mehanicki sat (recimo budzet )
Kolega Kica je postavio gotovo istu temu kao ja, i ja sam pokusao na nju da se nadovezem ali bezuspesno :)
Hteo bih sat sa metalnom narukvicom, da bude swiss made, da ima hronograf, i da brojcanik bude crne boje. U principu me zanima da sat bude elegantan. Imam dosta tanku ruku u zglobu, pa mislim da 42mm bi bilo ok, max do 44mm. Bas u toj temu sam procitao da je mozda moguce naci omegu seamaster do 1000€, mada nisam siguran da on ima hronograf?
Uglavnom ja sam se raspisao, svaki savet je dobrodosao, zahvljujem se unapred i pozdrav.

Omega Seamaster Professional kvarc nema hronograf i malo je skuplja od 1000 e. :)
Inace,imas strasno dobre modele Swiss made u tom cenovnom rangu.
Tissot,Certina,ali ne samo njih vec i one jace,kao sto su Fortis,Hamilton ili cak i neki Longines.
Uglavnom,dobro je sto se nisi vezao za neki brend jer je ovde,ponavljam,moguce naci na tonu dobrih Swiss made modela.I takodje je dobro sto zelis sat sa metalnom narukvicom jer posle za mali novac mozes da mu stavis kais.
Googlaj malo ove modele koje sam naveo i postavi sliku sata koji ti se dopada pa smo tu za pomognemo.Mada,bice ti jako tesko jer Tissot,Hamilton i Fortis prave prelepe modele.
Nadam se da sam ti dao neke smernice.Samo postavi slike satova koji ti se dopadaju i tu smo.
I naravno,dobrodosao na forum!
Pozdrav.

Hvala puno na brzom odgovoru, mali problem mi sto mi je crkao komp pa pisem sve sa telefona, to mislim zbog slika, ali snaci cu se ;)
Video sam neke Tissot iz serije Prc 200, i oni mi deluju jako zanimljivo, videcu da okacim par modela koji mi se svidjaju, pa da diskusija pocne :)

Pozdrav Djordje, jel toliko tesko da procitas moj prvi post i vidis sta sam napisao ?
Ja sam pokusao da se nadovezem...

Ocigledno nisi razumeo svrhu mog posta,koja se odnosi na dupliranje tema.
Nema veze da li je neko laik,nov na forumu ili odlicno poznaje problematiku satova,kao i samo funkcionisanje foruma. Jedna od stvari u vezi funkcionalnosti foruma je i ta,da se ne otvaraju iste teme vise puta. Zbog toga je i postavljena "lepljiva" tema (kao i neke druge) u vezi kupovine sata u odredjenom cenovnom rangu.
No,OK,ako smatras da sam napravio gresku i da nisam procitao tvoj post,izvinjavam se i slobodno nastavi zapocetu diskusiju i nadovezi se na ovu dupliranu temu.
Pozdrav.

A moze i ovaj, mada je nesto vise "sporty"

L3.643.4.56.6 - HydroConquest - Sport - Watches - Longines Swiss Watchmakers since 1832

Oba dodju sa 27-o rubinskim ETA 251 262 mehanizmom i standardnim Longines odnosom kvaliteta i cijene.

Malo skuplje od onoga sto trazis (govorim o novim, iz radnje) ali tu greske nema.
Kad vec imas namjeru da das toliki novac za sat, 100 vamo ili tamo ne cini veliku razliku a sa njima si siguran u kvalitet.
Vizuelno je vec pitanje ukusa ali, kao vlasnik Longinesa, apsolutno garantujem da ces biti odusevljen.

Last edited:
Ja sam postavio post bas u toj temi za koju si ti link ostavio, ali tamo mi niko nije odgovorio, i zato sam otvorio novu temu, ne razumemo se izgleda, ali nema veze.

Jovane svidja mi se ovaj Longines, mada si u pravu da izgleda malo vise sporty, ali smo na dobrom putu, ovako nesto mene zanima, samo da se dokopam kompa pa cu da postavim neke slike mojih favorita, a koliko je ovaj sat otprilike ?

Kod nas (ja sam u CG, ali vazi i za SER) nemam, iskreno, pojma posto "cijene" kod nasih "predstavnika" odavno vec ne pratim jer je to cisti lopovluk.
U Njemackoj i Austriji sam vidjao slicne kvarcne HydroQ modele za oko 850-900 Eura (od cega odbijes i PDV, nekih cirka 20%, kad kupujes u TaxFree radnji), a za kes su spremni da daju i popuste.
Automatici su oko 1200-1300.
Ako gledas nesto ovakvo, mislim da u tom cjenovnom rangu neces naci nista bolje, makar novo. Ovo govorim kao covjek koji nema povjerenja u firme koje na istom trzistu imaju istovremeno modele od 150 i 2000 Eura.

Last edited:
Izvinjavam se kasno sam video da si napisao 2 posta :)
I ovaj prvi mi deluje simpaticno samo da ga pronadjem u crnoj boji, a gde je najbolje gledati satove u ex Yu, kontaktiracu Malbasica sa njih sam cuo...

Za preporuku domacih prodavaca ce morati neko drugi da se javi, zaista nisam upucen jer sam ih koristio samo za potrebe servisiranja.
Kod ovakvih satova, ja sam radiji da iskoristim neko putovanje za kupovinu pa makar se i malo strpio, posto sigurno izadju znatno jeftinije nego da se kupuju kod nasih gulikoza.

Nisam nijednog sekunda mislio sat da kupim ovde, a ako sam u pravu mislim i da nema neki izbor. Definitivno moram prvo da odlucim koji cu model, pa onda da pecam gde je najjeftiniji.
Iskreno, najvise bih zeleo omegu seamaster, ali i ovaj longines je skroz zanimljiv.

Omegu SM (hrono, kvarcnu) za te novce (oko 1000) mozes da nadjes polovnu, novu ne.
Ja licno nesto nisam pretjerano odusevljen Omegama (osim Aquaterra serije) pa i nisam bas najbolji izvor informacija u vezi sa njima. Navodno vrijede sve novce koje kostaju ali zaista nisu moj "fah" pa ne bih da komentarisem :)

U srbiji fortis ima povoljne cene u odnosu na inostranstvo.rolex kosta isto kao i svugde.moze se naci i jos ponesto ako se zatrazi popust.ipak nije sve tako crno a kupovina preko interneta i kupovina u radnji nisu isto.drzis svoj sat u ruci probas,platis dobijes regularne papire i garanciju.sve ima svoju cenu.ne treba nasedati na bezobrazluke vecine domacih trgovaca ali sa kesom u dzepu moze se i kod nas dobiti sat po prihvatljivoj ceni.

Last edited:
Ako već hoćeš kvarc preporučio bih sledeću stvar - Bulova Precisionist

Ovaj sat(kao i cela kolekcija) ima sekundaru koja se pomera 16 puta u sekundi i jako precizan kvarc mehanizam - do +/-10 sec GODIŠNJE što je za red veličine bolje od većine kvarcnih modela koji daju +/-15sec ali mesečno pa čak i više.

Cela serija Precisionist je posvećena Bulovinom Accutron revolucionarnom mehanizmu iz 1960. godine.

Definitivno lepo i zanimljivo - spolja i iznutra! :)

Screen Shot 2012-08-30 at 3.45.jpegScreen Shot 2012-08-30 at 3.52.jpeg

A kako to radi u praksi može se videti na:

Bulova Precisionist - YouTube

Last edited:
Postavljanje 30 linkova satova koji ti se sviđaju odjednom je ozbiljna najava poremećaja u razvoju: Multiplex Satitis!

Dobrodošao u klub!

Back