Koji sat kupiti u vrednosti od 500-1000€

Nista ipak od sata iz Amerike na moju veliku zalost, neke komplikacije sa njegovim karticama. Jel ima sanse da se to nekako naruci u evropi ?

https://www.uhren-lounge.de/a-1125/longines-hydro-conquest-l3-643-4-56-6-taucheruhr

Nasao sam na ovom nemackom sajtu sat, kao i coveka koji bi narucio pa meni kasnije doneo. Samo jos jedno pitanje jer je malo nezgodno kad se kupuje sat koji nisam video uzivo, jel se 41mm odnosi na velicinu brojcanika sa ili bez krunice ?

interesantna stvar za taj hydroconquest kvarc, prvi put cujem za ovo :confused:

google translate prevod...
EOL funkcija (za kraj života: kraj baterije ukazuje činjenica da druga ruka u 5 sekundi koracima napreduje

to je uobicajena funkcija na boljim kvarcnim mehanizmima, kada je baterija pri kraju radnog vijeka sekundara pocne da preskace u intervalima od 2 ili 5 sekundi. To sluzi da upozori gazdu da je vrijeme da zamjeni bateriju a dok radi ne utice na tacnost sata.

Last edited:
Jovane ne znam jos tacno koliko naplacuju "shiping", posto je ovo nemacki sajt, a taj decko je iz Pariza, ali javljam cim mi ispostavi racun :)

Ne vredi, ne da mi djavo mira pa i dalje ne mogu da prelomim i narucim onaj HQ, nekako nisam siguran da je dovoljno elegantan...
Naleteo sam na ovko nesto
http://www.maier.fr/montres-prestige/montres-longines/montres-hommes-femmes/HydroConquest,L3.642.4.56.6
Iako nema hronograf, jako mi se dopada( mozda sto podseca na omegu :)
E sad ovo je automatic, iako sam dobro video u njemu je ETA 2824/2 mehanizam, jel vredi to nesto ?

Vizuelno i po kvalitetu izrade to su gotovo identicni satovi osim sto kvarcni ima hrono funkcije a ovaj ne.
2824 je sjajan i pouzdan mehanizam sa kojim nema greske.
Inace, i Omege u sebi imaju ETA mehanizme s tim sto su za Omege modifikovani sa nekoliko patenata specificnih za tu kucu (Longines i Omega su dio Swatch grupe koja u sve svoje marke "vise klase" ubacuje ETA mehanizme (posto je i ETA njihova), neke direktno iz fabrike (Longines, Hamilton, Rado, itd...) koji su samo kozmeticki uljepsani a neke prosljedjuje u radionice pojedinih firmi (Omega, Blancpain, Glasshutte itd...) na tehnicku doradu.
Dakle, zapravo, kupujes kvalitet koji je baza kako za Longines tako i za Omegu.
Ruku na srce, pri cemu je to MOJE misljenje, Longines je u tome svemu i najbolji izbor jer stvarno vrijedi pare koje dajes. U ostalim slucajevima placas ne toliko dodatni kvalitet koliko marketing.
Licno, isao bih na ovaj mehanicki (mada nemam predrasuda u odnosu na kvarcne mehanizme, koji imaju i te kako prednosti u odnosu na mehanicke) posto imam Longines sa istim mehanizmom i prezadovoljan sam njime.
Imaj u vidu, pri tome, da mehanicki sat nikada nece biti precizan kao kvarcni i sa njim imas a) potrebu da sat nosis ili makar navijas redovno i b) potrebu cesceg servisiranja u odnosu na kvarcni.
Takodje, kvarcni mehanizam je precizan i radi kako treba direktno iz kutije dok mehanickom treba neko vrijeme (mjesec-dva, ponekad i vise, zavisno od modela) da se "uhoda" pa nemoj da te cude, ako se odlucis za njega, znatnija odstupanja na pocetku koristenja.
Eto.

p.s. Napominjem, da bi izbjegli moguce zabune, da nema Omeginog mehanizna zasnovanog na 2824, posto je kod njih "mazga" ETA 2892...

Last edited:
Jovane znam da si u CG, ali kad tad cemo se videti da ti platim pice, ti mi najvise pomazes :)
Sto vise gledam satove, to vise shvatam da su najelegantniji upravo
oni najjednostavniji. E sada da li znas mozda jel ovaj mehanicki sat mat boje, to sam kasno primetio, a tako mi deluje na slici, nekako bih ipak mat zaobisao.

Koliko vidim na slikama, mat mu je samo ovaj spoljni deo narukvice, samo kad bih mogao da ga probam negde ovde, i da narucim...

Narukvica je djelom brusena, a cifer mu je diskretno sedefasto crni (imaj u vidu da je ovo "diver" a na te satove ne idu "gloss" ciferi zbog vidljivosti u mraku i prelamanja svjetlosti pod vodom. Ako vidis "diver" sa gloss sjajnim ciferom - bez obzira koja je marka i sta na njemu pise - znaj da je to sat koji nema stvarnu ronilacku funkciju vec se radi o cisto modnom satu).
Ne znam gdje si ali u BG ima nekoliko radnji sa Longines programom a ovo je relativno popularan model.
Identico je, koliko se ja sjecam, ovlasteni distributer pa se prosetaj da pogledas, mozda ga imaju.

U BG-u sam ja, bio sam pre neki dan u Identicu, i nemaju neki izbor(mislim da ce se oni cak i zatvoriti), mada mislim da ima jos neko da prodaje Longines, sad cu malo da guglam

Pozdrav svima, blizi se kraju ova potraga, od Francuske pa sve do Amerike ja sam sat nasao u Beogradu za iste pare :)
U pitanju je ovaj automatic bez hronografa, e sad sta je caka. Bio sam u S&L, i kod njih imaju sa plavim ciferom, a u Bomaru sa crnim, plavi sam probao i prelep je, sad cekam da donesu crni pa da se odlucim koji cu, i sta me jos samo zanima pre nego sto pazarim, jel treba da gledam godinu proizvodnje sata, ili je to potpuno nebitno posto je nov ?

Ne bitno je,nisam bas u toku ali ako je automatik to nije noseno pa samim tim i nije habano. Jedino ako je dugo stajao ali ne verujem jer to se jako brzo prodaje. Lep a ne bas toliko skup.

Izgleda nece da zakaci fotke preko telefona, uglavnom odoh kod zubara pa u Bomar da probam crni, i kupujem danas ili jedan ili drugi :)

Back