Postovani,
ovo je moj prvi post, sve pohvale za Vasu objektivnost, ekspeditivnost i solidarnost, planiram kupovinu sata u skorije vreme, zavrsavam fakultet, sat bih kupio oko Nove godine, duze vreme pratim sve Vase postove i sada se nadovezujem na temu te nema potrebe da otvaram novu, dakle, ne zelim sat sa metalnom narukvicom, svejedno je da li ce biti na navijanje ili automatik, kvarc naravno otpada, pvd takodje, vise preferiram bruseni celik nego polirani, hadzi dalibor i vladan preferiraju nemacke marke, ostavili su jak uticaj na mene, smatram da su swiss made jako precenjeni, tissot ne bih kupio, certinu takodje, japance takodje ne, gledao sam fortis square sa 2836 mehanizmom, nije problem uzeti sat i u inostranstvu, svidja mi se, a jako ga retko spominjete i zapostavljate je junghans max bill.....mozete mi reci da li ce se izgrebati pleksi glas posle nekog vremena i da li ce na ispoliranom kucistu ostati sitne ogrebotine i mozete mi reci u slucaju da se odlucim za junghans gde ga mogu najjeftinije kupiti i na koji nacin, ali se isto dvoumim da li uzeti louis erard sa valjoux mehanizmom za gotovo isti novac kao i fortis b42 marinemaster, dakle to mi je plafon cena cca 100.000 dinara bez popusta, postoji li jos neki sat u ovom cenovnom rangu sa novijim 2893 mehanizmom, mozda neka stowa, svejedno mi je da li je sat za odelo kao max bill ili sportski elegantan kao b42...