Koji sat nosite danas (2026)

Dobro te sjecanje sluzi, Elvedine!

Radio sam i zivio u Rusiji nekoliko godina – zakljucno s pocetkom 2018. godine – tokom kojih sam uspio zakaciti nekoliko "svetih" mi "gralova" sovjetskog/ruskog urarstva, pa cu ih, cim prije, provrtiti i ovdje na forum.
Arch posebno mi je drago da si ti ovde na forumu opet. Izuzetan doprinos si imao i sjajno pisanje svojevremeno.

Kakva ti je kolekcija sta se sve sakupilo u međuvremenu?

Gesendet von meinem SM-A556B mit Tapatalk

Bigmag uz ovakav Seiko dobijas i Oruzani list:ROFLMAO:

Tune su posebni satovi

27ff2d4200b7727572c47dd479b5f224.jpg

Arch posebno mi je drago da si ti ovde na forumu opet. Izuzetan doprinos si imao i sjajno pisanje svojevremeno.

Kakva ti je kolekcija sta se sve sakupilo u međuvremenu?

Gesendet von meinem SM-A556B mit Tapatalk
Hvala, Milane!(y)

Isto vrijedi i za tebe, prijatelju! Mnogo od tog osjecaja zadovoljstva i radosti koje covjek osjeti kada se ponovo nadje u dobro mu poznatom okruzenju, koje mu je nekada mnogo znacilo - a meni je, tokom godina, ovaj forum definitivno znacio mnogo - satkano je upravo od poznatih "lica", imena, ljudi s kojim bi se covjek toliko zblizio, da bi cesto zaboravio da mnoge nikada, ustvari, nije upoznao uzivo.

A satovi... mnogi su dolazili, neki ostajali, neki, cini mi se, odlazili brze nego sto bi dolsi - tokom godina su se afiniteti "izostrili", kompulsivnih kupovina bilo je sve manje, a sve vise satova s kojim bih se tesko mogao oprostiti. Pokusacu, kako mi vec vrijeme bude dozvoljavalo, podijeliti ponesto od onoga sto sam zadrzao i sa svima vama.

Pa gde me nadje sa tom crno-žutom kombinacijom. 😍
To je i meni jedna od omiljenih kombinacija! ;) 😍
Kad sam tražio ovaj model, morao je biti u ovoj kombinaciji boja.
Zbog toga je traganje za njim potrajalo, jer su ove "Baby Tune" bile uveliko rasprodate, ali mi se na kraju posrećilo.
Došao je nov u originalnom pakovanju na crnom kaučuku, a u međuvremenu sam nabavio i originalnu čeličnu narukvicu, kao i ovu Strapcode koja mu je legla top.

Hvala za fotku, Zorg. Da nije tebe, iskreno ne bih znao za ovaj brend.
Sad, uradih kratko istraživanje i vidim da je to mikrobrend iz Singapura, osnovan 2014.

Interesantan dizajn. Uglavnom, ugrađuje japanske Seiko i Miyota mehanizme, a u boljim modelima ETA ili čak La Joux‑Perret tourbillon mehanizme. Iskreno nisam ni znao da je La Joux-Perret u vlasništvu Citizen grupacije. Eto, svaki dan se nešto nauči.

Ajde, kad budeš stigao, postavi neku kvalitetniju sliku da ga vidim malo bolje, ali definitivno izgleda interesantno.

Hvala Vladane :)

Evo i kratkog intro-a - moja poslednja akvizicija, Zelos Eagle 2, je doleteo do mene pocetkom 2024
Svasta nesto pozitivno sam procitao o Zelosu i samo sam cekao kad ce da se pojavi neki model koji mi je interesantan
Obzirom da nisam imao sat od titanijuma, niti sat sa brojcanikom od meteorita, niti sat sa La Joux Perret mehanizmom a i oblik kucista Eagle dvojke mi se mnogo svideo, uopste nisam previse razmisljao o kupovini kada se isti pojavio.
Jedino sam se pribojavao da li cu uopste uspeti da narucim sat a sve zbog mnogobrojnih horor prica oko narucivanja prethodnih modela Zelos-a - tipa: ko brze ispuni formu i klikne Buy
No izgleda da za ovim modelom nije bila neka velika pomama te je sve proslo bez ikakvih problema

Evo par mojih slika no tesko da cu ja moci da docaram koliko dobro sat izgleda uzivo
IMG_20260118_164251602_PORTRAIT.jpg
IMG_20260118_164319786_PORTRAIT.jpg
IMG_20260118_164332265_PORTRAIT.jpg

Stoga evo i par review-a sa neta gde ima i macro fotki i definitivno se lepse vidi nego na mojim slikama

Ja sam za ovih 2 godine nosenja zaista prezadovoljan izborom - insteresantan, dosta je lagan pa se i ne oseti na ruci, osim crne boje ide uz maltene sve ostale boje guma koje sam nagomilao tokom godina, nisam primetio neke znacajno odstupanje, jedan od mojih retkih satova koji imaju safirni poklopac iza te mogu da gledam u mehanizam :)
I ljudi ga primecuju, valjda zbog drugacijeg oblika kucista - jedan od retkih satova za koje sam dobio pitanje "sta to nosis?" :)
Ako se iko premislja od mene samo reci hvale za Zelos

Back