Koji sat nosite danas?

Status
Not open for further replies.
View attachment 20790
glashutte original navigator

JojjjJ , bre Zmaje, ne volim nemce, al` ovaj tvoj navigator mi baš `ebe mozak. To je taj dizajn sata na koji ja balavim ne vidjeno !!! Ama bre, vrhunski komad, bar po mom mišljenju. Arapski brojevi, skladnost, kazaljke, logo, korona, narukvica, kućište , lugovi, markeri, cifer, uklapanje oznaka na koroni sa markerima.... majku mu, sve je kako ja to volim !:man_in_love: Stvarno, više nego odličan sat. Znači, mislim da bi pre njega sevnuo ,nego li oranžadu Omegu, pa ti vidi....

Last edited:
JojjjJ , bre Zmaje, ne volim nemce, al` ovaj tvoj navigator mi baš `ebe mozak. To je taj dizajn sata na koji ja balavim ne vidjeno !!! Ama bre, vrhunski komad, bar po mom mišljenju. Arapski brojevi, skladnost, kazaljke, logo, korona, narukvica, kućište , lugovi, markeri, cifer, uklapanje oznaka na koroni sa markerima.... majku mu, sve je kako ja to volim !:man_in_love: Stvarno, više nego odličan sat. Znači, mislim da bi pre njega sevnuo ,nego li oranžadu Omegu, pa ti vidi....

Ja baš volim nemce zbog čistog i strogog dizajna...u svemu ostalom se slažem s tobom oko ovog navigatora...:)

Kod tebe jos uvek debela zima?

Ako je ovo pitanje bilo upuceno meni... Danas 15 stepeni i sunce... :) Kada je slikano bilo je malo hladnije... Rukavice su vise modni detalj... :)

Pozdrav,

Dejan

EDIT: Inace, jos uvek isti sat, a nisam pravio nove slike, tako da... :)

tanis.jpg

Nisam skorije postovao ništa, pa ajde... red je.
Još jedna konverzija, Unitas 6497 sa sve ciferom iz džepnog Tanisa. Kućište od neke PRC made nebuloze, naravno. Nije neinteresantno, što bi rekao jedan moj poznanik. Ima još posla da se upristoji: bolja krunica, staklo na poklopcu, dihtung stakla umesto bakarne žice (vidljive na slici) itd. Radno stanje ali sirovo...
Malo se ovim nadovezujem na skoriju temu Autentičnost sata, pošto me je tamo kolega Neša malo pomenuo: moje iskustvo je da može da se konvertuje svašta u svašta, skoro bukvalno. Treba malo volje, poneka ideja i ne preterano tehničke osnove. I preciznosti radi, reč je o nasumičnim konverzijama, po principu "na šta naletiš, pa šta ispadne" a ne projektovanim "drop in" kompletima kada se samo sklope unapred naručeni kompatibilni delovi.

Status
Not open for further replies.
Back