Koji sat nosite danas?

Status
Not open for further replies.
SMP dok ne pokupim U1 sa servisa danas... nemojte ostavljati satove blizu indkucijskih ploča za kuhanje!! :P

13975480272_20553a2e7f_c.jpg
Sta mu se dogodilo?!

Sta mu se dogodilo?!

Krepao je. Odložio ga na indukcijsku ploču u kuhinji na minutu možda, podignem ga kad ono mrtva sekundara.
Prvo mi na pamet palo da je magnetiziran jako pa sam ga prije slanja u Frankfurt odnio kod Puzaka tu u Zg (koji je ovlašteni serviser za Omege). Ispalo da je magnetiziran jako ali je i puknuo šaraf neki na mehanizmu koji je valjda prejako bio zavidan, tvornička greška izgleda. Uglavnom kako popravak košta koliko i poštarina do Frankfurta ostavio sam ga njemu da ga složi i uštima. Danas bi trebao biti kao nov. :D

@Joppa, eto sta sve moze da se desi u roku od 1 minuta. :( Javi kako radi nakon popravke.

Ziv je! :D

13963338706_9337eb7443_c.jpg

Namagnetizirao se i puknuo jedan saraf. Valjda prejako stegnuli u tvornici.

Ziv je! :D

13963338706_9337eb7443_c.jpg

Namagnetizirao se i puknuo jedan saraf. Valjda prejako stegnuli u tvornici.

Ako je ringla indukciona, mogao je šraf je mogao da puke i od zagrevanja. Ringla bila on? Vrtložne struje jako brzo zagreju materijal...

Ma nije, ugasena je bila.. ja bi rekao bio da je saraf bio puknut da da ga mozda magnetizam dignuo? Glava sarafa se odvojila a tijelo je ostalo uvidano unutra.. ne znam.

Inace nakon toga sam hodao sa iglom po stanu i gledao za sto se sve lovi i hrpa toga je namagnetizirano. Npr. napa i frizider. Vjerovatno nedovoljno da utjece na mehanizam ali opet bas zanimljivo..

Last edited:
Cuti dobro je da se sve lepo zavrsilo. Ali sve vise zracenja u nasim kuciama, vise ne znam sta ne zraci od novih aparata za domacinstvo. E sada cemo poceti da gledamo one antimagentne satove :)

Status
Not open for further replies.
Back