Koji sat nosite danas?

Status
Not open for further replies.
Iz kreveta .........
IMG_3817.JPG

Zmaju - Odličan satić! Sviđa mi se! :thumbup:
A slike znam da umeš i bolje da uslikaš... Malo para uloži u neki dobar fotoaparat, nemoj sve u satove... ;)
Pozz!

Pozdrav.. Zbog ovoga moram da se resim nekih satova iz kolekcije...danas je sub dan..
IMG_0529 (1).jpg

007 na paracordu:thumbup:

Attachments

• IMG_1159 - Copy.JPG
    IMG_1159 - Copy.JPG
    359.8 KB · Views: 102
Skydrummer,koliko sam razumeo Juznoafricka Republika zbog apartheid-a i sankcija sredinom 80-ih godina nije mogla da naruci posebne satove koji bi se za njih pravili vec su se snasli tako sto su kupili civilnu verziju Seiko satova 7a38 ih naknadno gravirali i obelezavali. Verovatno nisu svi gravirani jer moj nema oznaku,kao sto je JNA na Breitling satovima imala gravuru a na Heuer ne,mada sam cuo da je izgravirano veoma mali broj satova i pored pitomaca da su dodeljeni najvisim oficirima mada ja nas gravirani Heuer nikad nisam video.

A sto se tice unistavanja satova u SAAF tu si u pravu a ja to ne mogu da razumem,kazu da su i veliku vecinu ovih Seiko satova unistili kad su nabavili nove,a bili su ponudjeni pilotima za neke smesne pare da ih otkupe ali malo njih je to i uradilo.

Koliko ja znam svi vojni satovi Južnoafričke Republike imali su vojne oznake, AF i četvorocifreni ili petocifreni broj, i kao zemlja imaju ili su bar imali dugu tradiciju službenih vojnih satova što i ne čudi s obzirom da su bili pod velikim uticajem britanske krune. Dakle, Seiko SAAF 7A28, 7A38 i 7T42 moraju imati vojnu gravuru na poklopcu u suprotnom su civilni satovi. Ništa u tome nema loše, i dalje su to kvalitetni satovi samo su za kolekcionare vojnih satova manje interesantni, samim tim verovatno im je i cena niža. Inače kada je u pitanju obeležavanje vojnih satova Južnoafričke armije treba reći da su bili poprilično pedantni i mogu se sresti njihovi satovi iz npr 40-tih ili 50-tih koji imaju uredne oznake. Neki su imali i britanske vojne oznake ( očigledno su dobijani od Britanaca kao neka vrsta vojne pomoć ) ali su obavezno imali i AF vojnu oznaku.

Evo i nekoliko fotografija u prilog napisanom :

Poklopac Seika 7A28, civilna verzija:
mseiko7a28b01.jpgSEIKO_7A28-7040_SAAF_6.jpg

Poklopac Seiko SAAF 7A38 ( vojni sat ):
76f635_d68573d0cbaa223c64fa7082f9be1e22.jpg

Mehanizmi Seiko 7A28 i Seiko 7A38:
Seiko cal 7a28.jpg 7a38.jpg

Evo i britanske vojne verzije Seika 7A28 RAF ( osnovna razlika je u nedostatku rotirajućeg prstena ):
Seiko_Gen1_7503_Back.jpgSeiko_Gen1_7503_Front.jpg

Da ne bude da sam totalno promašio temu, ovo je sat koji danas nosim:D:
Picture 013.jpg

Sky hvala na detaljnim informacijama,onda je ovaj definitivno civilna verzija,mada to meni ne smeta opet je to taj model sata...

Jos jednom Hvala,sad znam koju bateriju treba da kupim 395 ne moram da ga nosim kod casovnicara :)

default.jpeg UUuuuuhhhh... vala baš ! :drool: Jovo , kad ovako osvaja na slikama, mogu samo misliti tek uživo !!! :thumbup:

I kod mene je danas u znaku militari Seika

Attachments

• photo (Small).JPG
    photo (Small).JPG
    52.2 KB · Views: 88
View attachment 35013 UUuuuuhhhh... vala baš ! :drool: Jovo , kad ovako osvaja na slikama, mogu samo misliti tek uživo !!! :thumbup:

Ovog ljepotana ni najbolja slika stvarno, ali stvarno, ne docarava kako treba a kamo li ove. Svaki put kad ga uzmem u ruke iznova se zaljubim momentalno.
Cak mi je i cura ljubomorna na njega, sasvim ozbiljno. :)

Jasmine, nije fer da imas dva a neki od nas (citaj ja) nema ni jedan... :crying:

Imao sam jos nekoliko ali su ostale dobili novog vlastnika..
Taj Longines Conquest ti je stvarno prve klase! :thumbup:

Imao sam jos nekoliko ali su ostale dobili novog vlastnika..
Taj Longines Conquest ti je stvarno prve klase! :thumbup:

Mogu li i ja da se prijavim? Da sad ne krsim pravila ovuda, baci pogled na rubriku "kupovina satova".
Jeste, glupo je da ga hvalim ali stvarno jeste. Em prelijep, em kvalitetan... ma cudo jedno malo :D

Status
Not open for further replies.
Back