Koliko forum utice na vasu kupovinu satova

Sat sam kupio pre nekih 10-ak dana, forum nije uticao u vezi kupovine, ali utice da sada drugacije gledam na satove, kako ga sacuvati i tako to! ;)

Na žalost moram da kažem da za sada nemam koristi nit od ovog nit od drugih foruma.Najviše forumi profitiraju od mene i mojih postova ali i kolege kojima rado stojim uvijek na usluzi.
A zašto?
Jer satovi koje ja kupujem teško je pronać napose kod nas,uvijek se posreći ali i uz dosta veliki novac teško je u ovim našim krajevima sakupit stotinjak prekrasnih i raritetnih satova bez pripomoći e-baya i stranih aukcijskih kuća.
Satove kupujem prema svojoj procijeni i tematici a to se zna što je gledam vojne satove (pazim na utentičnost i rijetkost sata te očuvanost) i starije đepne super očuvane.I kao i do sada budem od pomoći drugima koliko god to željeli il ne!
Al nadam se da će još netko počet ići mojim stopama te da ćemo se moći upotpunjavat (na žalost znadem da sam ja nekom srećom došao do lijepe brojke satova u zavidnom stanju i nešto slično bit će teško al ne i nemoguće ostvarit)

Na mene je forum veoma uticao pri odabiru sata. Pre svega me je obrazovao kad je rec o satovima. Pre dolaska na forum sam znao za fossil i certinu, i nista drugo. Sad vec posle odredjenog vremena mogu za sebe da kazem da nisam totalni laik , nisam ni neki veliki majstor i poznavalac, ali moje znanje o satovima je ko nebo i zemlja u odnosu na dolazak na forum. I moram da napomenem uvek kad kupujem neki sat prelistam sve o tom satu koji me zanima, ukoliko nema tema o konretnom satu, konsultujem se sa Bakijem, Jagosem i Nesom.

Na žalost moram da kažem da za sada nemam koristi nit od ovog nit od drugih foruma.Najviše forumi profitiraju od mene i mojih postova ali i kolege kojima rado stojim uvijek na usluzi.
A zašto?
Jer satovi koje ja kupujem teško je pronać napose kod nas,uvijek se posreći ali i uz dosta veliki novac teško je u ovim našim krajevima sakupit stotinjak prekrasnih i raritetnih satova bez pripomoći e-baya i stranih aukcijskih kuća.
Satove kupujem prema svojoj procijeni i tematici a to se zna što je gledam vojne satove (pazim na utentičnost i rijetkost sata te očuvanost) i starije đepne super očuvane.I kao i do sada budem od pomoći drugima koliko god to željeli il ne!
Al nadam se da će još netko počet ići mojim stopama te da ćemo se moći upotpunjavat (na žalost znadem da sam ja nekom srećom došao do lijepe brojke satova u zavidnom stanju i nešto slično bit će teško al ne i nemoguće ostvarit)

Mislim da sam u ovoj poruci pretjerao,molim da se izbriše ako je moguće.I ja sam odpočetka učio na forumima,pronalazio materijale i učio o satovima te tako išao na vlastiti rizik u kupovinu satova.Samo mislim da sada prilikom kupovine vintage satova pretežno se služim vlastitim znanjem.Samo što ja nisam otpočetka imao ničiju pomoć osobe poput mene koja bi pomogla kolegi već sam bio osuđen na učenje na greškama kojih je srećom malo bilo.
Ubuduće prilikom kupovine ručnog sata za nošenje budem se služio forumom a za satove u kolekciji vlastiti znanjem i intuicijom.

Ja mogu da kažem da su satovi moj jedini greh, pošto ne jurim tuđe žene, ne pijem, ne kockam se i ne drogiram. Sa obzirom da je sve ovo istina i da je moja žena svesna ove istine

Kako bre to pričaš ne istinu, kad sam te video , čak i uslikao kako bežiš iz švaleracije !?! :huh:

-------------------------------------------------------------------------------------------

Na mene forum ni malo ne utiče... ne ... ne ne utiče. Ne utiče , siguran sam... ne , ma jok bre, ne utiče. Ma sto posto ne utiče.... ne ne ne... neeeeeeee .........

AAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... " Koga lažeš nesrećo satofilska ! ? !":sneaky: , čuje se glas žene iz kuhinje... :blink:

---------------------------------

Joj , zaboravih da dodam da sam se šalio za švaleraciju afraid-male-afraid-frightened-smiley-emoticon-000138-large.gif ...nadrrrrljo sam

Last edited by a moderator:
baki ti si lud de ovo nadje.
hadzi pisacemo peticiju da stavis sliku na kojoj se smejes.vidis da plasis zmaja

Hadži , ne nasedaj na provokacije... i dalje si (na avataru) daleko "umiljatiji" od mene, a ja još uvek nekako opstajem ...

351j0x1.jpg
ps. bure je znopra icon_mrgreen.gif

Vrlo interesantno pitanje...
Moram da kazem da sam prvog Orange Monstera (posto sam ga u medjuvremenu prodao, pa ga na kraju ipak uzeo ;)) kupio zbog slike na ruci (ili ti "wrist shot" sto bi rekao nas narod) jednog clana na nasem forumu a zatim i Citizen Nighthawk-a...
Hamiltoni su vec bili rezultat mog istrazivanja i uzivanja :D.
Naravno - pojavljivanje nekih satova na forumu, kao sto su Victorinox, Orient, par tihinih Seika pa i mnogi drugi - svakako ce uticati na neke buduce kupovine ;).

Dakle - daaaaa, forum definitivno utice, ali se najcesce samo nadovezuje na moj ukus i istrazivacki rad!

Forum utice na znanje o satovima.Cini mi se da je svakim danom sve vece.Ali bukvalno...Ali rekao sam vec da sam ovde takodje zbog dobrih i obrazovanih ljudi.
Na izbor satova,ne utice. :)
Ipak sam jos pre nego sto sam dosao resio da uzmem Black Monstera i Orient Mako,a ako diplomiram do kraja godine vrlo verovatno i SKX 007.Bice frka da ga nadjem sa president narukvicom,ali snaci cu se. -.- Citizen NH mora da saceka.
Na ovom forumu sam samo potvrdio da su fenomenalni satovi u pitanju.

mnoooooogo je uticaO: pre nego sto sam se uclanio na ovaj forum znao sam za sector, festinu i casio, a od boljih brendova samo za rolex (cuo tu i tamo za hamilton i breitling) i mislio sam da je za "male pare" top kupovina festina ili timeforce (cak mi je i prva tema na forumu bila: "gde moze da se kupi Timeforce?").
i onda sam skapirao da za iste pa cak i manje pare moze da se kupi kvalitetniji sat, naucio sta je automatik i kupio Black Mako!
da nije ovog foruma ne bih ni dan danas znao da postoji brend Orient!
zatim sam se "podsetio" sta je i ko je Seiko i kupio par komada.

Back