Kozni kaisevi za satove

Uradis handmade kais imas u Pozarevcu Kale se zove lik imas na kp korektan i sa cenama lepo lepo radi, a imas i u Nisu Donkey strap malo jaci sa cenama ali isto dobro radi i uradis kakvu hoces i po merama koje tebi odgovaraju. To je moj savet za kais, a sto se tice kopce ja bih stavio 20mm mnogo se lakse nalazi ili ako bas hoces 21mm za pocetak stavi obicnu dok ne nadjes org.

Poslato sa RNE-L21 uz pomoć Tapatoka

Jesi razmisljao da ti neko napravi? Ima par dobrih majstora cije radove nosimo na forumu.

Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk

21mm nije baš česta širina.U nastavku je par linkova :

-Kvalitetniji/skuplji:

https://www.strapcode.com/collections/leather

-Jeftiniji /osrednje kvaliteta:

https://www.cheapestnatostraps.com/collections/vintage-watchbands

Ili se konsultujes sa nekim od domaćih majstora (Kalle Pozarevac, Donkey Niš, Pugo Beograd).

120 franaka nije suludo, to je cena originalno kaiša sa originalnim kopcom.
Ostaje da googlas na Chrono 24, ebay i sl pa da kupiš neku kopcu org Alpina koja ti odgovara. Ja ne bih menjao org. buckle, da se pitam, već bih samo uradio custom kaiš, 21/18 je estetski lepo sužavanje na satu.

Handmade ce i da bude! Ono sto radi Donkey straps (btw jel ste probali da kucate 'donkey straps' u Google? :lol: ) i ono sto pravi ДУЛЕ iz Mirijeva mi se bas bas svidja. Snaci cu se za kopcu, nije da mi se zuri. Ako sam mogao da u Engleskoj nadjem butterfy kopcu i kais za Hamilton koji je duplo skuplji od Alpine za 29,95GBP, pa ne dam 120 franaka (bre)!

Poodavno nisam bio ovdje, satovi i kaišići otišli u neki treći plan. Međutim, kao da se vraćam. Napravio sam kaiš za Komandirskog, pa da se pohvalim.
719cc84acd3696b0d24c7b2b3aac1136.jpg

Poslano sa mog Redmi 5 Plus koristeći Tapatalk

Još jedan uradak; nisam odveć zadovoljan. Koža je mekana i teško je sa njom raditi.
4012c9f1273e714529f52ed7f78ec001.jpg

Još dva sata su se "ponovili"; novi kaiševi urađeni jučer i večeras.
Za Helvetiu jednostavan design, ali ovaj Citroen je specifičan; na jednoj strani lug je 29 mm a na drugoj 15 mm; zato je i tavorio godinama u ladici jer je silikonska narukvica pukla nekad davno.
61f4f4709ff31dde698ff0f2018c0d43.jpg
6d8fb364441258715ed664b0d329546f.jpg

Nadam se da ce te dobro sluziti. Javi za 3-4 nedelje kako se pokazao.

Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk

Са великим закашњењем се јављам одзивом у вези Аликеспресоидних кожних каишева које сам помињао пар страна иза, тј. које сам купио.

За 4.4 долара када се продају (цена уме да варира, а поменута је отприлике најнижа), за те новце их препоручујем. Добро ми се држе, али, имам и више сатова, па их ротирам у ношењу, те их и не рабим у неком знојачком пресингу.

Нема сумње да су за две класе иза кожних каишева које ради Кале, а то је једина ручно рађена са којим их могу поредити. Калетова има бољи крој, а и кожа је квалитетнија.
Али, куповина више сатова за кратко време ме је одвела на економску кинеску варијанту.

Куповао сам црну и тамно браон, и препоручио бих тамну браон да се купи, некако делује боље, а људи који су је уживо видели, а воле сатове, нису веровали да је са Алиекспреса и да је купљена за мање од 5 долара....

psUfO78.jpgKKa4jQy.jpg

Uradis handmade kais imas u Pozarevcu Kale se zove lik imas na kp korektan i sa cenama lepo lepo radi, a imas i u Nisu Donkey strap malo jaci sa cenama ali isto dobro radi i uradis kakvu hoces i po merama koje tebi odgovaraju. To je moj savet za kais, a sto se tice kopce ja bih stavio 20mm mnogo se lakse nalazi ili ako bas hoces 21mm za pocetak stavi obicnu dok ne nadjes org.

Poslato sa RNE-L21 uz pomoć Tapatoka
Jel moze link do te dvojice?
Nisam uspeo pretragom da ih nađem.

Te, leptir, kopče su udobne samo ako su tačno na sredini, tj. kad su oba dela remena ili narukvice iste dužine.

Back