Ku-Ku Švarcvald sat iz Simketove radionice

Simke206

Časovničar
Reaction score
19
Pozdrav iz radionice danas sam dobio neobicnog gosta, naime radi se o ovom gospodinu
IMG_1929.jpg

moj kolega sa posla ga dobih u nasledstvo , radi se o jednom orginalno Svarcvald satu koji je zadnji put bio na servisu 2000 i od onda nije ni diran ni navijan a bogami nije ni radio kako i zasto bog bi ga znao nego da ne duzim ciscenje novo ulje i gospodin radi
evo par slika uzivajte
ako ima pitanja samo napred

IMG_1926.jpgIMG_1927.jpgIMG_1930.jpgIMG_1932.jpgIMG_1934.jpgIMG_1935.jpgIMG_1936.jpgIMG_1937.jpgIMG_1937.jpgIMG_1939.jpgIMG_1940.jpgIMG_1941.jpgIMG_1942.jpgIMG_1943.jpgIMG_1944.jpg

Simke
Možda bi mogao da napišeš nešto o ulozi tegova u ovakvim mehanizmima.

Dopadaju mi se ovakvi mehanizmi,zestoka mehanika..... Da li je samo bilo ciscenje Simke ili jos nesto?

Lep sat.:thumbup:
Koliko je teze/lakse raditi na ovakvom satu, u odnosu na neki rucni sat?

Mislim da je dosta lakse raditi na takvim satovima samim tim sto je sve krupnije nego na rucnom satu....

I ja to pretpostavljam, ali sam hteo da cujem misljenje nekog ko je radio oba.:)

Evo me da ogovorim Vladane tegovi su nista drugo nego davaci snage to StO je Feder u Satu tj kucici SATA to je Utes ovdje , princip Rada vrlo jednostavan povlacenjem na Dole Dieze se sisarka Koja postaje napeta i sa svojih tezinom pokrece mehanizam . Druga 2 Levi i desni Levi je za muzicku kutijicu a desni je za kukavicu i DVA balona koji se dizu i spustaju i daju Kukuk zvuk . Rus delovi su veci Ali ovdje Treba da se Sve uklopi i da funkcijonira stvarno da zvoni tj Kukuk i na Pola SATA muzikica i ljudi da se vrte jednostavno nije nista ako neznamo kako se radi , Ali ja volim ovo pa uzivam u ovog poslu

Somy ciscenje Ali moracu Jos jednom da ga rakopusam nesvidja mi se kako radi mora to Jos bolje

Last edited by a moderator:
Naravno Simke,sve mora biti odradjeno profesionalno i kvalitetnno:)

Pa gdje si ti prijatelju nema te 100 godina neznam sta pjeva .

Back