Kupovina Orient satova

anbeast
Verujem da će ona biti oduševljena poklonom (nadam se da sat nije za tebe!?) :angel:

:flowers:

Last edited:
Ja od njih kupio MAKO-a pre 5-6 godina, prodje sve kako treba :)
Stigao nov sat sa madjarskim papirima (https://www.tutuora.hu/) i garancijom 12meseci, doduse skracenoj za 15-tak dana, dok je sat iz inostranstva stigao do mene...

Ćao, braćo.
U ponedeljak uzimam Orient Ray 2. Pouzdan prodavac sa KP... Samo da razmislim da l crni ili plavi ali verovatno ću plavi.
Za Seiko Samurai nemam trenutno kintu a Seiko 5 neću iako je SNZG13 divan sat ma koliko mi smetalo reč Sports na njegovom brojčaniku.
Moje pitanje je- da li je Orient Ray 2 dobar izbor za PRVI automatik i ulazak u svet automatik satova? Hvala unapred.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Meni se najmanje dopala kod njih krunica, ovo ostalo je skroz ok. Dosta ostavlja utisak jeftine, cudna je da se uhvati i tesko se usrafljuje. Noc i dan u poredjenju sa Samurajem. Ako imas priliku da probas sat pre nego sto kupis, probaj par puta da je odsrafis i zasrafis. Verovatno zavisi i od primerka do primerka.

Kod ray2(a pretpostvljam i kod slicnih)prvo mooras malo u kontrasmeru dok ne uhvati.Znaci nije nemoguce,nije nauka samo je navoj losiji pa mu pokloni malo vise paznje

Last edited:
Ja imam Mako 2 .
Kao što Mistif kaže ,prvo malo u kontra smeru i ide bez problema.
Tri godine ga intezivno koristim , relativno često imam priliku da odvrćrm-zavrćem krunicu.
Nema nikakve razlike za sve ovo vreme pa pretpostavljam da sam kvalitet materijala krunice-navoja nije upitan.
Jednostavno je tako narezano.
Usput, dihtovanje na krunici nije ugroženo - svake,pa i ove godine nosim ga za vreme plivanja.

Znam da je Mako 2 elegantniji i da više ide uz košulje i njegove mač kazaljke su stvarno šmekerske ali mi se čist diver izgled Ray 2 mnogo sviđa.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Pozdrav, da li može link nekih pouzdanih prodavaca orienta sa kp ove ili na pp, hvala.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Pozdrav

Pokusavam da nadjem FAG03001D0.
Ili ga nema, ili je cena znacajno veca (cak i duplo).

Kako bi bilo najlakse kupiti ga iz Srbije?
Eventualno neka alternativa?

Koliko vidim ima na KP ali sa kožnom narukvicom AG00004D

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Nije isti. Znacajno je veci.
Hteo bih nesto za 16.5.

Vidim neki su narucivali i sa watches88
logo.png

Ali tesko mi je shvatim site sa ovakvim logo-om ozbiljno.

Back