Moja iskustva sa kupovinom satova u Istanbulu su vise nego pozitivna. Razume se i da su mi nudili Rolex za 80ak evra, cak mi se cinilo i da je radnja prava... U gradu koji ima stanovnika kao tri Srbije sve je moguce.
Evo kako sam ja sopingovao. Uvek bih imao nekoliko zeljenih modela pa bih trazio autorizovanog dilera. U Kapali carsiji i neposrednoj okolini ima puno radnji koji prodaju dobre marke. Izlozene cene korespondiraju preporucenim cenama proizvodjaca i kada sam kupovao bile su u svajcarcima. Obicno prodavac sam ponudi cenu koja je u startu znatno niza od izlozene, zatim ide cenjkanje uz caj ili kafu, sve u svemu cena postaje drasticno niza od prvobitne. Ja sam na kraju dobio cenu koja je ista kao na najjeftinijim americkim sajtovima koje sam vidjao (ako se ne varam authenticwatches).
Ono sto je bitno da je radnja prava, obicno su ti ovlasceni dileri ujedno i juveliri. Ja sam prvu kupovinu obavio 2007, dobio sertifikat, garanciju, sat nosio pet godina, nisam ga skidao, bez ikakvih problema. Upravo uradio servis, i dalje je kao nov.
Jos jedna stvar, sigurno da nesto muljaju i oni sa porezima posto mi tax free niko nije dao, ali sve u svemu cena je niza nego ijedna koju sam nalazio.
Srecan put i uzivaj u Istanbulu.