Kupovina SEIKO satova preko Creation Watches.com i Sky Watches.com.sg sajtova- DA ili NE

ckvrlj i ja tako mislim, želeo sam taj Roamer još pre 10-tak godina, evo sada mi se pružila prilika da kupim nov, a mislio sam, pošto je stara serija, da ga nikada više neću naći- uzimam pa šta bude!
Garantovano je SEIKO G15J1 dosta bolji, ali nisam ga uživo ni video ni probao- mislim da za njegovu kupovinu još ima vremena!
Pozdrav!

Ne znam sto se opterecujes oznakom J i K.
Razlika je samo na papiru.Apsolutno nema razlike izmedju njih.Bitna je kontrola kvaliteta koja je,cvrsto verujem,ista i kod Seiko satova sa oznakom J i sa oznakom K.
Ako kupujes neki sat preko 400 e,uvek sam za to da dodas jos 50-60 e za FedEx.
Ne gubis puno a dobijas mnogo jer ti sat bukvalno odmah stize za 2-3 dana.

Serb, ja se slažem sa tobom, kako nema razlika između J i K kada na J na ciferu lepo piše "MADE IN JAPAN" !
J verzijama je drugi jezik za dan arapski tako da to samo oznacava trziste za koje su namenjeni. Ima negde na forumu i mail koji je stigao od Seika i koji kaze to isto. A i bolje je da nabavis bilo koju verziju posto ovako na prazno mozes da teoretises u beskonacnost.

U pravu ste, dosta je teoretisanja, a pošto sam G15K1 ili G15J1- APSOLUTNO SVEJEDNO kako ga rekao, video samo na slikama a u Nišu ih nema, završavam ovu temu i KUPUJEM ONO ŠTO SAM STAVIO NA RUKU I VIDEO KAKO MI STOJI- ROAMER POWER 8 !
Hvala svima i bar ste mi razjasnili neke pojmove- nevereovatno J i K- i meni je postalo dosadno !!!

P.S. Ne znam kako bih Nemce ubedili u to jer na njihovim forumima preporučuju isključivo sa oznakom J - verovatno nema ko da im objasni da razlike nema- sem u ceni i natpisa "made in Japan" !
Hvala svima na pomoći!

Sreća pa nismo Nijemci!:D
Naš forum je mali i lokalni ali imamo gomilu informacija na njemu,a imamo i solidan broj članova koji ga konstantno dopunjuju. Tako,ako nešto nije poznato,potrudimo se da to saznamo u najkraćem mogućem roku(ponekad to izgleda kao da se takmičimo).

Ima nešto što se zove "merak", a to nije opipljivo, a vrlo često ni objašnjivo :) E, upravo to je razlog zbog kojeg uvek doplatim 20 - 30 novčanih jedinica za to "made in japan" :)

23 je sve lepo objasnio.To je samo do meraka i to je to.Neka pise ''Made in Japan" i nek' ide zivot! :D
Ponavljam,kontrola kvaliteta je najbitnija.
Ma pusti Nemce.Bolji smo mi od njih. :D

Evo citav dan sam proveo iscitavajuci teme i pomalo mi se vec vrti u glavi. Dosada sam satove kupovao stihijski i neplanirano. Tako da imam u latici svega od swatcha, casia, kineza, engleza itd.

Odlucio sam sebe uskoro pocastiti SEIKOM, a definitivno je to model SKX007J1, koji se nudi na creationwatches sajtu.

Naravno da moram prije toga zavrsiti jednu malu obavezu prema bratu jer on definitivno hoce samo LUMINOX 3901.

Tako da poslije njega odmah rjesavam sebe sto prije nadam se:D.

Da li još uvek imate poverenje u Creationwatches nakon onih pisanja po internetu kako je ljudima stizao škart?

Ne znam za ta pisanja, meni su 2 sata stigla bez ikakvih mana. Opet bih kupio preko njih.

I sam razmišljam o toj opciji ali pokolebalo me je što je neko pisao da se na novom satu krunica izvukla, a neko je spominjao da mu je bezel bio pomeren za milimeta...pa ih administrator iskulirao, kasnio sa odgovorom... Ma verovatno rekla - kazala...

Koji je ovo fazon skywatches politike:
"We do not ship these following range of Seiko collections to EU countries: Grand Seiko, Prospex, Astron, Velatura, Premier, Sportura, Ananta"

Potpuno trulo!

Code:
nije trulo nego Seiko štiti svoje prave dilere u evropi od ovih sivih dilera kojima uvaljuje škartiranu robu koja nije prošla kontrolu kvaliteta

odnosno on ih štiti u evropskoj uniji jer je to zakonom uređena tvorevina, isto I Seiya ne šalje u EU

Netočno. Ono što dolazi kod nas je ta ista škart roba po premium cijeni. Čak nije ni u tome problem već AD za RH recimo je napravio konfuziju sa ovlaštenim servisima pa npr satove iz monobrand storea u ZG šalje u Osijek na servis.

... U EU donedavno nije postojao servis za "jače" linije Seika. Čak nije problem za mehanizme jer većina do GS ima obične mehanizme (GS je posebna priča.) već je problem u sitnicama, tipa brtve, opruge itd

GS ima servis u Njemačkoj a tako i niže linije.

Ček malo.
Jel to hoćete da sve što od npr Seiya kupiš je smeće, a Seiko kupljen preko ovlaštenih dilera je na nivou Rolexa(ne mislim na Credor i GS)?
I svi kupci po bijelom svijetu su ispali kreteni?

Back