Kupovina SEIKO satova preko Creation Watches.com i Sky Watches.com.sg sajtova- DA ili NE

Ograđujem se da ne znam kako tvoja banka funkcioniše, ali pretpostavljam da dobijaš potvrdu u trenutku kada tvoj novac ode na račun prodavca.

Ako ti nešto znači, primetio sam da kada plaćam nešto na POS terminalu u inostranstvu gotovo odmah dobijem poruku da je transkacija izvršena, ali pri plaćanju preko interneta ova poruka stiže kroz nekoliko minuta, jednom je stigla oko pola sata ili sat kasnije, a pri poslednjem plaćanju je stigla dan kasnije. Ovo poslednje je bilo plaćanje prema SAD.

Bice to sve u redu, tako funkcionise platni promet karticama, videces sutra posle medjunarodnog deviznog kliringa u 14h da ce da ti skine sredstva sa racuna.
Nemoj da se iznenadis ako ti stigne sat bez originalne kutije, upustva i garancije, meni su skoro tako poslali jedan seiko, na upit su odgovorili da to rade da ne bi naplacivali skuplje postarinu...izgleda da to i njima stize nekim sivim kanalima da Singapura...
Otprilike mi je ovako stiglo, mozda i gore:https://www.youtube.com/watch?v=QD3qRWw8J6k

Inace sa satom je sve bilo kako treba, lepo upakovan u najlonsku kesu i sa tagom, okolo stiropor u nekoj beloj kartonskoj kutiji na kojoj pise seiko .. i dan danas ga koristim.

Meni se desava kad te stvari radim posle 17h (posle njihovih radnih casova) da ih banka tek sutra "osvezi' na mom racunu.

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

Da li Vitanov ili ko već je već ovlašćeni servis priznaje jednogodišnju internacionalnu garanciju na Seiko koju daje Creation?

naravno da se ne skida novac odmah, pa imate kliringe na svakih nekoliko sati u domaćem bankarstvu i isto tako prema ino kupcima, tako funkcioniše platni promet

zašto mejl vitanovu, pa ja mejl šaljem nekom tamo japancu i pitam se hoće li da odgovori, a srbe zovem na telefon, zovem na telefon i ove u okruženju isto

reci ti tim kineskim singapurćanima iz creationa da ti oni standardno tu robu pošalju u blanko kesi kartonu i imaš dobre šanse da prođeš i kad ti stigne sat obavezno ga pogledaj iz svakog ugla

ja sam bio lud što im nisam tražio knjižno odobrenje za škartiranu robu

Hajd da javim od jutros je rezervisaano 24000 na mom računu a i dobio sam mail od njih da su poslali sat ... e sad u tom PDF dokumentu, izmedju ostalog, stoji ovaj broj "CO. REG. NO. 200819645E" da li je to broj kojim mogu pratiti pošiljku ?

Kada dobiješ broj za praćenje, možeš da pokušaš na sledećem linku: Post/EMS tracking - track-trace

Naravno, možeš i da tražiš na sajtu pošte koja pripada zemlji odakle je paket poslat. Na sajtu naše pošte će biti kada paket uđe u zemlju, a imaj u vidu da i kod stranaca nekada može da bude perioda kada nema informacija o tvojoj pošiljci.

Inače broj će imati otprilike sledeći format: XX123456789YY, a poslednja dva slova označavaju zemlju iz koje je poslata.

stanis druže jesam imao naravno, a imao je i ovaj ispod mene što se nadovezao ali on je imao da kažem višestruko iskustvo, manje više skoro svi smo imali ali neki ne pišu o tome

sa druge strane ima i ovih što ne uče iz iskustva nimalo, jedan od njih je kolega Petar koji i posle nekoliko neg. iskustava i dalje kupuje od kineskih singapurćana i oduševljeno ččeka da mu dođe sat bez kutije, računa i garancije u kesi, e za takve mi kad ih prevare nije žao

naravno moj nesretni kolega Petar, višestruka žrtva prevare i dalje nesvestan, egzaltirano broji dane do prispeća sata koji je plaćen svega par stotina evra što je ništa za jedan sat i normalno je da sat tog cenovnog ranga nema kutiju, papire i garanciju i dolazi sa greškom jer ipak se za taj sitniš ne može mnogo birati hehe Petre :lol:

Ne znam kako sam prevaren kada sam svesno odlucio da kupim od njih i sam ih rekao da posalju bez kutije...tako da nemate argumente kolega.

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Милан Милановић
Singapurćani su doista loši Kinezi, većinom usled činjenice da su Singapurćani :)
Šalu na stranu, slažem se da je u potpunosti lična krivica ako se bilo kakvi gubici, uključujući i totalni gubitak, dese pri trgovini u kojoj sam potpuno svesno odabereš da nemaš nikakvo osiguranje i nikakav činjenični argument u slučaju da se gubitak desi jer se vodiš Del Boy-evom krilaticom "ko reskira, profitira".

stanis druže jesam imao naravno, a imao je i ovaj ispod mene što se nadovezao ali on je imao da kažem višestruko iskustvo, manje više skoro svi smo imali ali neki ne pišu o tome

sa druge strane ima i ovih što ne uče iz iskustva nimalo, jedan od njih je kolega Petar koji i posle nekoliko neg. iskustava i dalje kupuje od kineskih singapurćana i oduševljeno ččeka da mu dođe sat bez kutije, računa i garancije u kesi, e za takve mi kad ih prevare nije žao

naravno moj nesretni kolega Petar, višestruka žrtva prevare i dalje nesvestan, egzaltirano broji dane do prispeća sata koji je plaćen svega par stotina evra što je ništa za jedan sat i normalno je da sat tog cenovnog ranga nema kutiju, papire i garanciju i dolazi sa greškom jer ipak se za taj sitniš ne može mnogo birati hehe Petre :lol:

Milane sokole da li je to zluradost?:blink:

Jedno sporedno pitanje ako može? Gde si kupio narandžastog Monstera 2 (onog nošenog na Condor kaišu) i da li je imao neku grešku jer je to isto sat od nekoliko stotina evra?

Last edited:
Back