Ovaj motor odavno nema svoju funciju,kao da je mene cekao. Posle dugogodisnjeg sakupljanja prasine u podrumu,docekao je i dan kada ce naci svoju namenu. Napravicu navijac ya automatik. Motor kao stvoren ya to,ima dva smera (jedan nazalost ne radi,ali necu se ni truditi da ga napravim). Postavicu ga pod uglom od nekih 60 stepeni,i bice to sasvim dovoljno. Posto motor radi na naizmenicnu struju,oni pijacni transformatori su morali da se prepravljaju,pa sam se odlucio za jednostavnije resenje... Na limundu sam kupio trafo naizmenicne struje,koji radi na 9V. Platio sam ga 400 din
Imao sam srecu da na krajevima zica stoje originalni prikljucci za kasetofonski kabl,tako da se nisam mucio da lemim zice.
Ovaj nosac sata je samo primitivno napravljen,da bih isprobao da li sve radi,i radi...kao seiko

Malo se brze okrece,oko 50 o/min,ali to cu lako resiti,povecacu gornji kaisnik,i brzina ce biti znatno redukovana... Ostaje jos da napravim kutiju,i sve to lepo sklopim. U kutiji ce odprilike ovako stajati
I da...postoji jednostavnije resenje,kupiti navijac,ali meni je ovako zanimljivije