Waldi
New member
Posle svega procitanog, i pregleda kolekcije, kolega, svaka cast!
Cinjenica je da ce ova kriza nesto da prouzrokje na svim poljima. No svaka kriza je i nova sansa za mesanje karata. Gledajuci prema iskustvu ljudi koje poznajem, mogao bih reci: Prakticno svi koje poznajem, a da su iole zainteresovani za satove, cak i oni koji i poseduju odredjene vrlo respektabilne modele, misljenja su da kada bi Apple napravio Apple Watch ili Samsung svoj, a da taj sat ima bateriju od par nedelja, svi bi listom presli na takav uredjaj... Cak i ja sam bio u toj grupi, dok me cela ova tematika nije zainteresovala, pa sam joj se svim srcem priklonio.
Za sada sam u mom svakodnevnom i poslovnom okruzenju jedini... Zato sam posao od cinjenice da su smart satovi velika pretnja tradiciji... Gledajuci i decu i mladje od mene, oni rastu sa smart satovima... Tesko ce ih zainteresovati ista, posebno ne mehanika, kada vide na primer da za jedan primerak necega sto ce ih izdvojiti od grupe, moraju platiti par hiljada eura. Ovako su na krovu sveta ako imaju Apple Watch poslednje generacije.
Po svemu do sada procitanom, sto ovde danas, juce, pre dve nedelje i dva meseca, a i na osnovu mog istrazivanja sa drugih izvora, mogao bih reci da me privlace automatski mehanizmi u odnosu 60 prema 40 u poredjenju sa kvarcnim. To na prvom mestu. Taj pokret kazaljke koji ima takt mehanike, prosto osvaja. Prednost dajem Japancima. (Seiko 7s26/36, 4r35/36/37, i preskupi 9r
) Ne mogu da se pomirim sa cinjenicom da se iza svajcarskog safirnog stakla, uglavnom fine narukvice, fine obrade, krije najjeftiniji deo sata, a to je mehanizam... Posebno me nervira Tissot i slicni brendovi Swatch grupe ciji modeli kostaju veoma pristojno, a nude mehanizam od 30e u rangu Swatch-a... Za automatike, cena tek ide na gore... A da li je powermatic toliko bolji od 4r... (izuzmimo rezervu) Ali, verovatno placam tu cenu, jer Tissot i slicni moraju da sponzorisu svetsko prvenstvo u necemu ili nekog glumca da se slika... Imaju i Japanci te momente, ali rekao bih, nude veoma pristojne zamene za te svoje 'skupocene' modele.Primer je upravo Duro od Casio-a. Realno gledano, sta ces vise od toga? Kao i u ovoj oblasti, marketing je veoma bitna stvar. Prema svom istrazivanju, od Svajcaraca, veoma me je pristojno iznenadio Jaguar. Nisam ocekivao da ima modela koji mogu da ponude 'para koliko i muzike' (otprilike) a da nose i taj potpis Swiss Made, safirno staklo, lupicu, usrafljujucu krunicu, lepu narukvicu i da su po mom ukusu.
PS: Polazio sam od cinjeinice da pricamo o odnosu cena kvalitet, i iz ugla potrosaca koji voli satove, ali opet, voli i da jede nesto nakon kupovine
Namerno necu pominjati i porediti brendove poput Rolexa, Omege, Breitlinga, Pateka, Grand Seika, itd... Mislim da to zahteva jednu posebnu temu i poredjenje.
Izvinjavam se ako sam bio isuvise neposredan.
Cinjenica je da ce ova kriza nesto da prouzrokje na svim poljima. No svaka kriza je i nova sansa za mesanje karata. Gledajuci prema iskustvu ljudi koje poznajem, mogao bih reci: Prakticno svi koje poznajem, a da su iole zainteresovani za satove, cak i oni koji i poseduju odredjene vrlo respektabilne modele, misljenja su da kada bi Apple napravio Apple Watch ili Samsung svoj, a da taj sat ima bateriju od par nedelja, svi bi listom presli na takav uredjaj... Cak i ja sam bio u toj grupi, dok me cela ova tematika nije zainteresovala, pa sam joj se svim srcem priklonio.
Po svemu do sada procitanom, sto ovde danas, juce, pre dve nedelje i dva meseca, a i na osnovu mog istrazivanja sa drugih izvora, mogao bih reci da me privlace automatski mehanizmi u odnosu 60 prema 40 u poredjenju sa kvarcnim. To na prvom mestu. Taj pokret kazaljke koji ima takt mehanike, prosto osvaja. Prednost dajem Japancima. (Seiko 7s26/36, 4r35/36/37, i preskupi 9r
PS: Polazio sam od cinjeinice da pricamo o odnosu cena kvalitet, i iz ugla potrosaca koji voli satove, ali opet, voli i da jede nesto nakon kupovine
Last edited:
sta bi sa Hamiltonom iz prvog posta?