Marka CORTEBERT, potrebna pomoć

Poštovani ljubitelji satova,

Imam Cortebert sa kraja 70' ili početka 80'. Kupio sam ga 1983 u prodavnici satova i nakita u robnoj kući iz socijalističkog doba. Sat radi, iako je stajao preko 20 godina, jer niko od časovničara nije hteo da se muči da mi pronađe i zameni ključ (krunicu) za navijanje. Ipak, naleteh pre neki dan na entuzijastu koji mi je rešio problem za manje od 2 sata. Ali... o ovom modelu Cortebert-a ne znam ništa. Ako neko zna koji je ovo model, koji je mehanizam, koliko vredi... voleo bi i ja da znam. Na netu sam našao gomile Cotrebert-a, ali mog ljubimca nigde nema! Pokušao sam čak i da kontaktiram današnjeg vlasnika brenda "Cortebert", ali mi ni to nije pomoglo (čovek nije stručan, običan trgovac...) Nažalost, originalnu kutiju i tehničku knjižicu koje sam dobio uz njega, nisam sačuvao.
Evo i slika u prilogu...

Hvala unapred.

Cortebert 003.jpgCortebert 004.jpgCortebert 005.jpg

POZDRAV . . . Posedujes sat koji je iz doba sredine 70-tih god. kada je italijanska firma PERSEO vec kupila firmu CORTEBERT i u njih pocela da pakuje FHF ili STANDARD (ST) mehanizme tacnije u tvom satu se nalazi FHF-ST 974 mehanizam evo i tehnickih karakteristika tog mehanizma (bidfun-db Archive: Watch Movements: Standard 974). Nije prestizan model ali je PRELEP . . . Realna cena je izmedju 10 i 30 eura . . . Posto je kuciste malo unisteno ispod oko 1500din je realno otprilike . . . Ako te jos nesto zanima slobodno PITAJ . . .

Zahvaljujem, Marko. Znao sam da ovaj sat nije naročito skup, ali meni je neprocenjiv. Mnogo toga smo zajedno prošli. Sada mi samo ostaje da mu stavim novu narukvicu i ... to je to. Još jednom puno hvala!

Srdačan pozdrav.

Ako možeš, postavi slike sata i mehanizma. To bi dosta pomoglo za dalje komentarisanje i davanje mišljenja.

Pozz!

2013-03-21 14.24.41.jpg2013-03-21 14.25.12.jpg2013-03-21 13.08.56.jpg2013-03-21 14.24.53.jpg sa tim sto ne umem da otvorim poklopac, ali je bio na ciscenju pre neki dan kod casovnicara, kaze da je izuzetno ocuvan i da je bilo milina raditi na satu.

Back