Милан Милановић - Моји сатови

Dobro došao ponovo na forum i veliki pozdrav Milane!

Ove primerke iz kolekcije koje si ovde predstavio su top!
Sinn i Heuer štoperica su mi vrh, mada i dvojac IWC i Longines me ne ostavljaju ni malo ravnodušnim.(y)(y)(y)
Neverovatno mi je da su u fantastičnom stanju. Bukvalno kao novi.
Ako nije tajna, otkrij nam gde si ih pronašao. Pretpostavljam kod nas u Srbiji !? :unsure:
Hvala Srđane mi smo se i videli na okupljanju inače.

Našao sam u Srbiji oba u Beogradu, puno sam tražio na razne načine i mesta sam to sve iskopavao. Bio mi je par godina fokus na tome i evo već dve godine nisam u tome, možda sam jedan sat za to vreme kupio.

Evo jedna slika kutije koju sam dobio za poklon.

Moj čuveni monster kog volim, onda Poljot moj prvi da kažem sat koji mi je moderator RUS poklonio jer nisam imao nijedan sat. Bilo teško pa se nije moglo kupiti. Sve servisirano. Našla se Omega Pie Pan Genta dizajn, imam 4 komada u kolekciji, ovde jedna se našla na slici.
069d3a051aeb881ac2b0485b0d9c6b96.jpg

Gesendet von meinem SM-A556B mit Tapatalk

Samo da provjerim da li je do mene i mog browsera (mada ni na telefonu, a ni na kompjuteru ne mogu otvoriti sliku).

Naime, vec drugi-treci dan mi se desava da ne mogu vidjeti slike na nekim od upisa, pa iako mi se bez problema otvaraju sve Milanove slike s prosle stranice, ovu zadnju ne vidim.

Screenshot 2026-01-24 at 19-17-38 Милан Милановић - Моји сатови Page 6 Forum Svet Satova.png
(isto tako mi, npr., ne pokazuje sliku koju je postavio @Ivan83 na temi 'Koji sat nosite danas')

Sada se i kod mene vidi. Pretpostavljam da je u pitanju bila neka sitnica jer nekada se dva softvera 'ne trpe' dok se ne urade izvesna podešavanja. Kod još nekoga je bilo problema jer je poslato sa Tapatalka i izgleda da je sređeno. Ako bude opet problema sa Tapatalkom ili slikama, obratite se direktno adminima ili nekome od moderatora.

Hvala za info, nikada čuo za taj mikrobrend. Ali ja nisam baš toliko ni merodavan, jer zam izašao iz štosa u poslednjih 10 godina, i sada se polako vraćam.

Što se tiče štoperice, meni je suludo da to neko prodaje za hiljadu, pa čak i četiri hiljade dinara , ali...tebi svaka čast na ulovu!

Za nekog ko ne nosi satove, ti si zaista izuzetan ljubitelj horologije!
Dagaz ne radi desetak godina, Noah Fuller (vlasnik i idejni pokretač) je umro. Njegovi suradnici su rasprodali zalihe.

Nije uopće bio microbrand, radio je aftermarket dijelove za Seiko i razvio kroz godine vlastite modele.

T1/T2 modeli su bili 6105 reissue desetak godina prije nego ih je Seiko izbacio. Sve rađeno od nule, custom kućište, dial, bezel. Sličan model ali duplo skuplji je radio Eddie, vlasnik Timefactorsa pod Smiths brendom. Sjećam se da sam ga kupio za 200 dolara, Smiths je bio 600.

T1 sam imao, verziju s 4r mehanizmom. Bolje složen sat od ičega dostupnog čak i danas na tržištu.

Inače zaista su im satovi bili izuzetnog kvaliteta daleko bolji nego satovi poznatih istočnjačih brendova za dosta veći novac. Sad imate polovne Dagaze da nađete ako vam ne smeta što je kopiran dizajn nekih satova 1 kroz 1.

Jedan član foruma je i znao vlasnika i bili su u komunikaciji. Tako sam ja došao do tog sata.

Dagaz ne radi desetak godina, Noah Fuller (vlasnik i idejni pokretač) je umro. Njegovi suradnici su rasprodali zalihe.

Nije uopće bio microbrand, radio je aftermarket dijelove za Seiko i razvio kroz godine vlastite modele.

T1/T2 modeli su bili 6105 reissue desetak godina prije nego ih je Seiko izbacio. Sve rađeno od nule, custom kućište, dial, bezel. Sličan model ali duplo skuplji je radio Eddie, vlasnik Timefactorsa pod Smiths brendom. Sjećam se da sam ga kupio za 200 dolara, Smiths je bio 600.

T1 sam imao, verziju s 4r mehanizmom. Bolje složen sat od ičega dostupnog čak i danas na tržištu.
Hvala za info. Zaista nisam to znao. Lepa priča, šteta sto je brend umro zajedno sa osnivačem. ☹️

Inače kaiš je nojeva koža bodra sa Portala je pravio, imate dve vrste sa nogice i stomaka. Ne znam koja je beše bolja ali jedna se smatra boljom, navodno ona koja nema od perca rupice.

Jako lep IWC. Može još neka fotka, da ga lepše vidimo. 😊
Izvinjavam se na ignorantnosti, ali nojeva koža!? Pojma nisam imao da se i od toga rade kaiševi. Eto svaki dan nešto naučim...

Jako lep IWC. Može još neka fotka, da ga lepše vidimo.
Izvinjavam se na ignorantnosti, ali nojeva koža!? Pojma nisam imao da se i od toga rade kaiševi. Eto svaki dan nešto naučim...
Može ovo je arhivska i da Tapatalk je resizovao puno, okačiću još neke satove uz ovo, ovih dana. Neću temu da zapostavim.

Da, nojeva, jako je skupa, ostrich skin se zove, vrlo je cenjena, imao sam želju da kompletiram sve kože od koji se prave kaiševi, tu su nojeva, ražina, teleća, aligator ili kajman najčešće, zmija, gušter i ajkula. Sve sam kupio sam ajkule jer je ona baš bezveze meni nekako.

Nojevu Vladane prepoznaješ tako što ima okrugle kvrge, to su mesta gde mu je bilo pero i te okrugle izbočine su oko 5 milimetara u prečniku jer mu je pero debelo. Moje preporuke za noja.

Koja mi je omiljena, pa sve kože ove su mi super. Bitno da je egzotika.

Inače od svih najcenjenija je konjska koža sa leđa. Ona je jaka i mahom je boje u braon boju. Ima svoj naziv zaboravio sam, nisam dugo u satovima pa bledi znanje. Nju nemam još u kolekciji.

Svaka cast, Milane! (y)
Da, ista takva kutija (ukoliko na je poklopcu IWC ispisano uokvirenim bijelim slovima), te neke zlatno-oker varijante, dosla je uz moj IWC, dakle - i u tvom slucaju bi se moglo raditi o sedamdesetim, ali i o kraju sesdesetih, s tim sto uz moj ref# stoji SS (stainless steel), a uz tvoj YG (yellow gold - ako se ne varam, 18-karatno zlato).
Sad, ne znam o kojem je tacno ref# rijec, jer se tvoj, od zlata ali bez izdignutog IWC loga, u katalozima pojavljuje i na kozi, kao i u full-zlatnoj verziji (kao na slici koju prilazem), a ako je ovo drugo u pitanju - jos da nadjes original narukvicu, pa da se cijena ucetvorostruci... 😃

18943783.jpg

Svaka cast, Milane! (y)
Da, ista takva kutija (ukoliko na je poklopcu IWC ispisano uokvirenim bijelim slovima), te neke zlatno-oker varijante, dosla je uz moj IWC, dakle - i u tvom slucaju bi se moglo raditi o sedamdesetim, ali i o kraju sesdesetih, s tim sto uz moj ref# stoji SS (stainless steel), a uz tvoj YG (yellow gold - ako se ne varam, 18-karatno zlato).
Sad, ne znam o kojem je tacno ref# rijec, jer se tvoj, od zlata ali bez izdignutog IWC loga, u katalozima pojavljuje i na kozi, kao i u full-zlatnoj verziji (kao na slici koju prilazem), a ako je ovo drugo u pitanju - jos da nadjes original narukvicu, pa da se cijena ucetvorostruci...

View attachment 161095
Bravo Arči pravi si poaro ali zaista. Istina je da je ovo sat na zlatnoj narukvici. Tu je i ona, samo nije slikana. Ti si jedini koji je to znao, bravo.

Imam još neki IWC, postavim kasnije.

Još par slika par komada. Neki Heueri bitni i neke štoperice nebitne. Seiko Bullhead, zvonari poljoti, mislim da još dva komada imam, slike su stare pa sam posle još dva dodao, Seiko 6138 meni prelep i jako zanimljiv vojni ARJ PVO JNA Breitling, isto foliju ima pozadi, kao nov. Išao sam u Mostar jednu noć da ga što pre pokupim, prešao sam 999 kilometra.

Skoro svi ovi satovi su sa folijama, ili nenošeni ili par puta nošeni, jedino ovaj 6138 crni je nošen vidi se ali je ceo original i servisiran. Jurio sam vrhunsko stanje.

IMG20220926223844.jpgIMG20220619155639~2.jpg20220414_101118.jpg.trashed-1668673234-IMG20221017110916.jpg20220403_000219.jpg.trashed-1669198201-IMG_20210626_143811.jpg.trashed-1669198201-IMG_20210623_161702.jpg.trashed-1668673234-IMG20221017221645.jpg

Back