Isto i ja mogu reći. I šta se meni dopada od dizajna satova mnogim kolegama ne.јест, тако се каже и онда се после тога увек поведе расправа. :d
иначе, шта се мени све не допада - а људи то овде воле, бановали би ме са форума после пола сата... :d
Ja nisam pravio, daleko sam od veštine da to sam uradim, ali sam kupio jedan modifikovan diver baš po mom ukusu... :man_in_love:
Sada željno iščekujem da preleti pola sveta tamo-'vamo pa da ga napokon vidim uživo i stavim na ruku.
View attachment 141760

Nznm zasto niko od iskusnijih nije odgovorio pa cu ja da probam... Sve se moze kad se hoce, samo je pitanje isplativosti.
Kazaljke sigurno mozes da zamenis kod nekog boljeg casovnicara koji ima polovne a mozda cak i nove delove na raspolaganju. Malo se raspitaj u mestu gde zivis (nemam pojma odakle si) i sigurno ces uspeti.
Za staklo ce biti malo teze, tj. znatno skuplje a samim tim neisplativije. Vrvtn da moze, ali pitanje je cene.
Hvala momci, bas sam zadovoljan... Dopao mi se na prvi pogled, jako mi se dopao, kupljen je na e-bay aukciji jos u martu i trebalo je tri meseca da dodje do mene. Dosao je na vreme, pravi letnji sat :man_in_love:
Mehanizam je 7002, i AKO je poklopac njegov original, po serijskom broju sat je proizveden u martu 1995
Servisiran, podmazan (Moebius ulja) i zamenjen dihtung u sta ne sumnjam posto je prodavac bas poznat englez sa gomilom pozitivnih ocena, mada mozda ga i proverim na jesen kad prodje leto i sezona kupanja. Kao sto vidite sa jedne skromne slike za sada dial i kazaljke su aftermarket (dial - Dagaz strong lume), a bezel ima novi insert i rotira u oba pravca sa 60 veoma preciznih klikova. Novo je i staklo, a test vodom kaze da je mineralno. Kais je takodje nov, kopija originalnog Scuba Diver's kaisa i svidja mi se... Za sada
View attachment 143367
Napraviti od nista nesto je vestina, ali, ljudi su pokazali da je isto tako vestina od nesto napraviti nista-prilozena modifikacija. Kada se modifikuje neki manje poznat i prepoznatljiv sat to i mogu da prihvatim, ali modifikovati toliko prepoznatljiv sat, toliko popularan kod ljubitelja horologije diljem sveta, toliko i dan danas trazen, sat koji je obelezio jedno Seikovo, i ne samo njegovo, vreme i postao ikonican za mene je to od nesto napraviti lepo nista (lepo izgleda). Izneo sam svoje generalno misljenje o modifikacijama sa kojim ce se neko sloziti, neko ne. Na kraju najvaznije je da je onaj ko ga nosi zadovoljan i da mu se svidja a misljenja su za sve, pa i za ovo, uvek bila podeljena.