@Orf
Ne poričem odakle mi inspiracija (mada ima dosta satova osim Squale-a sa narandžastom kazaljkom)
Uslikaću ga neki dan sa plavim bezelom u tonu brojčanika. Još kada bi Vostok napravio neki lep plavi "sunburst" brojčanik ...
A znao je Vostok ranije da pravi jako lepe brojčanike. Na primer:
ehhh samo da ga žabar ne ceni toliko skupo ... a mnogo je lep. To je sat na kojem ništa ne bih menjao. Osim narukvice naravno.
Nema ostalih Sky, manje-više rastureno, prodano. A ima i gomila poluproizvoda. Zadržaću samo ono što mi se čini savršeno. Zasada samo beli. Radim i dalje na plavom.
Neptun je još tu, ali ta ljubav je brzo prošla. Sve otaljavam prodaju zbog kućišta.
Imam jednu 960, kućište sređeno, ispolirano, pleksi takođe, nabavljeni T-Barovi pa sečena gumena narukvica ali mi se ne dopada, moraću da pravim kožnu. Veći problem su mi mehanizam i poklopac, jer sam uzeo cifer na kom piše Avtopodzavod a unutra 2409 omaška, sada moram nabaviti 2415 i dublji poklopac. Kazaljke i dihtunzi isto novi, krunica nova čeka. Jedino će možda morati na strugu da se skine malo sa tube jer nijedna krunica do sada nije mogla da dohvati, tj. ključ.
Mehanizam 2415, kazaljke modifikovane "F-ke", brojčanik iz ukrajinske male privrede. Ostalo već viđeno.
Sa sledećim satom sam se mučio mesecima
Mehanizam 2426 sa prikazom 24 časovnog vremena. Nije GMT, 24č. kazaljka se ne može podešavati nezavisno. "lažni GMT"
Prvo je izgledao ovako
nisam bio u potpunosti zadovoljan, zato sam promenio umetak bezela, uzeo temperu u ruke ...
Otvor 24-časovne kazaljke je 1,80mm.
@Sky: nove kazaljke iz Zavoda imaju puno bolju luminaciju nego ranije. Ovo sam primetio pre dva-tri meseca. Takođe i brojčanici.
Takve pozlačene kazaljke su mi stigle dan nakon što si pitao. I one imaju jako dobar lume. Lepe su, zasad pojma nemam uz koji brojčanik bi išle.
^ Zaista nisam mislio da ga prodajem.
Ali kada bismo sračunali koliko bi koštalo sklopiti jednu takvu konfiguraciju / samo materijal /, i tako bi najverovatnije odustao od namere. Barem su zasada svi odustajali. Osim jednog čoveka naravno