Ne znam kako dalje..

Nova vremena, stari problemi :-) Ecozilla je konaćno prodata, dobar sat, ali moram da priznajem, da sam se više radovao prodaje nego kupnje:blushing::) I tako se traži novi gral..U poslednje vreme me izuzetno fasciniraju nemaćki brendovi i tako sam nakon dugotrajnog traženja zreducirao izbor na 4 sata. Još uvijek me nervira Steinhart Triton 100ATM DLC, obićni Triton, NavB Flieger:

STEINHART Nav B-watch stainless steel | Toptime.sk

i poslednjih nekoliko dana Laco Einsatz uhr, poznata i kao Squad Ninja:

Laco Squad watch black | Toptime.sk

Kakav je kvalitet Laco satova? Kod ovog me brine, da ne bude nekomfortan kao Ecozilla i previše lagan, naime volim teške satove kao što je Ploprof. PVD nije baš nešto, a? DLC mi se doima znaćajno bolja ideja..Pomozite mi ljudi, ja ne znam kako dalje:D

Juće je nakon 11 dana i velikih borbi s Steinhartom konaćno stigao moj novi Triton 30 ATM. Oduševljenje me me brzo prošlo kad sam otvorio kutiju, sat nije po mom ukusu, izgleda dosadno i prazno. Završna obrada je odlićna i sve, ali nikako da se naviknem na kombinaciju boja. Na fotografijama izgleda nerealno..Ta siva boja brojćanika ga ubija. Žao mi je, da sam ikad kupio Ploprof, jer mi je pomaknuo benchmark iznad oblaka i sad mi še ništa pristupačno više ne sviđa..Mislim, da ću ga u ponedeljak vratiti.DSC_0613-1.jpg

Cestitam ti na satu,da ga u zdavlju nosis i da ti se svakim danom sve vise svidja. Cestam..ipak je vredelo cekati

ali tek sad vidim da ces ga mozda vratiti,naravno ako nisi zadovoljan vrati ga..ali lepo izgleda..

Last edited:
Razmisli da li ćeš ga vratiti. Probaj da ga nosiš nekoliko dana i da vidiš koliko ćeš se navići. Na osnovu slike sat deluje veoma lepo, a proizvođač je poznat po kvalitetnim satovima. Možda je samo potrebno neko vreme da se navikneš, ali to ćeš sam najbolje znati.

U svakom slučaju - razmisli.

Ali da ga vidite uživo..užas..razmišljam da nabavim kaiš Gunny Caitlin 4 zbog kontrasta u bojama, na ovom gumenom izgleda nenormalno dosadno i da ga možda ipak zadržim. Sad sam probao i kako izgleda u tami i moram da kažem, da ga Ecozilla i Ploprof pojedu za dorućak, ali boja luminacije nije loša, više plava nego zelena. Problem je u tome, da je kaiš tako dugaćak, da bi ga mogao staviti oko noge i tako ne mogu da je isprobam. U kutiji je i upozorenje, da treba ostaviti folije na satu i tako ga ne mogu ni staviti na ruku ako ga želim vratiti. Malo mi je žao,da nisam uzeo Flieger Nav-B, pre par godina sam imao i voleo IWC Big Pilot's watch i majmun sam je prodao kad su mi trebale pare..
To je taj Gunny Caitlin 4, mislim, da bi baš dobro stajala na Triton i udahnula malo života u njegovu sivinu:)

img1793v.jpg

Therion
Nezgodna situacija.
Ako ti se sat ne svidi u prvih pola sata-teško da će ikada.
Kaiš koji si predložio bi svakako promenio opšti utisak.

Mislim da je Vladan u pravu, a i tesko je poredi Triton 30 ATM sa Ploprof, nisu ni cenovno ni po drugim stvarima satovi istog ranga.

Mislim, da ste u pravu. Kad sam prvi put video Ploprof, znao sam u istom momentu, da je to to. A Triton više gledam, manje mi se dopada..Pod nekim kutovima je OK, a pod mnogima nije..Gledat ću u njega dan dva, pa da vidim..Evo još par fotografija:

DSC_0617-1.jpgDSC_0616-1.jpg

Moram priznati da se meni sat uopste ne svidja.Ali po meni tu je jedan drugi problem.Kada sam kupovao sat,ako nisam imao prilike da ga vidim uzivo,onda sam po netu trazio sve moguce slike (ali ne one reklamne,obradjene,vec iskljucivo ljudi koji imaju takav sat,pa postavljaju slike na forumima).kao i video klipove,ne bi li dobio sto realniju sliku o nekom satu.Kada sam kupovao Skyhawk,dok nisam odgledao video na Youtube-u,nisam bio siguran da li cu ga uzeti.Naravno da dok sat ne vidis uzivo,nije to to,ali kad se ne moze drugacije,onda ovako,kako sam rekao. Zato me cudi da si ga uzeo,jer ja ako primetim neku sitnicu koja mi ne odgovara ili nesto vece,tesko da se odlucujem za kupovinu.
U tvom slucaju,mi se cini da si bas tesko razocaran,ali mi nije jasno kako to nisi video pre nego sto si ga kupio,jer si sigurno pajao po netu i trazio informacije.
Sto kaze VladanP,ako ti se ne svidi odmah,tesko da ce se nesto promeniti stavljanjem novog kajsa,jer ipak je on manje bitan u celoj prici.Gledaces sat,a ne kajs,zar ne?

Mnogo je zeznuto kupovati sat bez da se vidi uzivo. Ali mnogo zeznuto. A ako vec mora, onda iskljucivo slike sa zgloba.

Gledao sam sve moguće slike na forumima ali uživo sat nije isti..Problem kod Steinharta je malo veći pošto se može kupiti samo preko interneta. Utisak kad ga držiš u ruci, težina, obrada, sve to se ne može vidjeti na slici. Pogrešio sam kod Ecozille, pogrešio kod Steinharta i odsad dalje nema više kupovine dok ne vidim sat uživo. To je bila dobra škola, a na sreću možem sat vratiti bez dodatnih troškova. Za Nav B Uhr bi možda riskirao, jer sam već imao IWC i izgleda vrlo slićno..

Mislim da je problem to sto si ima jako dobar i znas koji sat ...IWC,sad svaki sat uporedjujes sa njim. Jeste lose ako ti se sat ne svidi na prvi pogled jer onda patis...Ja znam tu patnju. Ako ti nesto smeta onda bi valjalo da ga vratis ako mozes i to bez razmisljanja...
Samo tesko ces naci neki sat da ti zameni sat koji obozavas...moja patnja je uvek za Aquatimerom...imao san i ostao bez sna..

IWC je zaista pomaknuo benchmark ludo visoko i nedostaje mi, ali ga je Ploprof nadmašio. Momentalno ne mogu da si priuštim nešto što mi se zaista dopada i tako tražim nešto pristupaćno, sat koji nadmašuje svoju cijenu. Mogao bih nabaviti neki Oris ili polovni Breitling ali mi se u toj kategoriji ništa ne sviđa toliko, da bi se potražnja za nećim novim barem na kratko prekinula. Ljudi moji, ja se bojim, da sam bolestan..;)Cijele dane samo razmišljam koji sat da bude sledeća žrtva i gde da pronađem dobar 1958 Imperial Le Baron ili Lincoln Continental Mark IV..Sumnjam da je poanta u potražnji:blushing:

Sat ne izgleda uopste toliko lose, jedina zamerka je nedostatak neke "prave" boje koja bi razbila monotoniju tog sivog cifera. Dokaz da se samo uz malo boje moze potpuno promeniti opsti utisak je upravo PloProf koji sa samo nekoliko narandzastih detalja izgleda daleko atraktivnije.

Ne znam sta bih ti rekao, ako i dalje mislis da to nije to sto si ocekivao, definitivno ga vrati i pocni da razmisljas o novom satu ;)

U dve rećenice si zaokupio kompletan problem:) Sat sam stavio pored sebe na stol pred televiziju, da ga gledam svake par sekundi i moram da kažem, da sam se malo naviknuo na njega. Na neki naćin mi ga je šteta vratiti, jer ne znam koji sat da kupim s takvim karakteristikama za te pare ( ETA automatik, safir, odlićna obrada, prava dimenzija, 300 m vodootporan ). Ima satova od Certine i Edoxa, ali su svi premaleni za moj ukus. Razmišljam da ga zamenim za Nav B flieger 47 mm Unitas, a znam, da nije tako praktićan ( nije vodootporan, kožna narukvica koja bar kod mene brzo zasmrdi:blushing: ) ali mi se mnogo više dopada..Moram pitati na Steinhart ako mogu, da mi zamjene sat i vrate razliku. Razmislit ću do sutra i onda akcija. Put je cilj:D

Back