Videću gde mogu da probam Seiko SKX007K2 pa da idemo dalje ili da kupujem taj. Pretpostavljam da je Sense webshop znatno povoljniji od Vitanova?
Voleo bih i orient 40th ... da vidim uživo.
...ako ti se svidja 007 za koji si pitao i mozes da mu oprostis bazel (kako ti rece obruc) , dobra je kupovina i vredi svaki dinar (K izvedba) . Citizen koji si spomenuo je bolja kupovina i od Orient-a i od Seika (iz klase 5ce) .
Prema tvom opisu (sem safira koji je redak kod Seika u toj klasi, tacnije nema ga) Moj predlog ide satu =>
Želim da se zahvalim svima koji su učestvovali u ovoj temi i pomogli da se brzo odlučim.
Sat je večeras kupljen, krenuli smo od ovih početnih uslova i svi sem jednog su ispunjeni:
da ima čeličnu narukvicu, kvalitetniju <- o, da.... da ima crn brojčanik (ne volim da menjam navike) <- i to kakav... da NEMA onaj obruč 10/20/30/40/50 oko stakla jer mi se to ne dopada <- tu sam se predomislio da ima safirno staklo <- haldex je sasvim dobar da je na akciji <- i jeste, a i K je a ne J da se prodaje na sajtu neke domaće firme ili u radnji, ne naručujem iz inostranstva <- ljubazno i efikasno... da može da se vidi pre kupovine <- a kako drugačije
Elem, probao sam dva sata, Seiko SKX007J2 i Citizen NP4030-58E, da ni jedan od ta dva nije izabran išlo bi se i na probu sa Orient 40th anniversary.
Prvo da kažem utisku o satu koji nije izabran.
Citizen je jako jako solidan sat, masivan ali nenametljiv, sa ok cenom. Izgleda mnogo bolje uživo nego na slikama i vredi ga pogledati uživo. Da nije imao seiko za protivnika, možda bi i pobedio, ali nije.
Ovo je već bila ljubav na prvi pogled: Naime, ja sam onaj stari diver's watch baziran na 6309 video još pre mnogo mnogo godina i svidjao mi se još tada. Ovaj 007 je najbliže tome, uz jako dobru cenu i jako dobar feedback od vas o satu. Težina i veličina mi se čine idealnom, izmerio sam 144gr.
Inače, ovo je skromna kolekcija koju imam kod sebe: vidi se ko je tu kralj a onaj swatch sam dobio na poklon i nisam ga nikad ni voleo...
Što se tiče same kupovine, sve je ok i za preporuku.