Nove funkcionalnosti portala Svet Satova

Vladan-Stevanovic

Administrator
Staff member
Pozdrav svima,

obaveštavam vam da ću u ovoj temi ubuduće objavljivati sve novosti i nove funkcionalnosti koje se tiču celokupnog portala Svet Satova, a ne samo foruma.

Počeću sa onim što se desilo u poslednjih nekoliko dana:
  • Podrazumevano sortiranje polovnih satova na stranici Berza polovnih satova je sada po datumu unosa
  • Podrazumevani prikaz novih satova na stranici Berza novih satova je sada po osnovu slučajnog izbora
  • Polje Napredna pretraga je automatski aktivirano pri učitavanju Berze polovnih i novih satova a može se sakriti klikom na naslov tog polja u vidu žute linije
  • Na stranicama Berza polovnih satova, Berza novih satova, Distributeri i Servisi su dodate opcije sortiranja po različitim kriterijumima. Ova opcija se nalazi tik iznad prikazanih rezultata sa desne strane
  • Facebook, Google +1 i Twitter integracija sada radi bez problema pa tako sada možete podeliti informacije o novom i polovnom satu, servisu ili distributeru, sa svojim prijateljima na nekoj od društvenih mreža
  • Naslovna strana sada prikazuje nove i polovne satove na osnovu slučajnog izbora tako da će vam prilikom svake nove posete biti prikazan drugačiji izbor satova
Takođe bih apelovao na sve članove, da svoje utiske i komentare o polovnom ili novom satu koji se nalazi u našoj bazi, ili o servisu i distributeru, postavi u vidu komentara na njihovim stranicama umesto na forumu, kao bi informacije bile uvek koncentrisane na pravom mestu.

Pozdrav!

Mislim da je podrazumevano sortiranje satova po datumu unosa bolje resenje od predohodnog sortiranja po ceni. Tu ide plus od mene. Takodje i razlicite mogucnosti sortiranja distributera i servisa su itekako bile potrebne, sada je znatno olaksana pretraga. Generalno pohvale za nove funkcionalnosti.

Ja koristim sve osim tacke 5 - facebook i ostali sajtovi.

Plus i od mene :)

Mozda je sad, posto pretpostavljam da je vecini ljudi glavna pretraga bila po datumu unosa, tacka 3 postala suvisna?

Pozdrav svima,

zelim sa zadovoljstvom da vas obavestim da je na forumu implementirana nova Mobilna verzija foruma, koja je pogodna za bilo koji mobilni uredjaj, a kreirana je koriscenjem najnovije HTML5 tehnologije.

Na ovaj nacin je mozete izabrati:

Mobile Premium - Izbor.jpg

A ovako izgleda na velikom ekranu:

Mobile Premium - Screenshot.jpg

Uzivajte!

Vladane, da li postoji neka mogućnost da naprimer postoji www.m.svetsatova.com ili pak www.svetsatova.com/m na kome će po defaultu da bude ova tema? Npr. meni nikako ne uspeva da otvorim forum, ni sajt sa Operom na Noki-ji 5800, nisam uspeo ni ranije, a ni sada, tako da nisam ni stigao da odaberem ovu Mobilnu verziju.

Upravo sam postavio pitanje na vBulletin forumu i nadam se da ce mi neko odgovoriti ukoliko takva opcija postoji. Nazalost za sada nemam resenje za taj problem.

Hvala za napomenu.

Nadam se da postoji neko rešenje, taman sam se ponadao kada sam video tvoj post. Probao sam i da isključim učitavanje slika na Operi, ali opet mi izbacuje da nema dovoljno memorije i skuca se. Probaću još i da isključim SPB Mobile Shell, jer on jede dosta memorije, pa da onda probam. Pretpostavljam da kada se jednom odabere stil, browser pamti to podešavanje?

Skydiver, pronasao sam resenje koje nije mozda toliko elegantno ali je bitno da radi. :)

OPCIJA 1:
Kao prvo zamolio bih te da ponovo probas da otvoris forum sa mobilnog i da vidis da li ce ti uraditi automatsko detektovanje mobilnog uredjaja i ucitati mobilnu verziju foruma. Promenio sam neka podesavanja pa bi sada trebalo da to radi.

OPCIJA 2:
Ukoliko opcija 1 ne bude radila probaj sa sledecim direktnim linkom na mobilnu verziju foruma:

Puna verzija linka:
http://www.svetsatova.com/forum/forum.php?styleid=7
Skracena verzija linka:
http://goo.gl/xLfZT

Ukoliko zelis da ponovo ucitas default verziju foruma onda koristis sledece linkove:

Puna verzija linka:
http://www.svetsatova.com/forum/forum.php?styleid=6
Skracena verzija linka:
http://goo.gl/Jv7oN

Ili jednostavno kliknes na Full Site opciju u dnu ekrana mobilne verzije:

Mobilna verzija - full site link.jpg

Javi mi utiske.

Pozdrav.

zdravo,nov sam clan.dobro je sto informacije o novim i polovnim satovima mozemo da podelimo sa prijateljima na drustvenim mrezama.mislim da ce se tako vrsiti popularizacija ovog naseg hobija,a hoce jer znam iz iskustva.postavljao sam moj sat na fejsbuku i bilo je prilicno lajkova.ljudi vole satove.toliko.pozdrav...

Pozdrav svima,

Obaveštavamo vas o najnovijim inovacijama implementiranim na portalu Svet Satova - Proširene vesti.

Posetiocima portala Svet Satova je sa zadovoljstvom omogućeno da čitaju i korište proširene vesti.

Reč je o kreiranju novih kategorija za koje smo dobijali predloge i zahteve od mnoštva naših uvaženih posetilaca. Nadamo se da će ova novina omogućiti jednostavnije pretraživanje i ugodnije iščitavanje vesti.

Vesti su sada podeljene u više kategorija:

- Satovi - Obuhvata novine vezane za nove modele i kolekcije satova, njihov opis i karakteristike
- Novosti - Obuhvata kako lokalne, tako i inostrane vesti i objave
- Za neupućene - Obuhvata korisne tekstove za početnike u Svetu Satova
- Video - Obuhvata korisne video klipove, kao i autorske video klipove portala Svet Satova
- Brendovi - Obuhvata informacije o brendovima, njihovoj istoriji i sl.
- Sa foruma - Obuhvata korisne i edukativne postove objavljene na Forumu od strane članova portala Svet Satova

Kategorija vesti - Satovi, ostaje primarna i njen sadržaj će biti automatski prikazan u sekciji Vesti. Ukoliko želite da pređete na neku od novih kategorija, molimo vas da kliknete na meni koji se nalazi u istom prozoru sa desne strane.

U sekciji Vesti obratite pažnju na meni novih kategorija:

Vesti Podkategorije.jpg

Nadamo se da će vam gore pomenuta podela Vesti olakšati njihovo "prelistavanje"!

Veliki pozdrav!

forum je extra, dosta korisnih informacija za mene kao ljubitelja satova raznih kategorija eto prilike da uponam svaku po malo :thumbsup:

Evo i ja da objavim neku lepu vest:

Svim članovima je povećana veličina inboxa za privatne poruke sa 200 na 600 poruka!

Slobodno zahvalite tolarbu koji me je na lep način ubedio da je to jako bitno za sve članove, sa čim sam se ja na kraju i složio. :)
Uživajte u privatnoj komunikaciji. ;)

Pozdrav.

Back