Nove funkcionalnosti portala Svet Satova

Ovaj... meni i dalje piše ovo:

Neso tebi nije smeo Vladan da poveca, ti i onako puno pises na forumu :)
@Milane evo sada sam procitao pp nisam bio u BG predhodna dva dana..

ps Hvala Vladane, mislim da je stvarno bilo potrebno vise prostora :)

Pozdrav svima,

zadovoljstvo mi je da vas obavestim o novinama na našem portalu, za koje se zaista nadam da vam se sviđaju i da će vam biti od koristi.

Ovo je kratak pregled onoga što je urađeno, a što je predstavljeno danas popodne:

• Redizajn naslovne strane - mislim da je promena više nego očigledna, i nadam se da vam se novi izgled dopada
  • Razmena satova - Ovo je nešto što ste vi tražili i nadamo se da će ova kategorija zaživeti zahvaljujući vama
  • Polje Prodavca polovnog sata je takođe redizajnirano, pa tako sada tu možete naći informacije o državi i gradu, a dodata je i mogućnost da jednim klikom započnete pisanje privatne poruke prodavcu.
  • Polje koje pokazuje istoriju promene cene je izmenjeno, pa se tako sada poslednja odnosno aktuelna cena prikazuje na vrhu, a početna cena na dnu liste
  • Izgled forme za postavljanje oglasa je sada redizajniran i smatramo da je pregledniji i čitljiviji. Sva obavezna polja su predstavljena drugom bojom, neke karakteristike su dodate, neke izbačene, a sve u cilju pojednostavljenja procesa unosa satova u berzu
  • Napredna pretraga novih i polovnih satova je sada preglednija jer ima manji broj pažljivo odabranih opcija za pretragu. Sada recimo možete pretraživati berzu polovnih satova po kriterujumu "Stanje sata" i na primer isfiltrirati samo nove satove privatnih prodavaca
  • Sve dodatne opcije na stranicama portala (postavi oglas, pošalji ponudu, itd..) su sada obeležene drugom bojom i verujem da su mnogo uočljivije, posebno novim članovima

Pozdrav.

Last edited:
Čestitke na pozitivnim pomacima.Svaki korak naprijed treba pohvaliti kao i gazdu koji se trudi da stalno portal bude bolji.

Hvala puno Pero. :thank_you2:

Mogu li da čujem i komentare ostalih, imam neki osećaj da i niste baš nešto oduševljeni... :(

Ma čim nema kritika, onda znaš da sve valja ;)

Doduše, možda je u pitanju nešto drugo - uspeo si da nas navikneš na poboljšanja, pa smo se razmazili :D

Ozbiljno, sve inovacije su super.

ja sam vec i postavio.nove funkcije su odlicne,nego si ti strog gazda pa mi ne sme nista da kazemo i kad ne valjaju.navikli da cutimo i trpimo pa ne sme ni da pohvalimo dok nam gazda ne kaze da moze.

Na mobilnoj verziji sata nema na vrhu linkova za login i full verziju sajta, moro sam skrolujem pola sata dok dodjem do dna gde su ti linkovi, a jos sam bio na tabletu, mogu misliti kako je onima koji idu preko phona s malim ekranima. Nadji template za mob. verziju i samo uradi kopi pejst linkova, da budu i na vrhu i na dnu. Ako treba pomoc, javi.

Poklanjanje satova i dodatne opreme

Kreiran je novi podforum namenjen za postavljanje sopstvenih oglasa za poklanjanje satova, mehanizama, delova, kataloga, opreme i svega što je vezano za njih.

Imajući u vidu da mnogi od nas imaju nešto od navedenog, a što im nije potrebno, tema se otvara kako bi članovi foruma mogli da jedni drugima poklone satove koje ne žele da nose na popravku, kataloge, višak delova i sve ono što se teško može naći, a može pomoći u popravci sata za koji nema delova, nekome ko želi da sastavi sat za svoju dušu ili da pročita neki časopis, brošuru i slično.

Forum: Poklanjanje satova i dodatne opreme - LINK

Pozdrav svima,

na forumu je implementirana Google pretraga koja je mnogo efikasnija za pretraživanje, i preporučujem da je koristite kada god tražite neki podatak na forumu. Prethodna verzija integrisanog pretraživača često nije davala zadovoljavajuće rezultate, i stoga sam odlučio da je zamenim.

Nalazi se u istom polju, a prilikom pretrage se otvara novi prozor sa rezultatima:

Svet Satova - Google Pretraga.jpg

Isprobajte je odmah i koristite je što više jer na forumu postoji dosta informacija koje je bez ovakve pretrage teško pronaći. Nadam se da će vam biti od koristi. :yes4:

Pozdrav.

Ne ume da mi nadje temu za koju sam dao tacno ime (okupljanje clanova), stari (gluplji) rob za pretragu je bio bolji :D

Ne ume da mi nadje temu za koju sam dao tacno ime (okupljanje clanova), stari (gluplji) rob za pretragu je bio bolji :D
Hehehe, ti baš znaš da ga ubodeš. :D
Nažalost Google ne može da pronadje podatke u sledećim podforumima:

1. Grupne kupovine, grupne aktivnosti
2. PLATINUM FORUMI / Fotografije satova
3. Poklanjanje satova i dodatne opreme

Razlog je taj što su ovi forumi vidljivi samo članovima, a Google nažalost nije naš registrovani član (prostim jezikom objašnjeno).

Ukoliko želiš da pronađeš i teme iz ovih "zaštićenih" foruma onda koristi ugradjenu pretragu koju i dalje možeš aktivirati klikom na opciju "Napredno pretraživanje" koja se nalazi ispod polja za pretragu:

Napredno pretrazivanje.jpg

Naravno u njoj se nalazi mnogo više pod-opcija za pretragu, ali to ne treba da te zbuni, možeš je koristiti skoro na isti način kao i običnu pretragu.

Uživaj. ;)

Pozdrav svima,

u skladu sa ovom porukom, obeveštavam vas da je instalacija nove verzije prošla bez većih problema, a ono što je ostalo da se uradi su sitnice kozmetičke prirode (izmena boja nekih linkova koji su i dalje plave boje).

U ovoj veziji je napravljeno oko 800 izmena u odnosu na prethodnu verziju. Ova impresivna brojka se uglavnom odnosi na neka sitna poboljšanja i ispravljene greške koje možda nisu bile svima vidljive, ali koje unapredjuju odredjene funkcionalnosti foruma. Jedna od grešaka koje su ispravljene je da mala ikonica spajalice više ne prekriva broj stranice u listingu tema. :)

Što se tiče novih funkcionalnosi sledi kratak opis najbitnijih:

POSLEDNJE AKTIVNOSTI
Klikom na padajući meni opcije Forum:

Poslednje aktivnosti.jpg

Otvara se posebna stranica na kojoj možete da vidite sve poslednje aktivnosti koje su se desile na forumu (bilo kom delu foruma - forum, vesti, blogovi, albumi i dr.) u hronološkom sledu prema vremenu postavljanja sortirano od najnovije ka starijim.

Ono što je jako interesantno je to što možete najnoviji sadržaj filtrirati korišćenjem filtera u gornjem desnom uglu:

Poslednje aktivnosti - filter.jpg

Korišćenjem ovog filtera ih možete sortirati prema vremenu ili popularnosti (broju pregleda), zatim odabrati period i na kraju tip aktivnosti (sve aktivnosti, samo fotografije, samo forum, samo vesti, blogove ili grupe).

Odlaskom na stranicu ličnog profila ("Vaš profil" link u vrhu ekrana) imate takodje pristup Poslednjim aktivnostima, koje možete sortirati tako što ćete izabrati odgovarajući tab (sve aktivnosti, samo vaše, samo vaših prijatelja, samo one u temama na koje ste pretplaćeni, samo fotografije)

Poslednje aktivnosti - licni profil.jpg

REPUTACIJA
Odlaskom u Korisnički Kontrolni panel (klik na opciju u vrhu ekrana), videćete litu svih primljenih i datih reputacija sa komentarima, kao i ukupan broj poena.

Takodje kada klikete na zvezdicu na nekoj od svojih poruka možete videti koliko iznosi vaša trenutna reputacija, kao i da li vam je neko dao reputacione poene baš za tu poruku.

Reputacija u poruci.jpg

Dodatna novina je da ćete od sada dobijati obaveštenja kada god vam neko dodeli ili oduzme reputacione poene, tako da ne morate non-stop da kontrolišete status u svom kontrolnom panelu.
Molim vas da ne započinjene diskusiju o sistemu reputacija u ovoj temi, time ću se uskoro pozabaviti u odgovarajućoj temi gde ćete biti obavešteni o svim izmenama.

Ovo je sve što je za sada aktivno, a postoje još neke novine za koje i dalje nisam doneo odluku o aktiviranju. Ukoliko bude još nekih novina, bićete obavešteni u ovoj temi.

Pored testiranja novih funkcionalnosti predlažem da isprobate sve one funkcije sa kojima ste u prošlosti imali problema u radu, i da proverite da li su problemi otklonjeni.

Pozdrav.

Back