Obavijest! Ukraden sat!

MMario

Well-known member
Zamoljen sam od kolege lemi-ja da puknem ovu obavijest...naime tokom jucerasnjeg dana ukraden je sat iz casovnicarske radnje u Novom Sadu. Sat je marke Steinhart. Inace sat je vlasnistvo kolege lemija. Dole su postavljene fotke tog sata pa ako se slucajno pojavi negdje......(a mozda je lopov blesav pa ga oglasi na prodaju) ili nesto cujete o njemu......kontaktirajte kolegu lemija.

image-6e791862b0fe5e993198b265ed03ae5ccf744208171cfaaed6586181a18d20b3-V.jpg
image-e251e5152fc1fabc0e1eaedebcd25f39a665e1e92e610fa50a535fd3fc82c6ce-V.jpg
image-e9c7cc8f3802a384a779d56cd660d9dedfbdb4dc6a95e876c5331326b5711cca-V.jpg

..ma ne znam detalje a lemi je na putu....on me samo zamolio da puknem obavjest. Vraca se ovih dana pa ce on postati sta i kako.

Mozda bi bilo bolje obrisati ono da bi mogao da ga oglasi
Meni je nedavno ukraden tel. Nasao sam ga u NS bez pomoci policije cak sam razovarao sa lopovim i sam mi je rekao gde je. Tako da bolje obrisati....jer mozda je glup
Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока

Mozda bi bilo bolje obrisati ono da bi mogao da ga oglasi
Meni je nedavno ukraden tel. Nasao sam ga u NS bez pomoci policije cak sam razovarao sa lopovim i sam mi je rekao gde je. Tako da bolje obrisati....jer mozda je glup
Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока
Pozdrav, mali update.

Sat je nedavno oglašen na KP.
Steinhart kradeni 2.jpg

Prodavac je kontaktiran, ali bez efekta.

Vrlo je svestan da je sat kraden, ali je u fazonu "tuži me, ne možeš mi ništa, nisam ga ja ukrao".

Odbija svaku razumnu komunikaciju i iznalaženje rešenja, čak odbija i da kaže od koga je "kupio" sat, što ga čini saučesnikom u krivičnom delu.

Vlasnik sata se smorio koliki je čovek gad i za sada ne želi da protiv njega preduzme ikakve korake i da o pronalasku ukradenog predmeta obavesti MUP, koji bi daljim istražnim radnjama svakako ušao i u trag počiniocu krađe.

Attachments

• Steinhart kradeni 2.jpg
    Steinhart kradeni 2.jpg
    462.4 KB · Views: 143
Treba ga isforsirati u prepisci na kp, da što više "prizna", i onda ga lepo opomenuti putem advokata, pa podneti krivičnu prijavu, i goniti privatno, za slučaj da tužilac ne uzme sam. Tuže se ljudi i za mnogo manje pare.

Moje neveliko iskustvo iz prakse mi govori da je ovde moguće isterati stvar do kraja.

A mogao je biti i drugačiji pristup - Dogovoriti kupoprodaju sata,otići sa dva ortaka ,uzeti sat,pitati ga odakle mu sat, ako ne želi da kaže ne ostaviti pare i poneti sat.
Pa neka posle toga razmisli još jednom da li želi da kaže odakle mu sat.

Ništa ne savetujem samo kažem kako sam ja postupio u istoj situaciji (bila su u pitanju kola).

Ovaj sam ja sat vidjao i ranije na KP. Nisam obracao paznju zbog narukvice, i pise gore "kutija, papiri...". Tolike pozitivne ocijene, a uvalio bi ukraden sat i ko zna kojekakve papire. Ni one vise nisu merilo "sigurne" kupovine.

Da li sat koji je ukraden ima neku posebnu oznaku ili nesto slicno po kome se razlikuje od nekog istog takvog? Po cemu se 100 % zna da je sat sa oglasa bas taj koji je ukraden?

Interesuje me cisto informativno posto vidim da svi predlazu razna resenja pa racunam da su u pravu :).

Mi ,koji smo predlagali ''razna rešenja'' ne ulazimo u to već računamo da je KureNS siguran u napisano.
Možda je bolje da se ne objavljuje javno po čemu vlasnik prepoznaje sat.

U pravu si.
A za "razna resenja", cisto informativno, neka su veca krivicna dela nego kradja sata. Pa pazite sta pricate i javno predlazete ili priznajete ;).

sticajem okolnosti znam da taj lik je u fazonu solarijum depiliranje itd itd tako da nije problem da se to resi

Meni nije jasno zašto Lemi ništa nije rekao na ovu temu za sve ovo vreme.

Druga stvar. Sat je ukraden u časovničarskoj radnji time ovo postaje i problem časovničara tako da ako vlasnik sata , kao što Kure reče, ne želi da obavesti MUP o pronalsku sata onda bi to trebao časovničar.
Uostalom koji je interes u ne prijavljivanju pronalaska ukradene robe.

Last edited:
Ne, nikakvo nasilje ne dolazi u obzir.

Sat nije ni moj ni Lemijev (kako je to Mario napisao) već od našeg zajedničkog prijatelja, kojem verujem na reč da je 100% siguran da je to taj sat (ali kao što kaže Vladan da ne odajem na osnovu čega) - iako fakat da idiotski Steinhart ne piše serijske brojeve pa to otežava dokazivanje identiteta.
Uostalom prodavac je putem telefona i sam priznao da je reč o kradenoj robi (što nažalost nije snimljeno).

Čovek je prilično staložen ne pada u vatru, i njemu je više da sazna pod kojim okolnostima je sat u maju ukraden iz radnje sa sve kutijom i svim papirima, i ko je to uradio, nego do samog sata, pogotovo kada je "savestan" prodavac odreagovao kako je odreagovao.

Ja lično delim Uroševo mišljenje da se tu i uz pomoć nadležnih organa može nešto uraditi, ali, ponavljam čovek je vlasnik sata i on odlučuje kako će i da li će uopšte išta pokušati sada kada zna kod koga se ukradeni sat nalazi.

Inače, u pravu je Elvedin sat se pojavio u prodaji pre dve-tri nedelje.

U pravu si.
A za "razna resenja", cisto informativno, neka su veca krivicna dela nego kradja sata. Pa pazite sta pricate i javno predlazete ili priznajete ;).

Moje ''krivično delo'' je zastarelo (desilo se pre 25 godina)
Napisao sam da ''ne savetujem'' ništa već samo pričam priču iz života :)

Eto, vidiš da pazim ;)

Koliko sam sada razumeo prodavac sata ima i kutiju i papire i sat. Mašala. Da li je prijavljena krađa sata onda kada se desila (pretpostavljam maj mesec).

Tako nekako. Medjutim zbog kutije, papira, a i mesh narukvice nisam bas toliko obracao paznju. Nisam znao da je ukraden sa sve kutijom i papirima.

Ovaj sat je na oglasu po drugi put u zadnjih 60 dana, al mi nije palo na pamet da je to taj ukraden jer ima kutiju i papire. Nadam se pozitivnom krajnjem ishodu.

Back