Mislim da sam shvatio da Himmelstrider zeli nesto tipa fotografija, ali cu se, nevezano za njegovo pitanje, na koje su oni strucniji vec odgovorili, kao veliki postovalac i zaljubljenik u umjetnost, sloziti sa Satomanom!
Kao sto se mi ovdje najezimo kad se neko pojavi s dupljak Breitlingom i upita: "Vrijedi li cemu?", pa mi ga iscipelarimo negativnim komentarima, a on, nesretnik, ode k'o usran golub, pa ako je ikad i pozelio sat, nakon ovog se susreta trece vrste - o vremenu informise kod slucajnih prolaznika.
E tako nekako i je i s umjetnoscu. Ima toliko mladih umjetnika ciji radovi cuce po coskovima, koji - a i to ako im se posreci - zavrse oslikavajuci "murale" po kojekakvim kafanama, picerijama i mesarama - sikstinskim kapelama danasnjice... :banghead:
Vrijedi dati koji dinar vise i imati nesto autenticno. Pogotovo danas uz sve cari interneta, kao sto se nekada radilo preko novima - sjecam se da je moj stari tako, preko sarajevskog Oslobodjenja i beogradske Politike dosao u posjed par jako vrijednih, potpisanih grafika - danas se putem interneta svasta moze pronaci. (evo, Marko, ako se predomislis, Satoman ce da ti zavrsiti neku grafiku u pola cijene.

)
U zavisnosti koliko nekoga zaista zanima umjetnost, ima raznih opcija... kako radovi umjetnika koje volim cesto ostaju misaona imenica, pogotovo djela svjetskih majstora, cesto sam - sto isto tako zna biti skup "hobi", ali opet stotinu hiljada puta jeftiniji od pravog kolekcionarstva i basnoslovnih cifara - znao zaganjati kakav dobar originalni plakat/poster, stampan povodom neke od izlozbi u galerijama sirom svijeta. Nije originalno platno, naravno, ali, avaj...

...
Elem, tako od dodjoh do jako lijepih plakata stampanih za izlozbe Voje Stanica (i to u Moskvi), Velickovica, beogradske mediale, De Chirica, Bacona, Bruegela, Zurbarana itd...
Eh, da, isto kao sto na forumu obavezno svakome ko je nov pozelim da ga uhvati virus satova, tako i kad je umjetnost u pitanju - svakome pozelim to isto.