Off topic chat zez soba!

Interesantno, ja bih išao, a najverovatnije bih poveo sestričinu koja ima skoro 8 godina i obožava robote. :)
Možemo i da se vidimo tamo, meni odgovara samo 24.09. posle 17h pošto sam 25. i 26. na putu.

Re: Koji sat nosite danas?

Danas sam ga malo glancao i razmisljao gde da nabavim jos jednu stvar ( jaknu ) iz nase vojne vazduhoplovne istorije...

jaknaa10.jpgP7120017.JPG

To se i ja pitam...Bilo ih je po vojnim otpadima, cak i po second hand shop-ovima, sada ih nema ni za lek. Nudio mi jedan svojevremeno na militari forumu al ja nemadoh para pa je tako ostalo..... Imas hommage toj jakni u xopyc-u, 23.000 je cini mi se....

da iskocim za kratko iz teme : te jakne ce tesko da stignu do vojnih otpada.
ja sam davno pokusao da nadjem jednu za sebe, nigde ih nije bilo, pa sam iznerviran
odustao od trazenja.

prvo sam kupio avirex, pa sam otkrio aviatrix, i kupio i aviatrix i nista im ne fali.
(aviatrix je deljen zandarmeriji kao jedna od sluzbenih jakni).

da je neko pametan (kodzic na primer, koji je mislim sio nove vazduhoplovne jakne)
i napravi seriju od recimo 1.000 komada, mislim da bi bile prodate samo u srbiji za manje
od mesec dana.
sve ovo je napisano bas zbog toga, ne bi li neko procitao i napravio bar jednu seriju tih
fenomenalnih jakni ponovo, naravno, u kvalitetu kakav je i bio.

Ne bih da ispadne da nekog reklamiram, ali imam jednu jaknu iz horusa i prezadovoljan sam.
156294_465747072492_5479716_n.jpg
Na ovu jaknu mozes da stavis i ex YU oznake, imaju ih u ponudi

Da...nisanim je vec neko vreme :D

Ali ONA, JNA jakna je vrh....Realno, samo vintage original sa oznakama RVJ ide uz Hojer....:)

Ali ONA, JNA jakna je vrh....Realno, samo vintage original sa oznakama RVJ ide uz Hojer....:)
Slazem se sa tobom, ali onda ce da se naceka. Tesko da ce da nadje original, imajte na umu da se ne pravi vec 20+ godina.

@ nesa

kod kodzica, a ima od tada vremena, nisam video te stare modele, nego nove.
cak sam redovno odlazio i proveravao, dok nisam odustao.
novih je bilo (ali to nije to, jel´ da), u originalnoj, i jos nekim veselim bojama,
a kasnije je isti taj kodzic koliko se secam prodavao i razne aviatrixe
(pa i crnu, zandarsku, koja je fenomenalna, imam je, pa smem da se izjasnim).

@anbeast

pogledah malo bolje, ne ide ona jakna. za nas koji iole znamo, ne prolazi amblem na kome
pise mig 21 a izvezen je mig 29. takodje oznaka na levom rukavu nije lepo prisivena, pa ja sam
je bolje prisio rucno na vetrovku (kad sam morao). za dlaku, bili su blizu ...

ne bih da budem party braker, ali jeste istina da ta jakna koja ide uz heuer nije odavno u proizvodnji
pa i kad bi se nasla (a i ako ne popijemo ribanje za iskakanje iz teme) verovatno bi bila iznosena i izguljena.
to bi naravno, bila prava stvar.

idemo mi na suvenire ...

:)

Last edited by a moderator:

Nažalost, ne znam cenu, ali ću je napisati na PP ako vidim poznanika koji je kupio tu jaknu ili ako budem prolazio. Nisam dobro pročitao sve postove, pa nisam znao ko se interesovao za stare, a ko za nove modele. Za stare modele ne znam da kežem gde bi se mogli nabaviti. Znam da sam negde na proleće video jednu takvu na BG buvljaku, imala je natpis da je original, ali to sam video samo u prolazu.

Attachments

• DSCN1530.jpg
    DSCN1530.jpg
    80.5 KB · Views: 62
  • DSCN1531.jpg
    DSCN1531.jpg
    109.5 KB · Views: 63
  • DSCN1529.jpg
    DSCN1529.jpg
    132.7 KB · Views: 64
  • DSCN1534.jpg
    DSCN1534.jpg
    43.4 KB · Views: 70
  • DSCN1538.jpg
    DSCN1538.jpg
    127.5 KB · Views: 65
  • tissot 2.jpg
    tissot 2.jpg
    77 KB · Views: 82
Re: Procene vrednosti satova - Samo u ovoj temi!

Traži, ali navedi oštećenja. Probaj od 999 rsd na voćki, možda ga neko i uzme. Doduše, možeš da pokušaš da prodaš mehanizam za iste pare, a kućište cifer i kazaljke probaj da tapneš za 100-200 dinara.

...i nemoj odma da popiješ pare, nego kupi 5-10 jevreja pa u štek. Valja će za sledeći... :thumbup: :D

Pre cu ih pojesti nego popiti :D Mada, stek ne bi lose dosao... treba opravljati Sturmanskog i Bullheada :)

A možda ih utrošiš na neki fancy žilet? Onu bradu treba trimovati :D

Back