Ne mora da trcis kod Kostica za tako nesto.. Svaka cast Kosticu, odlicno radi posao ali ima mnogo drugih dobrih i savesnih casovnicara u Bgd i sire...
Servis tog sata nije atomska fizika, samo stvar poverenja u casovnicara koji to radi i njegovog iskustva... Obzirom da je sat prilicno star, bilo bi dobro da i casovnicar ima dosta iskustva, iz vremena kad je bilo vise takvih primera.
Naime, tu je potrebno posvetiti se svakom delu, ispolirati vrhove osovina ako nisu kako treba, detaljno ocistiti, verovatno zameniti feder/oprugu itd, da ne davim detaljima...
Takvi mehanizmi su lep primer majstorskog rada, jer je svaki rucno sastavljan, neki iskusan majstor mu je posvetio mnogo vremena dok ga je sastavio i doterao u red...
Odgovorno tvrdim, u danasnje vreme, popravka i servis sata bez odgovarajuce opreme nije moguca, bar ne kvalitetno. Timegrapher nije toliko skup, a opet sam ga vrlo retko vidjao po radnjama. Retki koriste vibrografe, gde dobijaju samo polovicne rezultate...
A opet, znam taj mehanizam, radi ko munja i posle sto godina i pravo je zadovoljstvo servisirati ga, sam od sebe se sklopi [emoji1]. Obicno su podeseni u par pozicija, sve u svemu, lep primer casovnicarskog umeca...
Sent from my ELE-L29 using Tapatalk