Omega Railmaster XXL

d1d

New member
Omega 2806.52.37, 49mm, chronometer mehanizam na navijanje....

14sieds.jpg

rs4ytc.jpg

2r29j77.jpg

2ry82.jpg

50i90x.jpg

r8zgoh.jpg

Foto preuzete

Prelep sat, odlicno lezi na ruci, bar na fotografijama tako deluje....

Last edited:
Po meni sat je predimenzioniran, 40mm za ovakav sat je puna kapa, niti je ronilački niti ima neke komplikacije pa da mu je tesan cifer.

Ali postoji slican 42,2 mm - 2802.52.37!
2802.52.37_main.jpg

Ista velicina kucista (i bazicno isti model) kao moj omiljeni AT ;):
Omega_Seamaster_AT_2.jpg

Jedino što je automatik... Inače meni jedan d lepših Omeginih modela posebno zato što nema datum... Ali izgleda da ga više ne prave...

Lep i vrlo jednostavan sat. Mana je preeeeedimenzinisano kuciste-blizi je zidnom satu po meni i naravno nedostatak datuma.

Slazem se sa vecinom komentara da je prevelik, mislim 49mm!? Ja sam i izneo licni stav da preko 42mm tesko da cu ikada vise nositi jer smatram takve satove, pre svega, za neudobne i preteske, cesto i neukusne. U poslednjih nekoliko dana pretrazujem net da bih skinuo sto fise fotografija ovog sata na zglobu i moram priznati da ni na jednoj fotki ne deluje bas preveliko. Naravno, taj sat ne kupuje covek sa veoma uskim zglobom ali opet..... Neverovatno lepo lezi na zglobu, pogledajte poslednju fotografiju, navodno, ako se dobro secam, vlasnik ima zglob 17cm.
Da li je neko probao ovaj sat ?
Moram priznati da me jos vise privlaci njegov mehanizam.

Pa ja imam obim zgloba 17 cm i sve preko 43 mm mi izgleda bezveze na ruci... Najvise mi se svidja kako mi stoji Rolex-40 mm od mojih satova i uglavnom se svi slazu samnom i zbog toga mi je malo tesko da poverujem da covek na onoj slici ima zglob ispod 19-20 cm jer sam ubedjen da je nemoguce da mu je zglom obima svega 17 cm. Najbolje ga probaj da se resis dileme. Ovaj sto je vladas postavio je maltene isti a ima pristojan obim.
Pozdrav.

Slazem se Marko, zato me i cudi tih njegovih 17cm. Pa sam pomislio, da pitam da ga neko slucajno vec nije isprobao? Doduse, i fotka je malo iskosa pa se ne vidi gornji deo sata, mozda mu se nalazi i delom van zgloba.
Model koji je predlozio vladas je automatik, a to nije taj osecaj. Kao sto rekoh, 2201 je vrlo zanimljiva obrada unitas-a. Nema puno unitas mehanizama sa chronometer certificatom na trzistu.

Da,navijac,izgubio sam to iz vida a bas to mu daje posebnu draz,naravno ko voli...
Ne znam,ostajem pri tome da je predimenzionisan,sta god i kako god mnogo je tih 49...
Kao sto rekoh najbolje ga probaj pa ce ti sve biti jasno.

Ima puno kopija ovog sata u opticaju, evo kako izgleda fals omega cal 2201

2ily4ph.jpg

^ KOPIJA ^ FALS ^ DJUBRE ^
Obratite paznju na mostove i ploce, pazite da se ne "upecate".

Last edited:
Lep sat koji na ruci izgleda nezgrapno,odvratno i tako... :lol:
Bas bi bila fora da je od 40-43 mm,ne znam sta su hteli da postignu sa 49mm :banghead:

Back