Orient M-FORCE

evo da dopunim post, do sada je bio na ruci, sada ide u kutiju

Evo , posto mnoge zanima tacnost mehanizma, a ja ju nisam merio, uradicu to naknadno, ovako... pa cu dopunjavati post

M force ___ 16:10:00___________________01:15:00

timeanddate.com ___ 16:10:15___________01:15:16

za 9h -1 sek

Ma da, nindžama ne trebaju te šminkerske potvrde da bi bili tačni ;)

Ne iznenađuje me tačnost, Orient ima jako dobro uštelovane mehanizme što se toga tiče, verujem da to mogu da potvrde i vlasnici Mako modela... Ja ne volim o sekundama da pišem, jer mi ni 5, ni 10 ništa ne znači, ali na zahtev par članova, ispratiću ga u 24h - om periodu, pa ko hoce da veruje, neka veruje, ko neće ne mora :)

Sad ću da premerim na Orient LE (king-u) koliko je tačno odstupanje. Poučen iskustvom sime hrabrog, kada je izneo tačnost Monstera, gomila ljudi je sa nevericom negodovala (kao da čovek ima potrebu za nekim ne istinama... što je živa glupost gledajući simin karakter) , te iz tog razloga nisam hteo iznositi fenomenalnu tačnost sata.
Sada ću iskoristiti ovu temu mog brata, da izmerim tačnost tog Orienta...

Uglavnom, mislim da je tačnost veća na Orientu, nego na Citizenu kalibra E820 Eco Drive , što poprilično "ruši" ustaljene tvrdnje, kada je poredjenje tačnosti kvarcnih i mehaničkih satova u pitanju . Za rusa (3133) znam da je bila -2sec na 24 sata... (zadnje merenje -3sec na 24h) ...

Last edited:
Svaka cast na entuzijazmu! Ja merim tacnost tako sto ovlas pogledam na sat i ako je, u roku od nedelju dana (okvirno), unutar 5 minuta - TACAN JE :D

Da , da , da... koće drugi no brada, naravno :lol:

Moj entuzijazam nije zasnovan na potrebnu preciznost u mom životu, već je zasnovan na (ultra)plaćanju swiss brendova sa COSC sertifikatom, kao i na vestima kako će se COSC sertifikat izdavati samo swiss kućama (što će izaći na ultra-giga-mega plaćanje) . Sve dok kosoOki izbacuju ovakve mehaničke naprave , nisam zainteresovan za dodatni extra trošak, izazvan cosc papirićem...

Sem toga, i ako nemam potrebu za vrhunsku tačnost sata (kao i mnogi) , opet mi je nekako bolji osećaj odstupanja u 10sec , nego par min / 24h ;)

Last edited:
Nije bila zaje**ncija, stvarno sam pohvalio vas entuzijazam. Dvajes‘ puta sam hteo da izmerim Mako XL i dvajes‘ puta sam bio aljkav i mrzelo me :D

baki salim se brate znam da je bio na 2 sec

...heheeee , ložiš deda , ložiš a ? :lol: Sva sreća, pa se ne primam ! :laugh: heheeeeee

Ne znam zašto, ali cosc čitam kao "koska" ... :blink: možda zbog asocijacije, otkud znam :dontknow:

Last edited:
evo i da zavrsim sa testiranjem, zaboravih da to uradim u 16h, sada je 18h, dakle 26h je proslo od pocetka

M-F______ 12:00:00__________________18:10:00

TaD.com__ 12:00:13_______________________________________ 18:10:14

Sat radi ukupno +1 sek/danu

@23jewels
Sa malim zakašnjenje sam pročitao opis sata i bukvalno se ODUŠEVIO, svaka čast druže moj! :congrats:
Odličan i objektivan prikaz sata i odlične fotke sa simpatičnim i vrlo lepo dizajniranim logotipom. :D

Znaš šta, nakon čitanja sam iskreno počeo da razmišljam da kupim ovaj sat umesto planiranog SKX007, a posebno što imam odlično mišljenje o Orient satovima. Ne znam, videćemo...sada je leto skoro prošlo, a do sledeće godine ko zna koliko ću puta promeniti mišljenje...:banghead:

Inače moj Orient je takođe u granicama KOSK specifikacije. ;)

Back