E sada tek ne znam šta da mislim...
@nikola0406:
nisam mislio na paneristi forum, već na ove ovde postove, nigde se ne navodi tekst taj, već samo mišljenja naših članova...
Ok,
krenuh da guglam, nađoh ovaj link:
http://www.paneraicentral.com/pricing-references/panerai-movements/
Tu se navode Panerai mehanizmi i tu je XXIX kao jedna od mnogih modifikovanih ETA 6497
Onda posle zadnje poruke člana @nikola0406, odem na paneristi forum pretražim forum po rečima: 318 i XXIX i naiđem na postove i teme koji su mi totalno ubili mišljenje o svemu ovome...
Znači više nemam mišljenje o ovome.
Oni se tamo u par tema prepucavaju jel to fake ili nije fake, jedni stavljaju slike svojih mehanizama- dekorisani, drugi stavljaju svoje mehanizme-nedekorisani,
jedna tema identična ovoj našoj, gde je jedan od njih otvorio kućište, i pljuje što nije modifikovan, drugi brane (kao i ja ovde

) da i ne treba da bude dekorisan, bitno da je modifikovan, ali niko ne zna šta je modifikovano, u jednoj n-toj temi (više i ne znam kojoj) kažu da je to Seagull mehanizam!!!, i tako nadalje, i niko više nije siguran šta je.
E sada, nabasah i na neku temu na nekom drugom forumu gde je jedan od njih poslao poruku Panerai-u da kaže nešto o ovom mehanizmu, odgovor je bio tipa (suština):
"mehanizam je najsličniji PAM II mehanizmu(modifikovani i dekorisani 6497) sem što ne radi 21600 i nije COSC"
I to je ceo odgovor iz Panerai-a!?
BTW to su i jedine razlike između PAM II i Običnog ETA 6497 stock modela.
Šta je sada isteina