Panerai Radiomir

iwc

Banned
Moze li neko da mi kaze koji je mehanizam u ovom modelu? Konkretno meni se dopada ovaj model: Radiomir GMT/Alarm, steel case, black dial, ali moze i bez Alarma, to nije neophodno ;) Najvise me interesuje sta je unutar kucista.

The PAM355 has a hand-wound mechanical (huh, hang on...) OP XXIV movement that offers a lot of functions; hours, minutes, seconds, date, a second time zone and an alarm. Not bad to have all of that in a 42mm case. It is actually a new version of the PAM98 which dates back to 2001. That watch had an automatic Girard-Perregaux caliber. The PAM355 however has Panerai's OPXXIV movement.

Ako se ne varam ovo je jedan od najboljih kalibara koje radi Girard Perragaux (naravno u toj klasi). Mislim da ga je onaj svajcarski casopis proglasio za najbolji mehanizam 2008god.

Trebalo bi da je u njemu Girard Perragaux 59(automatik,rezerva snage 47h,28800vph,31 rubin)!

28hzb6o.jpg
sc9mrt.jpg

Karakteristike mehanizma:

Caliber: OP XXIV
Base Movement: AS 5008
Year Introduced: 2007
Power Reserve: 47 Hours
Jewels: 31 Jewels

Description:
Automatic Winding Movement with Hours, Minutes and Second hands. Date, GMT and Alarm Complications. COSC Certified. 28,800 vph. Based Movement Adolf Schild 5008 with La Joux-Perreret 5900.

Meni prepoznatljiv Panerai stil ujedno jedan od boljih GMT-a,

Panerai Luminor GMT

szzxps.jpg

Description: Brand:
Officine Panerai Model: Luminor 1950 8 Days Monopulsante GMT Steel (PAM00275) Code: PAM00275 Movement: Hand Wound Gender: Gents Size: 44mm Band: Leather Strap Description: Movement: hand-wound mechanical, Panerai Calibre P.2004/1 calibre, completely manufactured by Panerai, 13 lignes, 8.2 thick, 29 jewels, 8-day power reserve, 3 spring barrels, Glucydur balance, 28,800 alternations/hour. KIF Parechoc anti-shock device. Functions: hours, minutes, seconds, second time zone, 8-day power reserve, 24h indicator, second reset, horizontal power reserve indicator, single-button chronograph.Case: diameter 44 mm, brushed steel. Brushed steel button for the chronograph function at 8 oclock.Bezel: polished steel.Back: see-through sapphire crystal.Device protecting the crown: (protected as a Trade Mark) brushed steel.Crystal: sapphire, made from corundum, 2 mm thick. Anti-reflective coating.Water-resistance: 100 metres. Strap: alligator with Panerai personalised brushed steel large-size buckle.

2yzhd1e.jpg

Caliber: P.2004/1
Base Movement: Manifattura
Year Introduced: 2006
Power Reserve: 8 Days
Jewels: 29 Jewels

Description:
Manual Winding Manufacture Movement, Column Wheel Chronograph, GMT Complication, Seconds Reset, Power Reserve Indicator, Day/Night Indicator, Three Spring Barrels, 333 Parts. 28,800 vph.

Kako ste krenuli sa tim Panerai satovima,imam osecaj da mi namerno to radite :unsure:
Lepi su nema sta,mogu da posluze u svakoj prilici... :top:

Marko, tebi nedostaje upravo jedan Panerai da upotpunis koleciju. Tako da mislim da si na dobrom putu :)
Usput, ovaj PAM 183 u celiku je i moj favorit u toj cenovnoj klasi.

Meni sve sliči da je ova huka sa Panerai-em, kako bi se isprovocirao milan zmaj da proda onog Zenith-a i pređe kod gore pomenute konkurencije :p

sorry na off-u

Meni sve sliči da je ova huka sa Panerai-em, kako bi se isprovocirao milan zmaj da proda onog Zenith-a i pređe kod gore pomenute konkurencije :p

sorry na off-u

ma ok je za off :))))
eto sad tek vidim koji je mehanizam u njemu,a juce mi prijatelj i pojasnio koliko su to jednostavni a odlicni mehanizmi a imao sam drugacije misljenje....
ima tu ustvarno par modela koja mi se jako svidjaju GMT I Rattrapante....
ode ja sad u off izvinjavam se

Ova tema mi je promakla.U GMT/alarm Panerai se SIGURNO nalazi LJP/AS5008 mehanizam! Nikakav Girard Perragaux 59.
Gledam u njega svako malo u svom Dunhillu.

Marko, tebi nedostaje upravo jedan Panerai da upotpunis koleciju. Tako da mislim da si na dobrom putu :)
Usput, ovaj PAM 183 u celiku je i moj favorit u toj cenovnoj klasi.

Mislis?
Ja sam vise za nekog Nemca,GO pravi ubitacne satove sa prelepim mehanizmima ili opet neki Zenith,mada iskreno i dalje mi je prvi pik Datejust 2 celik-zlato. :adore:
Svidja mi se i Panerai naravno ali vrlo malo modela ima manji precnik od 44 mm a 44mm ne dolazi u obzir...

Ja sam "skroman", klasika je moj izbor, PAM 183 u celiku

Pratim te u skromnošću, ali moj izbor je..PANERAI RADIOMIR BLACK SEAL CERAMIC

qxm3jl.jpg

Marko ne stoji svakome Rolex kao tebi!:yes4: Izmišljen sat za tvoju ruku!

Ne znam, ta keramika mi uopste ne ide uz 183. Mislim da klasika kakav je 183 u svakom smislu, treba da bude klasican do kraja, celik je za njega. A keramika mi ide uz neke druge PAM-ove, mozda uz neki chrono.

Ne znam, ta keramika mi uopste ne ide uz 183. Mislim da klasika kakav je 183 u svakom smislu, treba da bude klasican do kraja, celik je za njega. A keramika mi ide uz neke druge PAM-ove, mozda uz neki chrono.

Aaaa, neeee grešiš, o ukusima ne treba raspravljati :lol:
Zaključi i sam!:happy:

Slazem sa da o ukusima ne vredi raspravljati......:yes4:
Ipak ga nikad ne bih uzeo. Iz vise razloga, prvo, u klasican dizajn 183 (jedan od najklasicnijih satova koji ima Panerai) su ubildovali keramiku i dobili 292, ta kombinacija keramike sa tim klasicnim dizajnom kucista i istorijom modela 183 mi prosto ne ide. Ne svidja mi se i sto cena za promenjeno kuciste izadje +1500 eura za keramiku. I trece, za razliku od prelepog 183, na 292 nema prozora sa zadnje strane pa se ne vidi jedinstvena i drasticna obrada 6497, po mnogima najlepse preradjeni Unitas mehanizam ikada.
Ja cu 183 :proud:

:D
Nemoj tako, ta keramika je 5 puta jača od običnog 316l čelika! Veoma korisna naprava ako kojim slučajem uzmeš Panerai-a sa svakodnevno nošenje, a i čiste estetike radi, ja bi ga uzeo. U svakom slučaju istoriski su i jedan i drugi model.
Jedino što priznajem da je potpuna greška zatvorena pozadina sata. :top:

Ja ću 292!:happy:

Gresis Angel, keramika je 5 puta tvdja, a ne jaca. To znaci da je keramicki sat ili njegovu koronu od keramike (zbog strukturne tvrdoce) skoro nemoguce ogrebati ali sa druge strane, keramicko kuciste pri ekstremnim pritiscima ili udarima puca, raspada se. Zato ne volim keramiku, pogledaj na netu koliko je keramickih Rolex-a, IWC-a i Penerai-a rastureno pri udarcima u saobracajkama, padovima sa motora, udarcima sipkama ili ko zna cim u tucama..... vlasnici takvih satova budu sa pravom besni, platis sat na hiljade dolara, a on se u "nezgodnoj" situaciji razleti. Manji je problem kod satova kod koji je samo korona od keramike, kod satova gde je celo kuciste od tog materijala vlasnici ostaju bez celog sata jer se sa kucistem razleti i mehanizam. Kod celika se to ne moze desiti i zato sam, jos uvek, pristalica celika.
:dance3:
I dalje 183 :)

Možda ne bi bilo loše da se prebacite u drugu temu :D

Samo ću ostaviti nekoliko slika i time će moje učestvovanje u vezi ovoga biti završeno.

panerai_image.1879466.jpg
panerai_image.1879456.jpg

panerai_image.1879461.jpg

Pozdrav!

Refresh - mi u drugu temu ? :hmmmm:
Angel, Refresh nam OFF-uje temu sa Luminor-om! :eviltongue:
Ovo je Radiomir tema.... znaci mi (Angel i ja) smo na pravom mestu :yes4:
:o

Back