Pazi replika - Oprez pri kupovini sata !!!

Vec si dobio odgovor u onoj drugoj temi, ali taj sat nije klasicna replika, posto na njemu ne pise Rolex, Omega ili slicno.
Tu je u pitanju kineski jeftini sat(da ne upotrebim neku grublju rec), koji ni jedan ljubitelj satova siguran sam ne bi stavio na ruku.

Casio EDIFICE EF-558D-1av NOVO (12077277) - Limundo.com original ili? Gledam slike po netu i iste su kao njegove,medjutim na yt vidim neki klip nekog "prodavca" o ovom satu i dole gomila komentara da je sat na videu lazan i da se to iz aviona vidi mada taj na klipu ovaj na aukciji i svi originali mi izgledaju isto. :) Jedino me malo bocka u oci ova kockica na poziciji 6 malo je kriva koliko mi se cini. Kaze da ima garanciju medjutim pitao sam ga kaze nije overena pa samim tim i nema :)

Worldwideweb Još jednom napominjem da je jako teško sa sigurnošću utvrđivati originalnost sata preko slike.
Ipak ovo što si ti primetio sa markerom na 6 kao i ukrivo postavljen premaz na markeru na 1 ,navodi na opravdanu sumnju u originalnost ovog sata.

Kao sto Vladan kaze, jako je nezgodno to reci sa slike.
Ali meni se ipak cini da je kopija u pitanju, evo i zasto.

1. Prvo taj marker na poziciji "6" izgleda krivo.
2. Sekundara od hronografa takodje izgleda da je kriva.
3. Levi podbrojcanik na kome pise "hour", na svim slikama koje sam gledao crvena boja ide samo do broja 2, a ovde ga prelazi.
4. Kazaljka na istom podbrojcaniku se kod svih satova jasno vidi i dugacka je(ona bela kazaljka), dok je kod ovog mala i jedva se nazire.
5. natpis "Tachimeter" je crvene boje, i trebalo bi jasno da se vidi, dok to nije slucaj kod ovog sata.

Evo fotke sa zvanicnog sajta proizvodjaca.
EF-558D-1AV_l.png

Al sam se uhodao u provaljivanju laznjaka... ;) salim se ovo mi prvi :P Ma covek me ubedjuje da je original medjutim kad mi rece da ipak nema garanciju reko daj da probam da provalim... :)

Porshe design

Posedujem porshe design automatic sat, mislim da je kopija.. Imam problem kad stelujem sat posle odredjenog okretanja nailazim na blagu blokadu, kada predjem tu blokadu i pustim u rad on radi lepo dok ponovo ne naidje na tu blokadu, da li bi znalo u cemu je problem?

Re: Porshe design

Neko je već na forumu pisao da su satovi OK. Prodavac ih donosi iz Rusije. Ako mogu da predložim, proveri cene na Meranomu i na sajtu proizvođača, pošto sa Rusijom nemamo carinu na mnoge proizvode. Ne znam da li su i satovi obuhvaćeni međudržavnim ugovorom, ali će se naći neko ko zna.

Back