Složio bih se apsolutno sa kolegama.
Tissot je jedan od najkopiranijih brendova, rekao bih takođe da i Tag Heuer nimalo ne zaostaje za njim.
Ako hoćeš da budeš 100% siguran, kupuj ga samo kod ovlašćenih dilera, ili polovnog sa pratećim računom i garancijom.
Nakon kupovine mog PRS516 Automatic, koji je kupljen kod Tissot dilera u Beogradu, imao sam priliku da ga uporedim sa istim modelom koji je moj prijatelj kupio od prodavca sa KP-a po značajno nižoj ceni od one koju sam ja platio.
Čak sam od njega dobio i kritiku da sam ispao "ovca za šišanje".
Uveravao me je da je kupio 100% original, pošto ga je nosio na procenu kod nekoliko časovničara u Bg, koji su mu potvrdili autentičnost sata.
Problem je nastao kad je doneo sat i uporedio ga sa mojim, na prvi pogled bilo je sve u redu, ali kada smo uporedili neke detalje pod lupom, shvatio je da je sa njega ošišana "merino vunica"

.
Sat smo odneli zajedno u autorizovani servis u Knez Mihajlovoj ulici, i potražili mišljenje momka koji tamo radi.
U početku je bio protiv toga da ga pogleda, iz razloga što je prethodno imao nekoliko puta nemile scene u radnji sa potencijalnim prodavcima "originalnih" Tissot-a, ali je na kraju pristao kada sam ga zamolio i objasnio mu o čemu se radi.
Prvo što se videlo je nepreciznost štampanih tekstova na ciferu kao i asimetričnost graviranih tekstova na poklopcu mehanizma kao i na rotoru mehanizma. Pojedini šrafovi u mehanizmu su takođe odstupali od onih na originalu, kao i ukupna težina sata koja je bila veća.
Boja cifera je isto bila drugačija u odnosu na original, keramički fiksni bezel oko stakla je bio deblji i brojevi i oznake na njemu se nisu idealno poklapali sa satnim indeksima na ciferu itd.
Sretna okolnost po drugara je bila ta, da mu je KP prodavac vratio novac.
Ako baš želiš ovaj sat po povoljnoj ceni, probaj da ga pazariš ako imaš mogućnosti u outlet radnjama Swatch grupacije koje se zovu "Hour Passion".
Jedna od njih se nalazi u austrijskom Outlet-u Parndorf kod Beča.
Takođe ih ima u Nemačkoj u Outlet-ima Wertheim i Metzingen kao i Holandiji u Outlet-u Roermond.
Info i za ostale članove foruma je da se u pomenutim radnjama mogu kupiti i satovi sledećih brendova:
Certina, Mido, Rado, Hamilton, Union Glashüte, Longines kao i pomenutog Tissot-a.
Cene su značajno niže od onih u ostalim prodavnicama u zemljama koje sam naveo.
Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока