Pazi replika - Oprez pri kupovini sata !!!

Re: Original ili falsh?

Kako god, ja poslah prodavcu poruku sa molbom za bolje slike i sliku mehanizma...Eventualno cu pitati za utvrdjivanje originalnosti....mada, ne nadam se previse. Nazalost uglavnom se ispostavi da ono sto izgleda ultra povoljno - to nije.

Obično tako biva, ali ni nemora da znači.
Ja se postavim pak kao neko ko ništa nezna (što je u principu i tačno)-eto svideo mi se i probam da obaram cenu. krene li cena dole, kao čini mi - ja odustajem jer je najverovatnije lažnjak i neisplati se da ga proveravam e tu ste vi iz BGD u prednosti jer gro ponude je kod Vas a imate i dobre časovničare koji drže do sebe i svoje reputacije tako da je proveriti sat ipak mnogo lakše

trebalo bi da bude original. gledah oficijalni sajt - menjali su ga skoro, pa nemogu da pronađem, ali su imali na jednom mestu slike svih varijacija satova koje su proizveli
Neka te nebuni cena to je kvarcni sat, a u ZENO-u (kao i bilo gde drugde) umeju da ubacuju jeftinije mehanizme u svoje satove
imaš ga ovde još jeftinije Zeno Watches - Swiss Made Pilot Watches

Kako god, ja poslah prodavcu poruku sa molbom za bolje slike i sliku mehanizma...Eventualno cu pitati za utvrdjivanje originalnosti....mada, ne nadam se previse. Nazalost uglavnom se ispostavi da ono sto izgleda ultra povoljno - to nije.

Meni izgleda ultranepovoljno: Na slikama je Nomos ali model Zurich a ne Orion. Cena novog je 10x veća. Kad neko poseduje nešto vredno, on obično zna tačno šta je to, kako se zove i koliko vredi.

Hmmm, ja na slikama vidim Orion sa crnim ciferom. (Ne mogu sacuvati fotke sa KP).
Odgovorio mi je prodavac i kaze da su moguce sve provere. Nemam trenutno para ali bih mu zakazao sastanak kod casovnicara da vidimo o cemu je tu rec.
Medju oglasima je imao neke pozajmice, otkup zlata i sl. Mozda je iz nekog zaloga pa je zato toliko? Ko ce ga znati....

Ovaj je na slici:

img55662618.jpg a ne ovaj: mt_z_05.jpg

Il' sam ja lud (sto nije iskljuceno:D)

Last edited:

Da, ipak sam lud :)
Ustanovio sam to ubrzo nakon posta, ali nesto nisam mogao da pristupim sajtu...(Mislim, da je Cirih a ne Orion. Da sam lud, znao sam odavno :) ) Hvala Vukas!

Mozda malo offtopic, ali dešava mi se počesto da ljudi pitaju koliko im vrijedi sat, a kad ja kažem da je kopija i da ne vrijedi puno, oni mene pođu ubjeđivati kako je sat došao iz Njemačke, iz Amerike, donio rođak iz Austrije, nema šanse da je kopija, hehe.

Ako su u pitanju preprodavci, to je klasična fora za prodaju. Ukoliko su to obični vlasnici, mnogi su dobili sat od rođaka gastarbajtera 'sas mercedesa' (spašenog sa nemačkog otpada) iz nekog Špilhoznendorfa ili Fafenfufenbrücka koji je samo 2563 km od MinKena ili FrankfurAta, a gde će rođak Milojko da im kupi repliku? Rođak Milojko je svoj čovek, ima mercedes i svoj posao, osnov'o je i firmu (za čišćenje kanalizacije) i ima para k'o blata jer godinama doručkuje 'lebac i parizer, pa je sigurno kupio original.

Ovo me podseća na scenu iz Ko to tamo peva, kada Boro Stjepanović čita natpis sa kutije leka i sriče d i e beee-ste, na šta Bata Stojković odgovara sa 'di beste, di beste, nemačka medicina je najbolja na svetu'. Ljudi nikako ne kapiraju da se replike mogu kupiti i u EU, a da rođak Milojko koji tera četke i metle ili čisti kanalizaciju sigurno ne može da potroši 1-2.000 evra da bi bratu od strica svastikinog šuraka kupio originalni sat.

Back