Pilotski sat do 1200e

Bomar je ozbiljan prodavac, kupovina kod njih je sigurna. Dobices uz sat kutiju, uputstvo overenu garanciju. Daju mogucnost placanja na rate Intesa Master karticom, bez kamate na 6 meseci. Probaj da ispregovaras za jos malo popusta.

Recimo ako bi odlucio uzeti ovog Hamiltona u Bomaru, jel to znaci da ne bi trebalo da brinem zbog toga? Da li uz sat ide i dokumentacija koja potvrdjuje da je to originalan sat, kako to da znam?

..Bomar je ovlateni zastupnik za Hamilton satove i kod njih nemas nikakve brige....

Hvala na odgovorima. Alpinu sam gledao na netu kod njih na sajtu, ima lep za oko 120.000 ali je kvarcni... Ima i jedan automatik ali mi se taj ne dopada.
https://www.zlatara.net/proizvod/alpina-al-525vg4e6/
Otici cu jos tog Fortisa da isprobam i da saberem sve utiske.
Najvise mi se dopao onaj Hamilton, bukvalno na prvu me je odusevio, tako da mislim da ce izbor pasti na njega.

Sto se tice Hamiltona u Bomaru - bez brige. Inace servis za Hamiltone im je u NS.

Kad odes na Hamiltonov sajt i pogledas authorized dealer za Srbiju - to su oni

Last edited:
Juce sam se ponovio, posle dosta razmatranja uzeo sam Hamiltona h64715535, prelep sat, odusevljen sam. Mnogo lepse sat izgleda uzivo nego na slici. Hvala svima na savetima. Bice i koja slika danas u toku dana kad uhvatim vremena da postavim...

Evo i koja fotografija satica... :)

IMG_20170912_085153.jpg IMG_20170912_085252.jpg IMG_20170912_165639.jpg

IMG_20170912_165729.jpg IMG_20170912_165758.jpg IMG_20170912_165819.jpg

Sta oznacava ovaj broj ispod pozicije 30? Pise koliko vidim 350?
Na specifikaciji na sajtu Hamiltona stoji da je mehanizam Eta H30, a na poledjini mog sata pise 2836-2?
I jos jedna stvar, model se na sajtu Bomara i na Hamiltonovom sajtu vodi pod oznakom H64715535, a na poledjini sata pise H647150?

Hvala svima... :)

Prekrasan primerak Gorane!
Taj broj, koji si video obično označava šifru luminacijskog premaza nanešenog na markere.
Razlika u referenci znači, da si kupio jednog od zadnjeg primeraka iz serije H647150 u koju se ugrađivala ETA 2836-2 a onda se prešlo na seriju H64715535 sa powermatic H30. Tačno, kada se to dogogilo kod Khaki Aviation, nije mi poznato ali ako me sećanje ne vara mislim, da je bilo u drugoj polovini 2015 ili početkom 2016.
Baš me zanima, kakav podatak imaš upisan na garanciji i na računu.
Inače, meni bi činjenica, da sam dobio model H647150 predstavljala odličnu vest, jer ipak uprkos manjoj rezervi snage (38 sati) u usporedbi sa H30 i 80 sati, ETA 2836-2 radi sa 4HZ - 28.800 b/H (H30 sa 3 HZ - 21.600) i u sebi ne sadrži nekoliko plastičnih delova.
Ako mogao da biram, uvek bih izabrao klasičnu varijantu ovog kalibra.

Čestitke Gorane. U zdravlju ga nosio.

Jedno pitanje. Da li ti je neko u Bomaru rekao da je to verzija sa Eta 2836 mehanizmom a ne H30 kako stoji na sajtu?

Posto mi ta veca rezerva snage nije toliko znacajna mogu li smatrati da sam jos bolje prosao nego sto sam planirao? Bio sam se zabrinuo danas kad sam pogledao malo detaljnije i video da postoji razlika u referenci, vec sam razvijao po glavi kojekakve teorije zavere... :D U svakom slucaju me ohrabruje cinjenica da sat sadrzi manje plasticnih delova.

Hvala kolega skydrummer. Niko u Bomaru nije pomenuo da je to sat sa mehanizmom 2836 vec pricaju da je unutra H30 mehanizam.

@Goran88
H-30 je skuplji, zar ne? Zavisi sta vam je bitnije, ja bih rekao da je ETA 2836 bolja zbog sekundare sto je Haifisch spomenuo, e sad ako ti je bitno da sat radi i nakon sto stoji u kutiji tri dana - onda je bolji ovaj Hamilton mehanizam. Opet cu ponoviti, koliko sam gledao H-30 je skuplji, samim tim u Bomar-u ne bi nikako smeli da se prave blesavi.

Back