Re: Problem sa novim SEIKOM
Tvoj sat je sasvim u redu.
Kao prvo ima 14dana na dva jezika, videces da u gore navedenom rasporedu 1,3,5,7..13 dan pise na engleskom, a 2,4,6...14 pise na Nemackom. Ukoliko ga jednom namestis na ENG, on ce prikazivati sve na Engleskom, znaci preskakace ove na Nemackom u 12h, treba mu nekoliko minuta da sa npr. mon prebaci na tue, pri cemu ce preskociti ponedeljak na Nemackom. Pametan satic.
E sad ide druga stvar u vezi trenutka kada moras podesiti sat. Posto ja nisam umeo kao i ti da resim ovaj problem(a nije problem), pomogli su mi clanovi foruma. Evo kako ces u ovom trenutku dok ja pisem namestiti datum, sad je 5 sati popodne, nedelja 17ti.
Namestices na satu subota na engleskom(sat) i 16ti datum, to namestas klasicno, kao i do sada .
Sad ces MANUELNO podesiti 17datum i dan nedelja na sledeci nacin: okreces kljucom kazaljke unapred, okretaces dok ti dan i datum ne premesti na SUN 17ti. Prebacice ti u 12 sati. Onda ces nastaviti da okreces kazaljeke JOS 12 SATI, STO BI U PREVODU ZNACILO DA SI STIGAO DANAS DO PODNE, NASTAVICES DA OKRECES KAZALJEK DO TACNOG VREMENA, UKOLIKO OVO BUDES RADIO VECERAS U 20:00H OKRETACES KAZALJKE DO 8H NA SATU, TJ PODESICES TACNO VREME. Vratices krunicu u leziste. Podesio si datum.
Nakon ovoga, Veceras u 12h ce ti prebaciti na MON 18, i pri tom ce mu trebati nekoliko minuta da preskoci dom na Nemackom.
Da rezimiram, jedino ces na ovaj manuelni nacin podesiti da ti sat prebacuje datum u 12h u noci. Ukoliko odmah namestis na krunici datum i dan, prebacivace ti u podne. Nadam se da sam bio jasan kako ovo radis i zasto tako mora, ako ne skontas pusti mi broj u inbox da te zovnem i objasnim. pozz
Samo da se ispravim, drugi prikaz je na Spanskom ne na Nemackom.