Pitajte časovničara

Interesuje me da li ima neki casovnicar u Nisu koji zeli da popravi sat a ne da samo kaze kako treba da se menja ceo mehanizam.Inace u pitanju je Festina depose 6565 sa mehanizmom miyota3s10 i problem je u tome da sat radi kada je u kutiji a kada se stavi na ruku prestane da radi.

To mora bit stariji model Festine.
Ovaj mehanizam se bas ne popravlja, jednostavnije ga zamjenit al zasto sto nije vise u proizvodnji kosta puno $$$.
I ako bi naso nekog da bi ga probao popravit, ja mislm da nije greska u mehaniki(koja se recimo moze popravit) nego u elektroniki(koja se dobije jos teze nego ceo mehanizam)

Tezko ces naci nekog koji ce to popravljat....i popravit

p.s.
Umjesto Miyote 3S10, moze se stavit i Citizen 3510.

imam repliku sata Rolex yacht master, sat sve radi kako treba, samo ne mogu da zasrafim krunicu kada navijem sat, tj izgleda da se odlomio onaj deo gde je navoj, ovako je na slici, zanima me da li to moze da se narpavi, i koliko bi kostalo?

20130601_195615.jpg

Pravilo foruma je da ne diskutujemo o replikama satova.
Za tebe samo informacija da bi cena popravke te vrste koštala višestruko u odnosu na cenu ''sata''.

Svejedno koliko kosta, kopija je kopija, a o njima se ne raspravlja.

stop.jpg

Izvini, a kako da ti pomognemo kada niko ne nosi replike, kada je zabranjeno o njima govoriti i kada ne znamo šta je uzork kvaru? Imaš ovde telefone časovničara, pa zovi, premda ima mnogo njih koji ne žele da se petljaju sa replikama.

Pozdrav,

Posedujem Diesel DZ-1226 sat, nakon duzeg perioda prijatelj mi je vratio sat - ali u izuzetno losem stanju.

Potrebno je zameniti:
- koznu narukvicu
- staklo na satu
- bateriju

Zanima me gde mogu da izvrsim popravku ?

Slika sata:
correia-diesel-dz1226.jpg
Unapred hvala !

U vezi Festine depose 6565-problem je resen na sledeci nacin,naime u upustvu za Citizen 3510 stoji da ukoliko srafovi elektricnog kola nisu dobro stegnuti moze doci do prekida napajanja.Malo sam zategao srafove i Festina radi kako treba.Izgleda da se vecina danasnjih casovnicara svela na zamenu baterija i kaisa.

Hvala clanovima foruma koji su me uputili da je problem u struji.

Pozdrav,

imam Vostok Amfibiju (Albatros) koja je iznenada stala. Hteo bih da je ponesem kod sajdžije, ali ne bih svakako da se zalećem. Pošto nemam iskustva sa popravkom satova u bg, zamolio bih vas za preporuku ako je to po pravilima foruma.

Hvala :)

Casovnicarska radionica Ankerica.
Zemun-Gospodarska 8 (na korzou), rade ruske satove.

Bio sam,
divni neki ljudi. Odmah smo sve regulisali. :)
hvala na preporuci :)

Ankericu bih istakao po još nečemu - uvek su imali odličan izbor kaiševa i narukvica po pristojnim cenama.

Inače, oba časovničara su prijatni ljudi i rade sasvim korektno.

Molim za pomoć.
Pre dve godine sam u Nemačkoj kupio mašinu za navijanje automatskog sata, marke CHRIST koja je normalno funkcionisala do pre 10 dana. Sada se čuje uključivanje i rad elektromotora u zadatim periodima vremena ali se postolje za sat više ne rotira.
Tokom kratkog boravka u Nemačkoj, pokušao sam da mašinu servisiram u CHRISTU alo je prodavac rekao da mora da ostane najmanje 3 nedelje (dolazak servisera, popravka, vraćanje u radnju...) i da smatra da će servis i troškovi slanja za Srbiju izneti verovatno kao i cena nove mašine za navijanje.
Da li u Beogradu postoji radnja gde se mogu servisirati mašine za navijanje?
Da li u Beogradu mogu da kupim novu mašinu za navijanje ( za jedan sat) po umerenoj ceni jer su cene mašina koje sam ja gledao ranijih godina u Bg bile uglavnom paprene.
Unapred zahvalan
Dragan

Firma BPM (link: BPM Satovi & Nakit. BPM Satovi OnLine prodavnica) imala je prošle godine mašinu za navijanje jednog sata, a cena je bila oko 40€.

Što se tiče postojeće, pitaj nekog ko servisira električne aparate, jer verujem da se samo otkačio kaiš koji okreće postolje ili da je u pitanju nešto slično.

Back