Pitajte časovničara

Interesuje me da li ima neki casovnicar u Nisu koji zeli da popravi sat a ne da samo kaze kako treba da se menja ceo mehanizam.Inace u pitanju je Festina depose 6565 sa mehanizmom miyota3s10 i problem je u tome da sat radi kada je u kutiji a kada se stavi na ruku prestane da radi.

To mora bit stariji model Festine.
Ovaj mehanizam se bas ne popravlja, jednostavnije ga zamjenit al zasto sto nije vise u proizvodnji kosta puno $$$.
I ako bi naso nekog da bi ga probao popravit, ja mislm da nije greska u mehaniki(koja se recimo moze popravit) nego u elektroniki(koja se dobije jos teze nego ceo mehanizam)

Tezko ces naci nekog koji ce to popravljat....i popravit

p.s.
Umjesto Miyote 3S10, moze se stavit i Citizen 3510.

Pravilo foruma je da ne diskutujemo o replikama satova.
Za tebe samo informacija da bi cena popravke te vrste koštala višestruko u odnosu na cenu ''sata''.

Izvini, a kako da ti pomognemo kada niko ne nosi replike, kada je zabranjeno o njima govoriti i kada ne znamo šta je uzork kvaru? Imaš ovde telefone časovničara, pa zovi, premda ima mnogo njih koji ne žele da se petljaju sa replikama.

Pozdrav,

Posedujem Diesel DZ-1226 sat, nakon duzeg perioda prijatelj mi je vratio sat - ali u izuzetno losem stanju.

Potrebno je zameniti:
- koznu narukvicu
- staklo na satu
- bateriju

Zanima me gde mogu da izvrsim popravku ?

Slika sata:
correia-diesel-dz1226.jpg
Unapred hvala !

U vezi Festine depose 6565-problem je resen na sledeci nacin,naime u upustvu za Citizen 3510 stoji da ukoliko srafovi elektricnog kola nisu dobro stegnuti moze doci do prekida napajanja.Malo sam zategao srafove i Festina radi kako treba.Izgleda da se vecina danasnjih casovnicara svela na zamenu baterija i kaisa.

Hvala clanovima foruma koji su me uputili da je problem u struji.

Pozdrav,

imam Vostok Amfibiju (Albatros) koja je iznenada stala. Hteo bih da je ponesem kod sajdžije, ali ne bih svakako da se zalećem. Pošto nemam iskustva sa popravkom satova u bg, zamolio bih vas za preporuku ako je to po pravilima foruma.

Hvala :)

Ankericu bih istakao po još nečemu - uvek su imali odličan izbor kaiševa i narukvica po pristojnim cenama.

Inače, oba časovničara su prijatni ljudi i rade sasvim korektno.

Molim za pomoć.
Pre dve godine sam u Nemačkoj kupio mašinu za navijanje automatskog sata, marke CHRIST koja je normalno funkcionisala do pre 10 dana. Sada se čuje uključivanje i rad elektromotora u zadatim periodima vremena ali se postolje za sat više ne rotira.
Tokom kratkog boravka u Nemačkoj, pokušao sam da mašinu servisiram u CHRISTU alo je prodavac rekao da mora da ostane najmanje 3 nedelje (dolazak servisera, popravka, vraćanje u radnju...) i da smatra da će servis i troškovi slanja za Srbiju izneti verovatno kao i cena nove mašine za navijanje.
Da li u Beogradu postoji radnja gde se mogu servisirati mašine za navijanje?
Da li u Beogradu mogu da kupim novu mašinu za navijanje ( za jedan sat) po umerenoj ceni jer su cene mašina koje sam ja gledao ranijih godina u Bg bile uglavnom paprene.
Unapred zahvalan
Dragan

Back