Pitajte časovničara

Najiskreniji savet, nikako ti se ne isplati da to radis sa Raketom.
Takav sat u dobrom stanju mozes da nadjes komplet za recimo 600 dinara, tako nesto.

Jedino se isplati popravljati ga ako ima neku veliku sentimentalnu vrednost, u suprotnom to je gubljenje vremena i para.

Ja bih vise da taj mehanizam sacuvam, i ako mogu ja nesto kod kuce da uradim da ga osvezim. Ako je tako onda se necu puno baktati sa njim, videcu da izvadim mehanizam i probam malo da ga ocistim. inace sa cim se moze podmazati, i gde se podmazuje, da li na svim rubinima i pokretnim mestima?

pa to se ne isplati, takva potpuno nova nikad nosena u kutiji i sa racunom se nalazi za max 20evra pa ti kalkulisi sada sta ti je ciniti

da mu menjas kuciste i cifer, to ti je sizifov posao po meni, ja bih ga ostavio ovakvim, samo uradio servis i kompletno ciscenje

evo sad vidim i ostale poruke, ja sam juce to pokusao i nista nisam uradio, doslo mi je da bacim sat, ne mozes tu nista da uradis a da ne napravis belaj, djavolja rabota

Bez problema sam izvadio krunicu i vratio, takodje i mehaizam, videcu malo da se igram sa njim cisto radi mehanizma. samo mi dajte neke savete oko podmazivanja.

sta je ustrafljujuca krunica

Trazim na netu sta je i ne mogu da nadjem,u temi za neupucene za sada nisam nasao. Moze li mi neko reci sta ce ovo i po cemu je bolje da obicne? :) Posto kada citam neka uporedjivanja pise "to je veoma dobar sat,ali na zalost nema usrafljujucu krunicu za razliku od konkurentskog modela" i sl. :)

Re: sta je ustrafljujuca krunica

Eto na snimku si video šta je.
A zašto je korisna?
-Obezbeđuje bolje dihtovanje.

... doslo mi je da bacim sat, ne mozes tu nista da uradis a da ne napravis belaj, djavolja rabota

Kuku Milane , nije valjda došlo do toga da baciš sat :), ... , a lepo piše ne pritišći crveno dugme :D.
tumblr_m4uvpot85Q1qmp5efo1_250.gif

Treba to ipak ostaviti stručnima, šteta da tako očuvan sat ode za delove.

Last edited:
hehe rekli biste da sam precenio sopstvene mogucnosti ali Poljotu nije smetalo kad sam ga rasturao i sredjivao, naprotiv hah :lol:

raketa navodno nije nikada nosena ali pocela je korozija da je načinje sto se jasno vidi i da je nosena, pokajao sam se za nju, a i na slepo sam je kupio, otici ce cim je sklopi majstor

Last edited:
Imam Poljot automatik sat, 23 juw. iz 80.god. sa sajta ussrtime.com slika br. 0879 . On je ispravan ali zastajkuje. Nekoliko puta sam nosio kod sajdžija ali nisu uspevali da ga srede. Interesuje me ko je kvalifikovan u N. Sadu da ga očisti i pusti u rad. Kolika je cena čišćenja? I poslednje pitanje, kolika je njegova trenutna vrednost?

0879.jpg0879B.jpg0879C.jpg

Last edited by a moderator:
Dobro dosao na forum!

Nisam iz NS, ali dobro znam da je Simovic odlican casovnicar, koji moze to vrlo lako da sredi.
Cenu ne znam, to ce morati da ti kaze neko iz NS.
Trenutna vrednost takvih satova je u danasnje vreme takoreci smesna.

Imam Poljot automatik sat, 23 juw. iz 80.god. sa sajta ussrtime.com slika br. 0879 . On je ispravan ali zastajkuje. Nekoliko puta sam nosio kod sajdžija ali nisu uspevali da ga srede. Interesuje me ko je kvalifikovan u N. Sadu da ga očisti i pusti u rad. Kolika je cena čišćenja? I poslednje pitanje, kolika je njegova trenutna vrednost?

View attachment 83699View attachment 83700View attachment 83701
Ima i časovničar Ivan sa Novog Naselja. Čovek je perfekcionista. Znam iz prve ruke da radi sjajno. Ako hoćeš poslaću ti njegov mob. na PP.

Odmah danas sam otišao kod Simovića nalazi se na Bul. Cara Lazara 39 mnogi će prepoznati kao preko puta Limanske pijace. Čovek je otvorio pogledao i odmah rešio. Naime mehanizam se drži na dva šrafa, jedan je pukao a drugi može da drži i bez njega. E, a ispod svakog zavrtnja postoji platna, ona je bila sada slobodna i kočila mehanizam. Zbog ove podloške ja 15 godina nisam mogao da koristim sat. Hvala Vam još jednom, rešenje mi je bilo pred nosom. A pre 15 god jedan časovničar nije imao rešenje za taj šrafčić.

naslici sam oznacio ostecenje pleksija "A". pitao bih kako se to sanira a ukoliko ne postoji resenje do zamene celog pleksija da li se "obruc" B odvaja od pleksija C i kako. kako da saznam koje velicine "stakla" odgovaraju - neki ljudi prodaju online stakalca oznacena raznim, meni nerazumljivim brojevima. hvalaPicture 0101.jpg

Attachments

• Picture 01013.JPG
    Picture 01013.JPG
    111.7 KB · Views: 98
naslici sam oznacio ostecenje pleksija "A". pitao bih kako se to sanira a ukoliko ne postoji resenje do zamene celog pleksija da li se "obruc" B odvaja od pleksija C i kako. kako da saznam koje velicine "stakla" odgovaraju - neki ljudi prodaju online stakalca oznacena raznim, meni nerazumljivim brojevima. hvalaView attachment 83859

To i mene uvek zanima. Pogotovu ako neko moze da desifruje oznake na staklima.

Zdravo,

po moje, ako na slikama vidim samo onu ogrebotinu ja nebih menjao plexi.

Obruc odvojis jednostavno. Samo gurnes prstima plexi iz toga obruca.
Ali kad ces narucit novi pleksi moras bit oprezan ako radis bez alata za stavljanje pleksija u obruc....al moze se i bez.

Nemas centralne sekundare zato ti treba "nizko" staklo. Znaci ovaj tvoj pleksi je verovatno 305mm i treba ti staklo normalne visine bez unutranjeg obruca dimenzije 305mm(mozda sam promasio za koji milimetar).

Ako pitas mene, ili A) idi kod urara pa plati tih 10eur za novi pleksi sa montazom i zbogom. B) pusti sa ogrebotinom i zivi dalje.

da je samo ogebotina , to je naprsnuce krox koje je ulazila prasina i prljala cifer. oribao sam cifer sapunicom vodom i tankom slikarskom cetkicom. precnik stakla sa obrucem je 38 mm. nisam razumeo sta znaci ono 305?

hvala

mjere promjera plexy stakla su u desetinku milimetra znači staklo 385 je 38,5mm . Postoje više visina stakla ali neki proizvođači iste visine označavaju različito , tebi treba normalne visine i oni obično nisu dodatno označena osim promjera . Skineš staklo i samo njega mjeriš.nije potrebno mjeriti obruč.
Možeš ovde staviti link sa neta koje staklo si našal pa ći probati reći dali je to odgovarajuće ,normalno po podacima koji budu dostupni na stranici

Back