Pitajte časovničara

Zamena najverovatnije. Na Breitling Navitimer Jupiter Pilot satu na kome je vršena restauracija je bezel izgreban i farba je bila oštećena. Jedina opcija je zamena.

Kod nekih vintage modela možda restauracija ali po Havaji-aloha-juhulele cenama...

Servis za TIMEX digitalni sat u Beogradu?

Da li neko zna gde u Beogradu mogu da popravim TIMEX sat digitalni u Beogradu?

Pre neki dan mi je stao i odneo sam ga da mi zamene bateriju, medjutim kazaljka za sekunde je kasnila u pomeranju i nije moguce da promenim datum. Osovina za podesavanje vremena i datuma se vrti, ali moze samo da se podese kazaljke za vreme.
U nekoliko casovnicarskih radnji nisu mogli da mi pomognu.

Re: Servis za TIMEX digitalni sat u Beogradu?

Zdravo. Da li je neko do sada pravio, zna nekoga ko je pravio ili zna kako da se napravi da kazaljke na satu svetle u mraku nakon osvetljavanja kao sto stotine satova imaju fabricki.
Imam sat koji mi odgovara za koriscenje i otporan je prilicno na razlicite uslove, ali jos kada bi kazaljke svetlele, bilo bi odlicno...
Hvala unapred!

Nista specijalan. Pise na njemu Air france tako da je sluzio kao reklama, ali svasta je proziveo sa mnom pa ga volim. :) (nem' para za g-shock :( )

Postavi neku fotografiju sata da vidimo,bice para za G-shock,pogledaj berzu polovnih satova,imas jedan...odmah da se ogradim ne reklamiram nikoga,pozdrav.

:) evo konkretnog pitanja...U pitanju je sat darwil(kockasti) muski model...mehanizam sata je stao iz razloga sto je prenavijen(krunica)i sat sada ne radi...Sta je prvi,drugi,trecdi korak_....

Prvi i zadnji korak je posjet urara koji ce ti napraviti servis mehanizma (ciscenje,uljenje, menjanje federa, dihtunge, itd.).

Drzi za mehanski navijac:
Ne mozes prenavit sata, mozes ga samo navit do kraja. Ako bi stvarno prenavili sat, to bi vodilo u puk federa (to se najbrze moze desit tamo kde je feder zataknut za kucisce federa) i onda bi bio do kraja odvit :D .

Nema toga da je sat prenavijen.... :D

Evo ga pomenuti Air France sat (sakriven logo).
Nije mu ispravna stoperica, a pokusavao sam da sredim, mada je mehanika plasticna i ponekad krene da radi malo, i opet zablokira.

nisam bas siguran, mislim da je Valjoux 22, da je sat iz cetrdesetih godina proslog veka, koji je brend ne znam, a vrlo je moguce da on danas ne postoji, tada je bilo mnogo vise proizvodjaca nego danas

steta sto je sat toliko ostecen inace mislim da vredi i voleo bih ga imati

krunica mi izgleda kao da nije njegova

Hvala na odgovoru.Nije toliko ostecen cifer,dosta lose je slikano a i plexy je dosta los..
nisam bas siguran, mislim da je Valjoux 22, da je sat iz cetrdesetih godina proslog veka, koji je brend ne znam, a vrlo je moguce da on danas ne postoji, tada je bilo mnogo vise proizvodjaca nego danas

steta sto je sat toliko ostecen inace mislim da vredi i voleo bih ga imati

krunica mi izgleda kao da nije njegova

Zdravo. Da li je neko do sada pravio, zna nekoga ko je pravio ili zna kako da se napravi da kazaljke na satu svetle u mraku nakon osvetljavanja kao sto stotine satova imaju fabricki.
Imam sat koji mi odgovara za koriscenje i otporan je prilicno na razlicite uslove, ali jos kada bi kazaljke svetlele, bilo bi odlicno...
Hvala unapred!
Ako si saznao nesto, kazi bar koliko kosta, nije bitno kod kog casovnicara da ne pravimo reklamu. I da ne zove nas 10 redom casovnicare i pita isto :).

Mehanizam je Lemania 15 TL. Odličan mehanizam. Njegova verzija 15CHT korištena je, između ostalog, u vojnim satovima. Mehanizam 15 TL ima 17 rubina i radi na 18000 vns. Inače čini mi se da je mehanizam u tvom satu lepo očuvan.
Bilo bi lepo srediti takav sat.
O kom proizvođaču je reč, teško je reći. Rekao bih da je Lemania, Tissot ili Omega , nagađam , mada ne u potpunosti bez osnova.

Last edited:
Pronašao sam staru giroxu mog pok oca. Kod jednog našeg zlatara ću da pozlatim kućište, ali cifer je dosta izblijedio. Da li negdje ima da se nađe nov ili dobro očuvan? Pošto sam početnik izvinjavam se ako moje pitanje zvuči glupo, ali da li se cifer može negdje poručiti da se izradi?
Ovo je slika tog modela sa neta. Aparat mi je crkao a kamera na telefonu mi nije baš neka pa nisam slikao sat. Inače za mene je neprocjenjiv, mnogo mi znači i volio bih da ga obnovim. Radi perfektno. giroxa.jpg

Back