Pitajte časovničara

Sector - cudno ponasanje sekundare

Pozdrav svima,
Novi sam clan foruma i razmatram kupovinu novog sata o cemu sam pokrenuo temu, ali imam mali problemcic sa svojim Sectorom i nadam se da neko zna o cemu se radi ovde...
Naime, sat je kupljen u Pragu pre oko 4/5god i tada je radio sasvim Ok, ali poslednjih 2godine sekundara se pokrece na svakih 5sek ili 4sek, ne mogu bas tacno da odredim...
Mislio sam da je problem u bateriji, nju sam zamenio nekoliko puta do sad i dalje se nista ne menja...
Dal je to kvar ili je to normalno za ovaj sat?? :blink:
Prilazem slike:

Attachments

• IMAG7584.jpg
    IMAG7584.jpg
    195.1 KB · Views: 118
  • IMAG7583.jpg
    IMAG7583.jpg
    327.2 KB · Views: 137
Re: Sector - cudno ponasanje sekundare

Ako ti i sa novom baterijom radi tako, moguce je da je mehanizam previse struje "vuce"....pa usporava automatsko kretanje sekundare. Ili je jednostavno nesto u prekidu....uglavnom to je do mehanizma.....da li si testirao bateriju?

Pa ne mogu baš da kažem dal sam je testirao, samo sam je zamenio..
Kad sam sat dobio od oca na poklon, iz Praga, radio je god dana i stao. Zamenio sam tada bateriju i časovničar (u Jevrejskoj ulici, u pasažu kod Sinagoge) mi je rekao da prepoznaje da je baterija iz inostranstva i da nije kod nas kupljena. Tada sam promenio bateriju kod njega i sve je krenulo nekako čudno od tada...
Ne kažem da je zbog toga, samo ne znam šta može biti problem?? Voleo bih to da rešim na neki način... ne znam ni kome da se obratim?

Ako imas uputstvo pogledaj u njemu kakva tacno baterija ide u taj sat. Vrlo je verovatno da je onaj prvi casovnicar stavio pogresnu bateriju a onda su sve kasnije menjanje istim tipom koji ne odgovara.

Nažalost nemam uputstvo, imam samo orginalnu kutiju i garantni list koji sam dobio uz njega... Kkoji je naravno istekao.

Informaciju o vrsti baterije verovatno možeš dobiti u ovlašćenom servisu.

BPM Watches
Beograd
Kneza Miloša 165
Tel.: +381 11 3620427

Hvala Vladane..
Već sam juče saznao kome u NS da se obratim da mi to sve otovri i proveri...

(MMario... Hvala jos 1x )

Uzeo sam jedan komandirskie stari raspali sa 2416 koji ne radi. Lepo menja datum, podešava vreme, čak se i navija ali ne mrda. Balans je na oko ispravan. Jel ima neko ideju šta je, pre nego ode na servis i čišćenje?

pa druze moze tu biti puno toga. mozda treba ciscenje ,a sto se tice balanse ona na oku izgleda dobro,ali kad je pogledas kroz lupu vidis bolje nego u prvoj verziji.... postavi koju sliku

Orient prepravka

Pozdrav,
Imam sat Orient ER27000B, a hteo bi da mi neko zameni kazaljke i dial (pozadina) da liči na FER2A001.
ser27006b_1.png orient.jpg
Da li je to uopšte moguće? Mehanizam je isti u oba sata. Razlog jednostava, hteo bi da kupi pilotski sat tip A, a sa ovom prepravkom bi i imao tip B. Ovako ne znam koji sat kupiti jer su mi i tip A i tip B lepi.

Hvala

ba30c67bb7c20e2afa20aa2f947487be.jpg

Ne znam da li je pravo mesto da postavim pitanje.Ako neko zna gde bih mogao da kupim prsten i oprugu za ovaj sat.

Na Ebay-u i po forumima se sve to da naci po dosta povoljnijim cijenama.

Na njemackom Uhrforumu sam kolegi kupio slican Heuerov bezel za mnogo manje para, samo, eto, treba imati srece da naleti nesto sto covjek trazi, a da nije pljacka.

Zato i pitam, da slucajno nema neko na forumu.Trazio sam na ebayu i video da imaju samo nekoliko zlatnih po 100-injak dolara.Ovih 200 funti mi je besmisleno davati.

Naravno, treba probati, ali se ovakve stvari, pa jos povoljne, uglavnom pronalaze na forumima tipa vec pomenutog njemackog, ruskog, watchuseek-a, ili slicnih mjestima gdje se dnevno pod prodajom/potraznju obrne po nekoliko desetina satova ili dijelova.
Procackaj malo, mozda nesto naleti.

Generalno, dijelovi za TAGHeuer su skupi, sta se moze.

Kaže sajdžija nije mu ništa, samo da se očisti, 3000 din. Aha, šteta što se izleteo da je ispravan. Moram nađem nekog da ga pokrene za sitne pare. Jel imate preporuku NBG, Vračar, Savski venac za sajdžiju?

Miyota 4s20

Pozdrav novi sam clan na forumu i mogu vam reci da ste odlicni, ja sam veliki ljubitelj satova al ne poznajem toliko mehanizme ono amaterski e sad me zanima kakav je ovaj mehanizam da li seisplati uzeti sat sa ovim mehanizmom

Re: Miyota 4s20

Napisi koji tacno sat gledas.
Sat ne cini samo mehanizam. Postoji mnogo dobrih satova sa losim mehanizmom, kao i mnogo losih satova sa dobrim mehanizmom.

Back